2012-03-24

Nail polish tag

Ahoj všem, v prvné řadě se chci omluvit, že teďka tolik nepřispívám...nějak nestíhám, moc práce, moc školy, moc party a tak...teda co se týče školy tak spíš jen dělám, že něco dělám, v diplomce jsem se zasekla asi na třicáté straně a pustila ji k ledu a jsem mistr ve vymýšlení výmluv, proč zrovna teď nemůžu psát. Ale příští týden vážně už začnu! A taky začnu tím, že připravím nějaký články. Zrovna nedávno jsem se chtěla veřejně poplácat po rameni, že držím svoje nepsaný novoroční předsevzetí - více přispívat na blog, článek cca jednou za 3 dny (více není v mých silách a obdivuju všechny, co to zvládají a denně vydají smysluplnej článek) - a teď se mě to nějak nevede. Znáte to, je to sice můj koníček a strašně mě to baví, ale taky jste někdy líní i na věci, co vás baví? Já teda jo!

Nail polish tag, na kterým mě označila Day, se mi zrovna hodil do krámu, protože jsem vám stejně chtěla ukázat moje nový posily do lakovacího týmu pro jaro/léto. Svoji sbírku jsem už sice jednou fotila, ale rozhodla jsem se to nafotit znova, aspoň mě to donutilo oprášit (doslova) některý laky, a udělat si v nich pořádek :)

Takže pro začátek, tohle jsou moji noví miláčci na jaro-léto. Poslední dobou jsem se docela uskromnila, zakázala si kupovat laciný laky, který stejně použiju tak jednou a vůbec nějak mě dlouho nic nezaujalo, takže za poslední půlrok jsem si koupila celkově tak možná jen okolo 15 laků třeba. Takže jsem si teď udělala pořádnou radost.

Jak vidíte, následující měsíce budou u mě hlavně ve znamení neonek a výrazných krémových barev. Holandská kolekce OPI mě naprosto dostala, nejraději bych je brala všechny, ale po chvilce střízlivýho uvážení jsem vybrala jen ty, o kterých vím, že je skutečně budu nosit a ne se jima jen kochat v lahvičce. Neonky od Chiny jsou klasika, hezčí jsem zatím neobjevila, ale taky jsem si pořídila neonky Zoya, protože jak jsem už dříve psala, tato značka je mi čím dál víc sympatická! Takže tady vidíte, co vás v příštích dnech a týdnech čeká :)

OPI - Kiss me on my tulips, Pedal faster Suzi, Roll in the hague, We have a herring problem, Red lights ahead  - where?
China glaze - Yellow polka dot bikini, Flip flop fantasy ; Zoya - Paz, Renée, Ali, Robyn.

A teď už k tagu:
1. Kolik laků na nehty vlastníš? + foto 
Nepočítala jsem je přesně, ale bude to tak okolo těch 150. Mám něco málo přes 100 laků, který řadím do kategorie "lepší" a asi 50 drogerkový, hlavně typu Essence, Catrice, miniaturky různých značek a tak. Takže zdravím Viennetku, proti té jsem amatér (a moc jí tu sbírku závidím). Ale nemám ráda nevyužitý věci, chci fakt laky skutečně upotřebit...Čistky dělám tak nějak průběžně, posledně jsem asi 7 laků věnovala do aukcí pro útulek. Skladuju je tak všelijak, speciální svůj domeček ještě nemají. 


Krabice vlevo obsahuje "lepší laky", krabice vpravo drogerkový, různou péči, ozdoby a tak. Prvně jsem si říkala, že udělám čistku, jakmile se nevejdu do levé krabice, ale dopadlo to tak, že Opíci dostali svoji vlastní VIP krabičku, takže vlastně můžu ještě vesele nakupovat dál :). Jednotlivě jsem vám nafotila pouze tu levou krabici, protože v té pravé zas tak nic moc zajímavýho není, hlavně Essence, Catrice, NYC a různej mix.

Nejpočetnější skupina a nejoblíbenější značka: OPI + miniaturky OPI
China glaze: jak jsem už možná psala, nepatří mezi moje oblíbence, nevím ani proč, není mi ta značka moc sympatická. Paradoxně na fotce chybí Ahoy, kterej se jim strašně moc povedl. Tento týden jsem ho měla na sobě, tak se válí asi někde v prostoru :)
Srdeční záležitost a oblíbená část sbírky - Chanely. Chybí tu Tendresse, ten mi ukradla mamka a bůhví jestli je vůbec ještě mezi živejma :)
Essie - nikdy jsem tuto značku zvláště nemusela, ale poslední dobou jsem si všimla, že jejich laky na mě drží líp než jakýkoli ostatní. Jaký máte zkušenosti s Essie? Asi je budu muset prozkoumat více!
Moje nová oblíbená značka - Zoya.
Mix lepších značek - tu jsou suverénně nej RBL. Přála bych si mít víc kousků od nich. Jsou skvělý!
Další mix, ale nevím proč, třeba Maybelline neřadím do těch laciných drogerkových, jejich laky mám ráda.

2. Která je tvoje oblíbená značka laků na nehty? 
Koukám, že už jsem si vlastně tak trochu odpověděla. OPI, Chanel (ale asi proto, že je to prostě Chanel a dělá mi dobře mít je ve sbírce, koukat na ně a lakovat je, kvalita zas tak úžasná není), Zoya. Naopak nemusím Chinu, Color Club, Nubar, Misa - tyto značky mě vůbec nelákají. Laky vybírám hodně podle barvy, samo, žejo, ale hodně u mě hraje roli sympatie ke značce, tvar lahvičky, název....prostě laky jsou moje úchylka, tak při jejich výběru koukám i na faktory, který vlastně vůbec nejsou důležitý.

3. Jaký lak máš na nehtech právě teď?  
Právě mám na sobě ChG Yellow polka dot bikini, ale chystám se ji odlakovat a ještě dneska nahodit jinou barvu, tak přemýšlím, jaká to bude. Možná už jako správná brňačka nasadím nějakou modrobílou kombinaci :).
Tady je v akci, bohužel foto mým mobilem=eňo ňuňo kvalitka, ale chci vám i ukázat úžasnej makronek - ty nám totiž jedna z kamarádek vyrobila k narozeninám, který jsme spolu s další kámoškou slavily. Kromě toho, že to byl rozkošnej, originální dárek, to byl naprosto božskej chuťovej zážitek, musím z ní vytáhnout recept. Teda, abyste věděli, já opravdickej makronek ještě v životě nejedla, tady u nás na lontě v poslední zatáčce před Vídní žádnýho Paula nebojaksetojmenuje nemáme, takže nemám srovnání. Ale konečně jsem sakra kůl holka, papám makronky :)

4. Dostala jsi někdy lak na nehty jako dárek? 
No přímo samotnej lak asi párkrát jo, spíš nějakej drogerkovej. A jestli se to počítá, častěji je spíš dostanu tak, že mi je dárce zaplatí a já si vyberu, jaký sama chci a objednám. Třeba na moje nejnovější přírůstky mi přispěla ségra k narozkám, před tím někdy třeba přítel.

5. Pokud bys mohla vytvořit limitovanou edici laků, jaká by byla?
Jo, tak to vím naprosto přesně! Nechcete mi někdo vlastní kolekci sponzorovat? To by byl pro mě splněnej sen :) Asi by to byla dost nesourodá kolekce něčeho, co mi chybí/nemůžu sehnat/ještě jsem neobjevila apod. Lahvičky a štetec by se nejspíše podobaly OPI a konzistencí a kvalitou bych chtěla něco jako RBL.

-baby pink pocukříkovanou růžovou, něco jako Chanel Mistral, ale ještě hezčí, něco dost podobnýho BB couture Sunset surfer girl, kterej je už nesehnatelnej...
-dokonalou hot pink krémovku. Můžete říct, že tu má v nabídce snad každá značka, na světě jsou jí tři prdele, ale tu pravou jsem ještě neobjevila.
-mléčný pastelový želíčko s lesklýma puntíčkama, čtverečkama a tak, různých barev a velikostí. Něco jako Lippmann Glitter in the air nebo Lynderella Sweets to the sweet.
-dokonalou vampy. Konzistence mezi želé/krémík, pohádkově lesklá, ani ne jdoucí dohněda, ani moc vínová, ani moc fialová. Prostě dokonalá.
-variace na noční oblohu, asi bych dost opisovala od SSN, co by mě zbylo, když jiný firmy to nenapadne.
-temně fialovou borůvkovou/ostružinovou s drobnýma třpytkama, něco jako pocukrovanej dezert, lesklá, hladká jako sklo, tak trošku želé.

6.Který lak je tvůj oblíbený?
Vážně? Vybrat jen jeden? To nepůjde :) Vybrat třeba 3? Těžko, ale zkusím to. Ne, nejde to, ale tak dobře, něco sem napíšu - třeba Zoya Valerie, China glaze Ahoy, OPI flower-to-flower....

Označovat už nikoho nebudu, protože snad všichni už označení byli, ale pokud chcete ten tag udělat, neváhejte, označuju vás všechny :)

41 comments:

  1. Uf, ty mas teda nadhernu zbierku - kolko vela OPI lakov!! Mozem dalsej holke zavidiet:D

    ReplyDelete
  2. Prebohaaaa :D Povedz mi kedy chces toto spotrebovat? :D wau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No všechny asi nestihnu, ale opravdu, pár jsem jich už spotřebovala :))

      Delete
  3. jéé, ty opi ti závidím! kde nakupuješ? ebay? :)

    ReplyDelete
  4. Tééda, krása!!! :) Ale prosím tě, kde seženu laky Zoya, hrozně se mi líbí, ale ne a ne na ně někde narazit :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky holky, OPI i Zoya nakupuju na ebay, v dnešní době holt nic moc jinýho nezbývá :)

      Delete
    2. Nedopuručila bys nám nějakého dobrého prodejce? :))

      Delete
    3. Za prodejce bych byla taky vděčná! :)

      Delete
    4. Holky, odpověděla jsem pod příspěvkem níže :)

      Delete
  5. Když já za to nemůžu, je to silnější než já, prostě si musím koupit úplně každý lak, který se mi líbí :-D
    Jinak máš pěknou sbírku, těším se na fotky nových přírůstků!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btw Ali máš od r93? Strašně mě štve, že některý odstíny, který bych chtěla, má jen on, má děsný ceny!

      Delete
    2. :-)) Já to chápu, je to někdy těžký odolat :) Já bych nejradši taky kupovala vše, co se mi líbí, ale kromě laků mám i posedlost šminkama, oblečením, doplňkama a tak, takže to musím všechno nějak vyvážit a vlízt se do rozpočtovýho omezení :))

      Všechny nový přírůstky mám od Maiandjays :) Je pravda, že některý Zoya jsem chtěla už dlouho, ale taky mě štvala předraženost na ebay a většinou z pár laků, co jsem chtěla, měl každej v nabídce jinej prodejce....vzali si 8 dolarů za kus a pošta zdarma, což mě přišlo ještě vcelku fajn, zvláště na OPI a Zoya....

      Delete
    3. Ahaa, ale já jsem na ni koukala a ona teď nemá na ebay vůbec nic, tak jak mám vědět co po ní můžu chtít a co ne? :-D a napsala ti na balíček nižší cenu nebo jsi platila clo? (když tak mi odpověz do sz, ať ti to tu neplevelím, děkuju)

      Posedlost ostatníma šminkama mám taky, ale oblečení mě pustilo úplně, nemá to cenu, když mám "normální" věci na sobě 2x denně půl hodiny, v práci chodím v teplákách a starých tričkách... takže o to víc naupuju kosmetiku a díky poměrně slušné výplatě a minimálním životním nákladům (zdravím rodiče) si můžu dovolit koupit téměř všechno, co se mi zamane a to není vůbec dobře :-D

      Delete
    4. Nee, napiš to sem :), na to clo jsem se taky chtěla zeptat:)

      Delete
    5. Holky, laky kupuju od ebay prodejce maiandjays, ale nekupuju je přes ebay, ale rovnou přes ně (normálně mi pošlou fakturu a zaplatím přes Paypal). Laky prodávají za 8 dolarů/kus a od 10 laků a výš je pošta zdarma - jen tak se to nejvíc vyplatí. Kontaktujte je normálně zprávou přes ebay.

      Napsala jsem jim mail, poslali mi jakejsi seznam, co mají, ale řekla bych, že mají snad skoro všechny laky, což je obří výhoda, to jen tak na ebay nepotkáte....poslala jsem jim seznam, toho, co chci, některé laky z kolekcí, které ani na seznamu uvedeny nebyly, ale jak vidíte, měli všechny, co jsem si usmyslela....

      Jo, nebyli moc ochotní posílat do čr, prvně mi napsali, že mi nic nepošlou, protože kvůli našim limitům asi měli v poslední době se zásilkami do čr problém. Tak jsem je ukecala, že to chápu, ale že si beru všechna rizika a případný clo na sebe a poprosila jsem je o označení balíčku v hodnotě 28 dolarů. (obecné pravidlo, vždy pište prodejci konkrétní hodnotu, kterou napsat na balíček. Někteří experti jsou schopní napsat cenu třeba 5 dolarů u kabelky a to už našim celníkům fakt bude podezřelý :). Vše došlo v pořádku, nic jsem neplatila a balíček došel hodně rychle, rychleji než kdy předtím v době před limitem - za 10 dní, což je opravdu bleskovka, protože posílají až z Havaje, ne přímo z kontinentálních US. Ale určitě se může stát, že budete mít smůlu a balíček vám budou chtít proclít, to vám nikdo nezaručí.

      Proto vás prosím, berte tohle předem na vědomí, budete-li objednávat a nedělejte pak problémy, nerada bych kvůli "problémovým zákazníkům z čr" přišla o svůj skvělej zdroj laků :)

      Delete
  6. ty nový OPI se mi moc líběj! :) Jinak s lakama Essie taky nemám moc dobrou zkušenost...

    ReplyDelete
  7. Super článek! Závidím ti tak úžasnou sbírku. Já mám jen pár drogérkových laků a ještě jsem ráda :D Co nejdřív musím vyzkoušet OPI!:)

    ReplyDelete
  8. Inspirovala si mě skladováním laků v krabicích. Já je prozatím ukládám v takovém proutěném košíčku, ale bohužel už ho ani nemůžu dovřít :-). Jinak co se týče neonek, jsou opravdu krásné, takovéhle syté barvičky zbožňuji. Opi ani Chinu jsem ještě nezkoušela, mám spíše ve sbírce samé drogérkové laky, a tak to budu muset v brzké budoucnosti změnit.

    ReplyDelete
  9. haha jsem ráda, že nejsem jediná, která otevírá laky zubama :D
    Kamča.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, no jo! :) čekala jsem, jestli si toho někdo všimne :)

      Delete
  10. Na tvojí sbírku jsem se nejvíc těšila :) Ty laky OPI ti závidím všechny !:D Vlastně všechny tvoje laky bych brala .) Skvělá sbírka :)

    ReplyDelete
  11. jéj nejvíc se m i líbí ty zoya ále jináč parádní sbírka !:)

    ReplyDelete
  12. Prej malá sbírka.. :) já bych řekla, že docela velká a navíc samé zajímavé laky :)

    ReplyDelete
  13. Ty bláho, to je něco! :).. a dokážeš říct, kolik tě taková "úchylka" stála? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nechci to raději ani vědět :))) Ale asi dost, no :)

      Delete
  14. Nádherný! Všechny chci :D:D Já si naopak teď moc oblíbila China Glaze už mám další 3 na cestě! :D

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Já na to mít, tak tě sponzoruju hned, jsi jediná kdo fakt krásně popsal jaká by jeho kolekce byla a přesně tyhle laky bych taky chtěla! A ještě teda dokonalou nude, která sluší i bledým rukám, ale nesplývá s nima a kryje. A pořádnej červenej holograf..a stříbrnej fakt stříbrnej co září na dálku jak třpytkovej, ale je hladkej jak holograf...no nic, to jsem se krásně zasnila:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. My dvě bysme spolu vytvořily kolekci snů :))

      Delete
  16. 150 laku? :O to sem nevedela, ze je nekdo schopnej toho tolik 'sesbirat'..nicmene, docela mi to vyrazilo dech, tohle sem fakt jeste nikdy nevidela ;)

    have a look!
    http://thisisworldofzoe.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. A to jsem ještě mezi nehtovejma blogerkama troškař :) ono se to nezdá, ale nastřádá se to :) laky "sbírám" tak asi necelý 3 roky

      Delete
  17. Co je to za odstín Zoya 4 v 1 řadě?
    Tvou kolekci bych si asi koupila celou až na ty třpytkáče:-)

    ReplyDelete
  18. Musím říct, že mě laky Essie drží skvěle,líp než Opi,China. Týden a ani kousíček se neoloupne. A to doma po večerech kuchtím či myji nádobí atd...
    Máš moc pěknou sbírku.
    Musím také vyzkoušet laky Zoya:)

    ReplyDelete
  19. Hezký zbírka laků :-)

    ReplyDelete
  20. Páni, tak tomu říkám pořádná sbírka:)

    ReplyDelete
  21. ja tizavidim vsetky ruzove laky pretoze teraz mam moje ruzove obdobie :D:D

    ReplyDelete
  22. Krásná sbírka! Essie mi drží, byť mám jen tři odstíny a jsem břídil s laky. Každopádně mám políčeno na nějakou pěknou růžovku od Chanelu. :) Možná nedrží, ale Chanel je Chanel, jak píšeš. :D

    ReplyDelete
  23. <3 čumím :)) tie Chanel laky úplne chápem, len ten pocit mať niečo od nich :))

    http://missyfashionable.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. naprosto skvělé barvy laků :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails