2012-03-09

Jak poznat originální Tory Burch Reva flats?

Ahoj všem, tak dneska slíbený článek o TB Reva flats, jak se nenapálit a nekoupit fake (protože ani ty nestojí pár kaček..)



Cena
Klasické Revy stojí od 195 dolarů výše. V evropských obchodech jsou pochopitelně ještě dražší, ale zase se vyhnete clu. Samozřejmě je to nejlepší a nejspolehlivější, kupovat přímo v prověřeným eshopu, ale kor ty evropský mají nabídku značně omezenou a když si usmyslíte třeba starší model, holt smůla no. Musíte na ebay.

V evropských eshopech koupíte například na:

Co se týče slev, tak určitě neznám všechny, ale co jsem vyčetla, tak klasicky v eshopech a tak jsou ve slevě okolo 150 dolarů, okolo 100 dolarů se dají sehnat na sample sales a dokonce jsem četla, že v Nordstrom Rack byly pod 100 dolarů, okolo 80-90. To jen, aby měl člověk přehled, za kolik se dají sehnat, nakolik je cena na ebay reálná, aby si na tom prodejce ještě něco mohl narazit a neprodělal. Jiná kategorie jsou pak ještě boty nošené, nebo prostě soukromý prodej přebytků vlastního šatníku. Cenu těch mých už nevím přesně, ale s poštou to bylo myslím necelých 100 liber. Koupila jsem je bez krabice, takže se budu věnovat jen znakům u samotných bot. (všechny obrázky jsou tentokrát klikací, zvětšovací)

Základní pravidla, asi jako všude
  • Nevěřte moc někomu, kdo je prodává za směšnou cenu, ve velkým, více velikostí, jasný znak fake je taky obalený medailonek v papíru či plastu, to origa nemívají.
  • Raději se obloukem vyhněte asijským prodejcům. Konkrétně Revy jsou totiž made in Brazil.
  • Čtěte hodnocení, ale nevěřte mu 100%. Vychcaní prodejci to dělají tak, že když vyslovíte pochybnosti o originalitě obdrženého produktu, hned vám napíšou - ihned vrátím peníze včetně pošty, jen prosím nedávejte negativní feedback. Takže na to se taky nelze spolíhat.
  • Najděte si fotky originálního modelu buď z ofiko stránek, nebo prověřenýho eshopu a porovnávejte. Každý model, barva, je něčím specifická (barvy nití u švů apod.) a nejlépe tak odhalíte originalitu.
  • Vždy máte možnost požádat prodejce o detailní fotografie, podle kterých si pak boty můžete nechat ověřit na purseforu. Pokud vám je odmítá dát, je už to trošku podezřelý.
Hodně informací ohledně číslování a dalších užitečností najdete klasicky na Purseforum.com. Dočtete se tam hlavně to, že klasické si brát svoje číslo, ale patent leather (co mám já), minimálně o půl čísla větší. Celkově jsou podle dojmů pohodlnější ty klasický, jsou prostě měkčí, lakovaná kůže je přeci jen tvrdší. A tyto boty mi evidentně byly souzeny :). Mám velikost u nás 39-40, boty si kupuju US 8 nebo US 9. Převodní tabulky mají pokaždý jiný, v tom aby se prase vyznalo, takže vlastně nikdy nevím, jakou velikost brát. Ty moje byly 8,5. Jako jo, tušila jsem, že budou asi těsnější, vybavena informací, že patent leather bych měla vzít větší než normálně - ale prostě super cena a barva, kterou jsem chtěla? Tak jsem se psychicky připravila na puchýře a trošku toho sebetrýznění. Jak jsem byla překvapená, když přišly a padly mi jako ulitý. Dokonce jsem přesvědčená, že z těchto nebudu mít puchýř ani jeden (jo, povíme si :). Ovšem při zkoumání boty jsem o chvilku později zjistila, že prodejce špatně uvedl číslo a boty jsou 9,5M, tedy naše cca 40,5. Takže je opravdu raději berte o chlup větší :) Ty klasický nejspíš svoje číslo, ty se spíše rozchodí :)


  

Pár detailů - všimněte si pěkných, pravidelných véčkových stehů, rovné jsou pouze vzadu na patě.




    

Důležitý znak - bota je stejně jako většina kvalitních bot ušita ze souvislého kusu kůže, žádné švy uprostřed jako u fakes, jediný šev je vzadu na patě.



Taky důležité - medailonek nesedí přímo na botě, ale mezi botou a medailonkem je ještě tenký kousek kůže.


               
 Na botě nemáte nikde uvedenou velikost - na podrážce, uvnitř, ne na klasických místech, kde jsme zvyklý. Je to špatně vyfotitelný, ale jediný místo, kde je uvedená velikost, je zevnitř na začátku špičky z vnější strany každé boty. Je to tam opravdu tence vyražený, některý boty to mají třeba stříbrně vytištěný. Je tam psaný Made in Brazil a velikost (9 1/2 M, je vždy uváděna v tomto US stylu číslování), + potom materiál (leather upper, man made sole) + nějaký kód.

A nějaký srovnání? 
Vlevo originál (thisnext.com), vpravo fake (odkaz na fake zde - obsahuje i více fotek). Můžete si všimnout třeba jiných stehů, kterými je přidělán medailonek, jsou spíš krémový než oranžový, jako na fake. Dále je na faku jasně vidět šev uprostřed boty, kterej tam být nemá (a vůbec, taky tyhle švy na levných botách nesnášíte? třeba lakovaný lodičky to dokáže úplně zabít). Taky zvrásněná část na patě je odlišná.


To je snad vše, na co jsem si vzpomněla, co jsem zapomněla, doplním. Závěrem snad jen dodám, že na některých botách je hodně zkreslená barva bot - nejvíc asi odpovídá fotce s podrážkou, prostě někde foťák tu oranžovou nechce brát. A taky - nejsem odborník a pokud máte nějakou poznámku, opravu nepřesností a podobně, dejte vědět v komentářích. Mimochodem, jak jsem tak při sestavování článku procházela různý weby, začínám být dost přesvědčená, že určitě potřebuju ty klasický černý se zlatým medailonkem :) 


16 comments:

  1. Já si vzhledem k mým nohám nemůžu koupit boty bez zkoušení, ale tyhle bych tak moooc chtěla :( Pravé samozřejmě :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jakto, často ti boty nesedí?
      TB mají butik v Evropě v Římě a Londýně, to jsou častá výletní místa, tak až pojedeš na výlet, mrkni se a vyber si přímo v obchodě :)

      Delete
  2. Asi jsem úplný módní ignorant, ale o této značce slyším poprvé..:)

    ReplyDelete
  3. Skvelej clanek a super doporucenky. Ja nikde jinde ani nenakupiji. Tan strach ze bych nekde koupila fake je obrovsky:DD...Boty od Tory jsou krasny...M*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, btw až dnes jsem objevila tvůj blog a už koukám...pěkný :)

      Delete
  4. Skvelý článek a doporučení! Balerínky jsou krásný. :)

    ReplyDelete
  5. Opravdu moc dobrý článek, díky za něj. Tory Burch jsou můj sen, ale bohužel kvůli vybočenému palci nemohu kupovat boty přes net, tak si počkám, až je potkám někde naživo :-)

    ReplyDelete
  6. Dobrý článke,jelikož dneska nikdy nevíš co je pravý a co je fake. děkuju :)

    ReplyDelete
  7. Super článek, díky za upozornění:-)

    ReplyDelete
  8. Tyjo pěkný botičky. I bych o nich uvažovala. Jen si nemůžu srovnat ty velikosti. Koukám na různý srovnávací tabulky a nejsem z toho moc moudrá. Tak se tě tedy zeptám. Mají i naši vel. 42? Já to totiž opravdu nechápu. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já moc moudrá taky nejsem....ale 42 by mělo být, pokud se nemýlím, US 11 :-)

      Delete
  9. paradne, nech sa ti dobre nosia, mne sa tiez pacili tie cierno zlate:) tak drzim palce nech sa k nim coskoro dopracujes:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Super článek! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails