2012-02-12

Essence Multi action mascara + lipstick - review

Ahoj, takže pomalu začínám s recenzema na současný úlovky...něco bude trvat samozřejmě dýl, protože to není jen tak, vše ozkoušet a poctivě okomentovat, nicméně třeba u těchto dvou dnešních mám jasno už teďka....
A slibovanou recenzi na masku dodám co nejdřív, snad už zítra, resp. dneska :)



Zkusím to vzít opravdu stručně:

Co se mi na řasence strašně líbí?

  • Cena: za 60 Kč, to je jako zadarmo, navíc snadno dostupná v drogerii
  • Obal - ano, obal prodává a tento růžovej design se mi moc líbí!
  • Dobrej kartáček - ano, v jednoduchosti je krása a taky to kouzlo, skvěle se s ním pracuje
  • Řasenka má ideální konzistenci, je dostatečně mokrá, ale zároveň není na štětečku nabalená tuna barvy, jak to má ve zvyku i hodně high end řasenek
  • Opravdu krásně prodlouží a zahustí řasy + je uhlově černá- jsem docela zírala


Co už se mi líbí poněkud míň?

  • Při aplikaci se zamažu všude okolo, nevím, jak to dělám. Ale v pohodě, to přežiju.
  • Je řekla bych až extrémně nevodělodolná, což je trošku průser, mě třeba v těchto extra mrazech a větru často slzí oči. Krájení většího množství cibule (aneb ve správným guláši kolik masa, tolik cibule :), což obvykle moje řasenka přežije bez úhony, prostě nepřežila, byla zralá na odlíčení. Nevím tedy, jestlli se nebude i obtiskávat. To neposoudím, mě se neobtiskuje žádná, nemám totiž nijak dlouhý řasy.
  • Balení je trošku šmejdský nebo já moc neurvalá. Cosi mi tam cvaklo a prasklo, nejde to pořádně dovřít, tak počítám nejspíš s brzkou smrtí vyschnutím.

Ale celkově jsem z ní velmi příjemně překvapená, řekla bych vlastně nadšená a ta cena pro mě vyrovná i výše zmíněný nedostatky. Nedivím se tolika pozitivním ohlasům a opravdu doporučuju, myslím, že si ji určitě koupím znova. Přiznám se, že jsem si ji pořídila čistě ze zvědavosti a nedávala jsem jí moc velký naděje, o to víc mě příjemně překvapila. A co vy?


Dále jsem si pořídila rtěnku, odstín 52 In the nude a tu určitě doporučit nemůžu. Podle mě vyhozený prachy. Odstín krásnej, ale skutek utek. Pigmentace je doslova tragická. Udělala jsem vám srovnání s rtěnkou Rimmel Kate 03. Barvy sice nejsou stejný, Rimmelka je dost tmavší, ale zvolila jsem ji proto, že ji spousta z vás buď má doma nebo vidělo v drogerii na živo, abyste si to dovedli živějc představit a viděli srovnání, jak je Essence málo pigmentovaná.




Na rtech, abyste měli nějakou barvu, je potřeba použít více vrstev a to se rtěnce nelíbí, potom se tak nějak všelijak cuckuje a slejvá, což je ostatně vidět i na swatchi výše, kde jsem taky musela rtěnkou nějakou chvilku matlat po ruce, aby bylo něco vidět. Výdrž je rovněž hrůza, na fotce vpravo vidíte, co se stane s rtěnkou, když si jen dvakrát promnete rty. Skoro není vidět, že jsem nějakou barvu použila. Takže tohle pro mě vážně nestojí ani za těch 60 korun!


Poslední dobou jsem se poučila, že u řasenek se vyplatí lovit i v levnějších vodách (viz tahle Essence, moje oblíbená Wonderlash...)...ale co se týče rtěnek? Tam se někdy vyplatí i zainvestovat. Hodně často se setkávám s názorem, že se vyplatí investovat třeba do makeupu, tvářenky...ale lesky a rtěnky stačí levné. Jak to máte vy? Já se přiznám, že v tomto se ráda rozmazlím a kupuju i dražší výrobky, i když mám samozřejmě i pár levných oblíbenců....

PS: nevíte někdo, proč mi zaboha nejdou zarovnat fotky tak, jak chci já? Opravdu mě vytáčí, jak je to debilně zarovnaný vpravo a nejde s tím hnout :)

37 comments:

  1. nemůžu si pomoct..musím to říct...barvy u rtěnek máš zkreslený až se divim, že jsi tu fotku vystavila...jestli mě nešálí zrak, tak nevidim nude ale fialovo-růžovou :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, u které fotky teď myslíš? Tak to se moc omlouvám, možná mám špatnej monitor...teď na to koukám, mám rtěnku u počítače, swatch na ruce se mi zdá stejnej, fakt ta barva na ruce vypadá tak divně, ale u fotky samotných rtěnek máš asi pravdu, vážně vypadá o něco víc do růžova....
      Nevím, čím to je, možná, že jsem to včera fotila až později odpo, když už nebylo tak ostrý světlo? Zkusím na to mrknout ještě v práci, jak to vypadá, kdyžtak to přefotím (kolikrát čumím, když doma dělám fotky a v práci pak třeba čtu kommenty a mrknu na příspěvek...) Zkusím ještě do článku dát fotku, kde mi vážně přijde jako ve skutečnosti. Každopádně díky za upozornění :)

      Delete
    2. já jsem si toho všimla, protože tu rimmelku mám doma a takhle mi teda nevypadá :) ...doufá, že se nezlobíš, že ti to napsala...koukám teď pro jistotu z jiného noťase a přijde mi to stejný jako prvně...

      já vyloženě nesnášim posty, kdy blogerka něco vyfotí a pak píše odstavec o tom, že to vlastně vypadá úplně jinak než ve skutečnosti...s tím ty problém nemáš, ale tahle fotka mě trošku zarazila

      Delete
    3. Nééé právě vůbec, já jsem naopak ráda za konstruktivní připomínky, příště si na to dám větší pozor....teď na to koukám v práci (PC)a je tam opravdu rozdíl...akorát větší vidím u Essence než u Kate, ta moje mě přijde i v reálu, že má fialovej podtón, že to není přímo nude. Každopádně zejtra jak bude lepší světlo, tak to přefotím :)

      Delete
  2. Souhlasím, levné rtěnky si nekupuju. Mám oblíbené ty od L´Oreal, které krásně hydratují a mají hezké, intenzivní barvy s dobrou pigmentací. Z těch levnějších jsem spokojená se rtěnkami od Kate, jinak spíš zklamání. Nesnáším, když rtěnka nehydratuje a zalézá do vrásek na rtech. Lesky ale klidně beru i levnější, akorát nesmí moc lepit :). Z Multiaction mám podobný pocit jako ty, navíc si myslím, že mi trochu dráždí oči (nosím čočky), ale za tu cenu je to fajn výrobek s bezva výsledkem :).

    ReplyDelete
  3. Ŕasenku i rtěnku mám a s obojím jsem spokojená. In the Nude patří mezi moje nejoblíbenější malovátka a líbí se mi, že právě dodá jen fajn nádech, navíc leskuje a hydratuje.. Patřím mezi ty, co do rtěnek a lesků moc neinvestují, stejně nejvíc používám jen nějakej balzám, a spíš se plácnu přes kapsu u těch makeupů a pudrů ;) Jinak barva In the Nude asi nejvíc odpovídá na tý úplně první fotce :)

    http://linysblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. rtěnku nemám - tu jsem zavrhla hned v obchodě, že to je ehm... jak jen to diplomaticky vyjádřit... ehmehm... nižší kvalita, než bych si představovala.
    řasenku jsem měla a nesnášela. všechny řasenky od essence, co jsem kdy vyzkoušela, mi vždycky popadaly pod oko. jako ony jsou super za tu cenu, pěkně namalují řasy, kartáček je taky super, konzistence tak správně tekutá... a po dvou hodinách mám řasy odrolené pod okem.

    a k tomu zarovnání obrázků... taky se mi to stává, myslím, že je to tím, když zarovnáš celý dokument do bloku. co pomáhá:
    nejdřív napsat text - zarovnat do bloku - a pak teprve vkládat obrázky.
    někdy taky pomůže označit si jenom ten obrázek a zarovnat ho na střed.
    a když už mám obrázky vložené a stejně to dělá, tak pomůže obrázky smazat a vložit znova.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeee děkuji za info :) zkusím to pak opravit!

      No já si myslím, že to není vhodný pro lidi, kteří mají tendenci k obtiskávání řasenky, drolení a podobný věci....mě se nic takovýho naštěstí nedělá, takže řasenka drží celej den, kde má...zatím :)

      Delete
  5. jak čtu teda o té rtěnce,jsem ráda,že jsem si jí nekoupila!:)

    ReplyDelete
  6. Dáši, řasenka ti opravdu udělala hezké řasy...a šup s recenzí na masku :-D

    ReplyDelete
  7. Taky jsem na tu essence koukala. Ještě, že sem si jí nekoupila :/ ..máš zajímavou skvrnu na oku..nebo to je jenom práce foťáku? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu skvrnu tam fakt mám, to říkám našim furt, že mě koupili někde z výprodeje vadné série z Číny :))))

      Delete
  8. Ta řasenka vypadá moc hezky :).

    ReplyDelete
  9. ja mám rovnakú škvrnu pri dúhovke :) dokonca tiež na ľavom oku :D inak, tá riasenka je parádna! to by som ani nepovedala!!! chcem ju

    ReplyDelete
  10. Taky jsem si koupila od Essence tuhle rtěnku a působí na mě dost otřesně. Na to jaké ovace na internetu jsou, tak mi příjde přesně, že nebarví, nevydrží a navíc strašně vysušuje rty...což by se u rtěnky nemělo nikdy stát, pak postrádá trochu význam ji používat...ale koupila jsem si ve slevě řasenku na kouřové oči za 30 kč a zatím, jsem s ní spokojená:) ale uvidíme časem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky mě přijde, že na to, jak je rtěnka lehká, lesklá, hodně vysušuje...

      Delete
  11. Já mám třeba dobrou zkušenost s řasenkou od miss sporty (jinak tu značku ale vůbec nemusím) s takovou tou v zelenym obalu. Obal sice hrůza, kartáček mi absolutně nevyhovuje, ale ten jsem nahradila (dělám to často, když tam pasuje :D) a řasenka drží celý den, vůbec se nedrolí, a hlavně, natáčím si řasy kleštičkama ale většinou mi ta řasenka nepodrží ty řasy v natočenym stavu, tahle to zvládá :) a stojí snad 70? :D Nevím už dlouho jsem jí nekupovala, ale třeba taková řasenka vychvalovaná od Dermacolu imperial long lash se mi drolí už po hodině a naprosto nedrží tvar, nevím jestli mám vadnej kus... ale nejsem s ní spokojená :(.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od Dermacolu jsem měla řasenku jednou, tu růžovou na objem a hrůza, od tý doby jsem si žádnou nekoupila....

      Delete
    2. No vidíš a tu já mám ráda i v modré voděodolné verzi- pravda musím pod ní mít nějakou bázi, ale s bází jí miluju;-)

      Delete
  12. Ta růžová řasenka vypadá velmi dobře! Já jsem si koupila oranžovou a jsem z ní také velmi nadšená!!! Koupila jsem si taky úplně náhodou neměla jsem ho v plánu, protože celkově Essence dekorativce jsem nějak nikdy nedůvěřovala. Fakt jsem překvapená ta řasenka je perfektní!!!! Rozhodně si jí budu kupovat dál! :) Jinak co se týče rtěnek mám dvě tyhle, ale jiný odstín růžovou a červenou a s oběma jsem také moc spokojená ... hezky hydratují a jsou na rtech celkově moc příjemné! :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Řasenku mám tu oranžovou, už jsem ji jednou měla a byla s ní spokojená, tak jsem si ji za 30Kč musela vzít znova - tahle je ale úplně vyschlá, takže jsem musela oživovat micelárkou a víc jak měsíc jí nedávám... Proto já už v drogerkách řasenky kupovat nebudu, rozčiluje mě to. Včera jsem třeba byla svědkem toho, jak v Tescu otevřela řasenku přímo prodavačka a ukazovala kartáček zákaznici!

    A tu "rtěnku" mám taky a jsem s ní spokojená. Ale neříkám jí rtěnka, spíš takový voňavý balzámek na rty s troškou barvy.

    ReplyDelete
  14. Skvělá recenze na rtěnku, chtěla jsem si koupit, ale vidím, že i za ty peníze, je to zbytečná investice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, no mrkni na komentáře výše, některé holky ji i chválí, ale já nedoporučuju. Nevadilo by mi, že není moc pigmentovaná a funguje spíš jako lesko-balzám, ale takovou funkci podle mě taky neplní.. :)

      Delete
  15. Já jsem měla myslím tu zelenou nebo oranžovou (růžovou určitě ne)- prostě tu co na MB doporučovala Noemi a byla jsem strašně zklamaná, byla naprosto otřesná, s řasama neudělala kromě trochu barvy nic, tak už se těchto moc levných řasenek bojím:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo a rtěnku mám tu co byla za 30 kč- Glam girl a přistupuju k ní jako Péťa- voňavý barevný balzámek a jsem s ní tak 100% spokojená, nemám ráda moc barevné rty a nevím jestli to taky nemají výrobek od výrobku, ale ta moje naštěstí nevysušuje.

      Delete
    2. Ta růžová je prý nejlepší, co jsem se tak dočetla. Upřímně, dříve by mě nenapadlo koupit si levnou řasenku z drogerie, vždycky jsem byla spíš zklamaná z astorek, rimmelek... Když nepočítám Maybelline, ale ty na můj vkus nijak levný nejsou a ten efekt nic moc - řasenka dlouho nevydrží a po pár týdnech je sušší, dělá žmolky...

      Poté, co jsem se několikrát dočetla, že je fajn, jsem jí dala šanci a fakt mě překvapila. A to jsem léta používala jen high end řasenky - YSL, HR Lash queen, Lancome Hypnose, Diorshow....

      Delete
  16. Řasenku mám taky a za tu cenu s ní jsem celkem spokojená, až na to, že mi po čase taky začne opadávat. Náhodou jsem se dostala k řasence od EL More than mascara a jsem z ní nadšená.

    ReplyDelete
  17. Kámoška má taky takovej flíček :D Má modrý oči a u pravého oka kousek hnědej :D:)) Jinak ta řasenka překvapila.. nečekala bych že udělá tak pěkný řasy :)

    ReplyDelete
  18. Já si řasenky od Essence celkem oblíbila, kolikrát se vyrovnají i těm dražším značkám a mnohdy je taky předčí. Jinak rtěnky mám od nich 2 a taky jsem s nima celkem spokojená, ale ono asi bude dost záležet na odstínu.

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Tahle řasenka mi přišla průměrná, už bych si ji nekoupila, ani za ty prachy.

    ReplyDelete
  20. Koupila jsem si tu řasenku- hrůza :/

    ReplyDelete
  21. Jéééé, nejsem sama, komu v řasence ,,něco" prasklo :-) já jí používám strašně ráda, řasy natočí, prodlouží a k tomu neslepí :-) myslím, že paráda :-)

    ReplyDelete
  22. Řasenku jsem si taky koupila. Nejsem z ní sice nadšená, ale za ty peníze ji hodnoím jako průměrnou a myslím, že ji koupím znova. Na chvíle, kdy se mi nebude chtít utrácet za kvalitnější řasenku, nebo na cesty. :)

    ReplyDelete
  23. Já mám tu rtěnku zase celkem ráda, sice barva nijaká, ale já ji používám spíše místo balzámu a s touto funkcí jsem spokojená.. :D :) a jinak řasenka na tobě vypadá moc dobře! :)

    ReplyDelete
  24. Rtěnku mám od Essence All about Cupcake a In the nude si pořídila sestra a jsem spokojená, pigmentace velká není to máš pravdu ale já jsem za to ráda, protože tohle je právě typ barvy kde mi to vůbec nevadí (u tmavých odstínů by to samozřejmě průšvih byl). Multiaction jsem si koupila včera tak se moc těším až jí otestuju :-)
    http://everybody-love-fashion.blog.cz/

    ReplyDelete
  25. Já osobně si kupuje taky rtěnky od Essence a spokojenost :) A řasenku taky :), ale jinou.

    ReplyDelete
  26. Thanks for any other excellent article. Where else may anyone get that type
    of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the search
    for such info.
    Feel free to surf my web blog : grumpy cat

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails