2012-05-28

Moje dojmy ze vzorku MUFE Face and body Liquid Make Up



Ahoj všem! Dneska to snad ani nemůžu nazvat recenzí, bude to spíš asi takovej povídací článek bych řekla. Aneb jak jsem si v akci v Sephoře ZASE nic nekoupila :)
Když jsem se dověděla o akci 2+1 na MUFE (dle webu, přímo v Sephoře jsem zjistila, že jde o 2+1 na všechny exkluzivky a značku Sephora), okamžitě jsem chtěla vystartovat a jít si tam něco koupit. Měla jsem toho vyhlídlýho tolik - hlavně Full cover concealer, pro kterej jsem byla ale jasně rozhodnutá. Viennettka mě pak svojí recenzí trošku nahlodala a po zkoušení naživo jsem mu řekla jasný ne! Byl mi nepříjemnej už na ruce, natož pak na obličeji a opravdu nijak extra nekryl a to na pleti nemám bůhvíjaký krátery, spíš jen různý menší flíčky, sem tam pupínek a tak. Další volba tedy padla na makeup. Poslední dobou si, a zvláště na léto, potrpím na spíš míň krycí, lehčí makeupy, hlavně ať je to co nejmíň vidět, že je nosím. Na MUA má naprosto skvělý hodnocení a mojí hlavní motivací byla cena - normálně stojí 1100,-, což je stejně jako můj miláček Chanel Vitalumiere aqua, až na to, že je ho o 20 ml více, což je skoro dvojnásobek. A protože miláček mele z posledního, jistě že mě zase začlo hlodat vyzkoušet přes absolutní spokojenost něco jinýho. Co když bude něco taky tak super a bude to stát míň?¨


V prvé řadě musím říct, že jsem poslední dobou dost spokojená s personálem Sephory (Brno). Opravdu se člověku dlouho věnují, snaží se poradit a dokonce je i vidět, že mají nějakou tu kosmetiku vyzkoušenou na vlastní kůži. Narozdíl od slečny, co mi asi tak cca před rokem nabízela kosmetiku "MUF", což mi přišlo jako docela vtipný. A tady přícházíme k mé další slabině. Když se mi celou dobu někdo věnuje, já si s ním povídám, vyptávám se a tak, tak mi asi můj vlastní mozek přestane myslet tak, jak když si vybírám v klidu sama, a kolikrát se nechám ukecat k úplnýmu nesmyslu nebo odejdu s něčím úplně jiným, než jsem chtěla. Prosímvás, řekněte mi, že to někdo taky taky máte, nebo sem sama někdy tak trochu retard? :). Takže se možná leknete, až uvidíte, jakou barvu jsem si nechala odlít jako vzoreček. (Normálně bych si nechala odlít aspoň 2 odstíny, ale slečna se mi omlouvala, že nemají kelímky - musela jsem si teda kvůli vzorečku koupit jejich kelímek za 4 pětky :D )


Barva je opravdu hodně tmavá, ale jak vidíte, rozetře se doztracena. Prvně jsem koukala jako puk, když mi prodavačka tuto barvu nabídla, ale jako nenápadně jsem si ji očíhla a byla pěkně, jemně nalíčená, žádná maska a navíc byla barevně podobně jako já, žádná černoška. Tak jsem se rozhodla, že ji zkusím. Bohužel barva je na mě opravdu tmavší, než bych potřebovala, zatím nejsem vůbec opálená, takže doufám, že teď bude pěkně a já se během učení na státnice aspoň trošku osmažím. Je super, že se makeup dá vrstvit a ve 2 vrstvách docela solidně kryje. Jenomže si myslím, že je prostě vidět, a to by takovej typ makeupu dělat neměl. A ve 2 vrstvách dost vynikla i na mě příliš tmavá barva - na druhou stranu je tu otázka, zda ta viditelnost není způsobena tou barvou, a mít perfektně padnoucí odstín, je vše jinak.. Plus teda divná vůně, taková mýdlová jakási, mamce a ségře teda voní, ale mě ne. Na druhou stranu je lehký, voděodolný, nekomedogenní, a zdá se mi, že mi opravdu pupínky nedělá. Sice jsem si řekla jasný ne a chci znova koupit Chanela, akci v Sephoře jsem prošvihla, nicméně mě pořád láká vyzkoušet nějakej lepší odstín.

U dřívejších recenzí makeupů jste mi psaly, že je dobré ukázat makeup přímo na obličeji. Tak jsem se rozhodla, že vám teda odhalím svoji nic moc pleť a ukážu efekt před a po, abyste věděly, o čem mluvím...


No, takže obrázek si udělejte asi samy :) Podle mě je to krytí docela obstojný, musím podotkout, že flíčky, co mám na bradě (moje asi jediná problémová zóna, ale to bohužel bohatě "stačí" :), jdou zamaskovat hůře než cokoli jinýho, kdejakej kráter typu islandská sopka. Zatím žádný korektor si s nimi neporadil tak, aby nebyly vůbec vidět, na druhou stranu si říkám, radši ať je to trošku vidět, než mít na obličeji tlustou korektorovou krustu. Jo, fotky jsou bez úprav samozřejmě a mám na sobě jen balzám na rty a ten MUFE face and body, nic víc, chtěla jsem zachytit ten efekt bez korektoru, pudru a čekoholi jinýho. No, asi vážně nebudu experimentovat a koupím si zas Chanela a bude to :)

Zajímá mě, jestli máte zkušenosti s makeupy/korektory MUFE, co si o nich myslíte? A další věc, ráda bych vás poprosila o tip, moje kamarádka letí na dovču do Londýna a já pořádně nevím, co si mám usmyslet, aby mi tam nakoupila :). Napadá vás něco, co se z tama opravdu vyplatí/tady to neseženu a tak? Jsem nějak bezradná, ale zase nerada bych pak plakala nad nevyužitou příležitostí :)

35 comments:

  1. nie si sama - ja sa tiez necham na kadeco ukecat.. a kolkorat mi to je potom na nic. ale ja mam aj tak trochu problem povedat "nie" ked je niekto ku mne moc mily, tak to je mozno aj tym. :)
    no neviem, nejaky super efekt ze by ten makeup spravil, to nevidim, ale mozno to je fakt tym nespravnym odtienom.

    ReplyDelete
  2. Já o té akci také věděla, ale stejně jako ty jsem si nakonec nevybrala. Mám teď pár věcí na wishlistu a na ty si šetřím, jenže já než na kosmetice ujíždím na botech. :D
    A co se týče nákupů kosmetiky v Londýně, tak ti asi moc neporadím, ale určo bych si řekla, co chci dovézt za oblečení, protože na stránkách Topshopu mám toho vybráno hafo. :)

    ReplyDelete
  3. Tak z fota se mi zdá odstín skutečně mimo, krycí je tak akorát, bych řekla...Těžko říct, škoda že jsi neměla na odzkoušení světlejší makeup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Což o to, že je tmavší. S tím pracovat lze, na opálenou pleť se dá použít vždycky, taky důkladně rozetřít (ale tím by se možná ztratilo krytí, takže těžko říct, jestli ve finále není vhodný pro úplně jinou pleť). Mně spíš přijde, že odstín je úplně vedle, připadá mi nejen tmavší, ale taky slušně oranžovější a to nevím, jestli úplně napraví opálení. Nechápu, kde tohle vzniklo, kdo, krom člověka, který na sebe vyplácá na jeden zátah tubu samoopalováku, je po opálení oranžový? Evropanky se možná chtějí opálit a neprahnou po vysloveně alabastrové kůži, ale i tak.

      Delete
    2. No právě ono to tak vypadá na obličeji. Mě zmátlo, že na vnitřní straně zápěstí (jó, já vim, že tam se to myslím nemá, ale su tak zvyklá :), kde mám v porovnání světlejší kůži než na obličeji, se rozetřel úplně doztracena. Jenže na obličeji už to tak nebylo. Z fotky teda musím říct, že vypadá oranžověji, než v reálu, ale i tak. Slečna mi právě tvrdila, že tento nejde dooranžova, ale dohněda, že to sama nesnáší. Ale pravda teda je, že já se dooranžova tak trošku opaluju, nejsem čokoládová, ale spíš tak bronzová. Nicméně musím zkonstatovat,že když si to teď tak rekapituluju v hlavě, asi by mi neseděl ani jeden. Určitě tam myslím neměli všechny odstíny, co se nabízejí v US, ale všechny byly buď moc žlutý, nebo moc dorůžova....Jako všeobecně si začínám všímat, že u MUFE si na svoje přijdou asiatky, černošky, hispánky a tak, ale slovanský evropanky tůdle. Wtf, jak říkám, že já vůbec uvažuju nad koupí něčeho jinýho :)

      Delete
    3. Já mám naopak dojem, jak se všeobecně doporučuje, že se to má. :-) Ale když jsem si jednou porovnala pleť na zápěstí a na obličeji, zjistila jsem, že je to naprostá pitomost. :-) Takže to nedělám. Barevně by odpovídala ne vnitřní strana zápěstí (tam fakt má někdo stejnou barvu jak v tváři?? u mě je to jedno z nejsvětlejších míst na kůži), ale spíš někde na hraně dlaně, většinou, když si třeba potřebuju zkusit korektor, čárám někam tam. Já vím, že se to zápěstí radí z logiky věci, že ruce má asi většina lidí opálenější než obličej a jaksi jiný místa než ruce nebudete v obchodě odhalovat. :-D No a samozřejmě taky, že na zápěstí je ta kůže... no tenší, aby byla kůže tenší je možná z biologického hlediska kravina, ale zkrátka celkově podobná pleti na obličeji. :-)
      Já teda, než bych se doopálila do takového odstínu, vypadám jak vysloužilá bronzová medaile. V důsledku čehož bych ale žádný make-up už pak asi ani nepotřebovala, v tom by se musely skrýt i ty moje monstrózní kruhy pod očima. :-D Teda ne, že bych make-up i tak používala, alibisticky si myslím, že to nepotřebuju (a taky se mi nechce hledat patřičně bílý odstín, případně druhý o něco méně bílý na léto). :-)

      Delete
    4. No ono se to tak laicky doporučuje, ale nemá se člověk podle toho řídit právě proto, že je tam kůže oproti obličeji barevně mimo...jo, na hranu dlaně makeupy taky zkoušívám :)

      Delete
  4. No já jsem spíš ráda, když nejsou prodavačky znalé a moc si mě nevšímají. U kosmetiky mi jakékoli doporučování připadá kontraproduktivní, protože nikdo mě a mou pleť nezná tak dobře, jako já sama. Když už si teda chci něco konkrétního koupit. A když nic konkrétního nechci a jen tak zevluju a možná si vezmu lak, protože mě zaujme barva, tak fakt nestojím o agilní doporučování nejnovějšího lesku na rty (který se mi možná nelíbí a možná lesky na rty vůbec nenosím). Spoustě lidí je pak taky blbé říct NE a nic si nevzít, když se mu prodavačka tak věnovala.
    Poradila vám někdy někomu prodavačka tak, že jste po příchodu domů byly spokojené a nezjistily, že ten odstín make-upu vám naprosto nesedí? Jejím úkolem je zkrátka prodat, přičemž je lhostejno, co vám prodá. Holt kvalifikace na prodavačku nevyžaduje, aby na vlastní kůži vyzkoušela sortiment obchodu a důkladně ho znala. Prodavačku může dělat někdo jako brigádu při škole, prodavačku můžete dělat hned po škole bez špetky praxe, na prodavačku holt nemusíte mít ani vysokou školu, ani být v oboru třeba vyučená. Jestliže jsou podmínky tak, netřeba si stěžovat, že prodavačka ovládá matematiku základní školy, aby vám dovedla správně vrátit a o sortimentu celkem nic neví. :-) Sáhněmež si do svědomí, jakkoli jsou rtěnky, stíny, lesky a laky věcičky lákavé, taky bych je nastálo prodávat nešla, vy ano? Studuju vysokou školu a doufám, že si najdu uplatnění, řekněme, intelektuálně náročnější.
    Takže se na jejich znalosti nespoléhám (sama vím, co nejspíš chci) a vyžaduju, aby byly milé, příjemné a ochotné, pokud fakt něco potřebuju (vyměnit svetr, který mi nesedí, reklamovat boty, co se po čtrnácti dnech rozpadly, fakt se nebudu s prodavačkou hádat, že jsem udělala chybu a ty boty obula, ačkoli jsem se na ně asi měla jenom za vitrínou koukat).

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, mě to bavilo jako brigáda kdysi, ale nastálo bych to asi dělat nechtěla :).
      No a příště už si asi taky nenechám poradit a budu koukat sama. Sice mi není blbý cokoli odmítnout (poslední dvě návštěvy Sephory jsem si ani po 20 min výkladu od prodavaček nic nekoupila), ráda si drze říkám o vzorky a tak, ale prostě asi se nechám tak nějak ovlivnit nevědomky. A nejvíc, když jsem taková nějaká zamyšlená. Zas je pravda, že bych si nic asi takto nekoupila. Prvně kouknu, ošmatám, podívám se na milion swatches na netu, případně ozkouším ve vzorku a pak až kupuju. Naštěstí ve v tomto znám :)

      Delete
  5. k makeupu: taky jsem kdysi zkoušela a nevím, ty mufe makeupy pro mě asi nejsou.

    k prodavačkám: raději si vybírám sama, prodavačka mě většinou obtěžuje. ale kosmetika "muf" mě rozesmála.

    k anglii: doporučuji collection 2000 long lasting concealer nebo tak nějak nebo cokoliv od collection. něco ze soap&glory (mám doma jejich hot cloth face cleanser a světe div se, přestaly se mi tvořit černé tečky). něco od 17 z boots (nejraději bych si naflákala, že jsem na 17 zapomněla při swap), nějakou tu paletku nebo rtěnku od mua makeup academy... týjo fakt mě toho napadá hodně, tak já raději už mlčím.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za tipy :) No, MUFE asi taky není nic pro mě, musím se holt držet toho, co mi sedí...

      Delete
  6. Z Anglie bych si nechala dovést všechno od MeMeMe pak třeba něco od Aussie, Sleek, Makeup Academy. No musela bych přemýšlet, ale určitě bych měla dlouhatánský seznam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyjo, MeMeMe jsem vůbec neznala. Jaké s ní máš zkušenosti?

      Delete
    2. no vidíš na mememe jsem zapomněla. asi proto, že mám doma rozjasňovač a dvě tvářenky a naprosto logicky je vůbec nepoužívám. od mememe bych asi doporučila ty tekuté tvářenky, možná i ten rozjasňovač. pudrové bych asi přeskočila (tedy taky záleží jaký na to máš rozpočet), protože odstínů je málo a přijdou mi takové obyčejné barevně.

      Delete
  7. Za mě korektory a makeupy MUFE už nee!! HD makeup i Full cover korektor mi naprosto nesedly, nějak mě vysušovaly a makeup mi lez do vrásek.

    ReplyDelete
  8. Dashulko, nech si přivézt něco na vlasy od John Frieda. Já miluju masku z řady Frizz Ease Miracle Cure, nezatěžuje, ale parádně vyživuje. Mám už třetí kelímek.

    ReplyDelete
  9. No ten makeup je opravdu tmavý... :-o nebo alespon na te fotce to je dost... ´jinak MUFE HD foundation je můj neoblíbenější a nedám na něj dopustit :)) Je dobře krycí, což potřebuji takže za mě spokojenost!

    ReplyDelete
  10. I´m glad I found you because your blog is awesome!
    xx =P

    ReplyDelete
  11. Já chcu taky pihy...aspoň na nose, prosííím... :-D Já teda co jsem byla v Sephoře naposled, prodavač byl dost vlezlý a nešel setřást, hmmm... Ale jinak se taky nechám klidně ukecat k něčemu totálně jinýmu, než pro co jsem šla. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé díky aspoň někdo, kdo má pihy rád...většina lidí je na sobě nesnáší, což nechápu...já je mám na sobě ráda :)

      Delete
  12. Z Londýna doporučuju mýdla z Harrods, šperky a doplňky z Butler&Wilson a boty z Barratts :))

    *INTERVIEW + GIVEAWAY* - mrkněte všichni na můj blog: aktuálně interview s Petrou Holíkovou + možnost vyhrát vegan-friendly neonovou kabelku značky MOJE!! :)

    just JE NE SAIS QUOI
    Independent Fashion Bloggers
    Follow my blog with Bloglovin
    about.me/Jesika

    ReplyDelete
  13. Nic od této značky jsem ještě nevyskoušela,a le je to asi tím, že tady u nás je akorát tak DM drogerie, nebo Teta. ...žadnej Rossman, nebo Sepohra. :(

    ReplyDelete
  14. Ahoj Dasi, tvuj blog sleduji uz delsi dobu z Anglie, protoze tady bydlim a musim souhlasit s nazorem na make up od Chanel- je fakt skvely. Ja mam sice jiny druh - Perfection Lumiére, ale myslim ze se nebudou zase tak moc lisit. Jedinou nevyhodou je ta cena no, ale za kvalitu se plati :D Jinak nedavno mi byl doporucen make up od Revlonu, tak jsem si jej koupila a jsem naprosto nadsena, protoze za 13 liber ma na me pleti stejny vysledek jako Chanel za 50 liber :DDD
    Jinak co se tyce kosmetiky, kterou bych si nechala dovezt - Simple (ale neprodava se jako dekorativka, mam dojem). Je to levna kosmetika a je hodne kvalitni a v Anglii celkem dost oblibena, kdyztak se podivej na jejich produkty...dale nektera dekorativka od MUA je super ( v nekterych obchodech se daji sehnat i za libru), Aussie, John Frieda apod :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za tipy! Zaujala mě ta cena Chanelu, u vás vážně stojí 50 liber?

      Delete
    2. Já ho kupovala za 50 liber z netu, ale v obchodem typu Boots apod jsem ho viděla ještě dokonce i o něco drahžší. Já zase vůbec nevím, na kolik výjde v ČR průměrně :-) Ale je pravda, že je fakt skvělý, takže mi ta cena nevadí zase tolik - mám asi 10 make upů, které mi byly doporučeny jako nejlepší a jen Revlon se mu ještě vyrovná, jinak to jsou s prominutím všechno zmetky :DDD

      Delete
    3. Fakt? Já právě Vitalumiere aqua kupovala na garden.co.uk okolo 30 liber a u nás stojí 1100,-, proto se těm 50 tak divím :)

      Delete
  15. ahojky, rozhodně doporučuju v Londýně nakoupit produkty The Body Shop, ceny oproti ČR jsou tam bezvadné a jejich tělová másla jsou prostě NEJ! :)

    ReplyDelete
  16. Ach ty makeupy, chtěla bych najít ten nejlepší forever :-). Vyzkoušela jsem taky kdeco, jen Chanel budu muset příště zkusit aspoň otestovat. Pro mě zatím vychází úplně nejlíp - jemný, lehký, vypadá, že nekryje, až najednou je pleť jak nová - Kanebo fluid finish, ten jsi netestovala? Já měla krásně neutrální, béžový odstín, teď mám Benefit, ale na podzim se k němu asi pokorně vrátím (asi až porovnání s Chanelem ;-) ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná teď budu za tatara, ale Kanebo se u nás myslím sehnat nedá, ne? Já ho znám leda z Jahody. Zrovna teď řeším takový makeupový dilema a mám pocit, že jsem vymyslela naprosto geniální plán - budu mít top 3 makeupy, který si hodlám postupně zakoupit (u všech nyní bohužel doluju zbytky) 1)Revlon Colorstay, protože má pleť není vždy zrovna dětská prdel a taky pro případy, kdy chci, aby mi makeup vydržel dlouho bezchybnej 2) Vitalumiere aqua prostě napořád, protože je nejlepší, krásnej na pleti, skoro neviditelnej, prostě úžasnej :) 3)Klasickej Vitalumiere, ale ten spíš až na zimu, naprosto perfektní pro dny, kdy se moje pleť cítí suše a napjatě, potřebuje dodat šťávu a jas, perfektní jako vzpruha pro unavenou povadlou pleť po kalbě a tak. Jojo, kde jsou ty časy, kdy mi stačil jeden makeup :)

      Jinak, Chanel makeupy rozhodně všem doporučuju vyzkoušet, ne nadarmo mají super recenze :)Jen mě štve ta cena, ale co nadělám :(

      Delete
    2. Kanebo maji v Douglasu, myslim i v Brne, ale v Praze urcite.

      Delete
  17. A s ukázkama naživo na obličeji pokračuj. :-) Náhodou si myslím, že nemáš nijak příšernou pleť, photoshop efekt nikdo vážně neočekává, to nemá žádná z nás. Ono to takhle zblízka vyniká, to vidíš nedokonalosti i tam, kde nejsou. (Kdybych se nafotila makrem z pěti centimetrů, tak, aby ustoupily do pozadí vlasy a vynikla jen pleť, tak provozovateli spadne server. :-D A to se normálně považuju ne vyloženě za zrůdičku a pleť mám v pohodě.) Těch pár flíčku na bradě... alespoň je to krytí na čem demonstrovat, ukázky krytí od slečen, co do foťáku nastrčí tvář, kde nemají zrovna nikde ani pupínek a nic. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky :) udělám tedy podobné recenze i v budoucnu, akorát si nejsem jistá, jestli si kdy koupím jinej makeup než ty, co jsem tu už recenzovala :)

      Delete
  18. zkus zeleny korektor, ktery neutralizuje cervenou barvu pupinku..na nej naneseses klasicky make up, jen to chce dobre zapracovat do pleti nejlepe stipple stetcem a i kdyby to nepomohlo, tak lehce zamaznout korektorem a na zaver vse zapudrovat

    ReplyDelete
  19. We stumbled over here coming from a different website and thought I should
    check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails