2012-08-11

Dior Hydra life BB cream


Ahoj všem, jak jsem už slibovala na FB, dneska napíšu recenzi na BB krém od Diora, aneb další díl seriálu z kosmetickýho šuplíku mojí mamky. Abych řekla něco na úvod k BB krémům, moc mě zatím nezajímaly, protože ty asijský jsou pro mě pasé díky odstínům a zmršeninám typu Garnier moc nevěřím. Ovšem samozřejmě při tomto boomu nemohly zůstat ani tradiční high end koncerny pozadu a svoje bíbíčka nám představila Estée Lauder (má dva odstíny, testovala jsem oba, jeden příliš světlej, druhej moc tmavej), Clinique či Dior. Z těch dostupnějších je možno zvolit třeba Loreal Nude magique, měl by být k dostání už i ten od La Roche Posay a prý se k nám v září chystá i ten novej Maybelline. To jen takový informační okýnko, beztak to už všichni víte :). Asi nebudu psát, co všechno má takovej BB krém splňovat, to asi taky víte a zbytečně bych se opakovala.


Ani nevím, jestli začít psát v bodech, nebo se pokoušet o souvislej text. No, tak uvidíme, co z toho vznikne, zkusím to vzít postupně. Balení je jednoduchý a pěkný, a moc se mi líbí aplikátor v podobě pumpičky. To je fakt super a v kombinaci s tubovitým balením dokážete z produktu vytěžit maximum a zároveň si užívat pohodlné aplikace. Co se mi líbí už o hodně míň je to, že víčko pěkně blbě drží a pokud s krémem cestujete, mohlo by dojít k nepříjemné nehodě. Zatím se mi to tedy nestalo, ale tohle mě fakt dokáže vytočit. Není to první (a bohužel určitě ani poslední) věc, která tohle dělá a nedokážu pochopit, proč je evidentně fatální problém u tak drahé kosmetiky vymyslet normální, držící víčko. Proboha, proč?


Když se dostaneme k obsahu, první věc, kterou musím zmínit, je vůně. Celá diorácká řada Hydra life naprosto famózně voní. Předtím jsem měla cosi jako bázi pod makeup a používala jsem to hlavně kvůli vůni, které se nemůžu nabažit a dokonce uvažuju, že si do budoucna něco dalšího z té řady pořídím. Kdyby vás zajímalo, co je to zač, přijde mi taková prostě "čistá" a cítím z toho snad i nějakou vodní kytku, ale to neberte moc vážně, popis vůní není moje silná stránka. 

Konzistence je pěkně krémová, taková trošku klouzavá a pěkně se roztírající. Co se týče odstínu, existuje jen jeden a to taková řekla bych střední barva, ani světlá, ani tmavá, teď na mě akorát, akorát až se po dovolené trošku opálím, už pro mě nejspíš taky nebude. Hooodně recenzí si stěžuje, že je příšerně žlutej. To bych teda vůbec neřekla, ano, má žlutej podtón, ale neviděla bych to nijak přehnaně. Na druhou stranu, odstín mi perfektně vyhovuje a je pravda, že mě věci se žlutým podtónem sedí nejvíc. Krásně se roztírá a zapracuje do pleti a při nanášení máte fakt pocit, že si na pleť mažete spíš krém než makeup. Kromě pečujících a hydratačních schopností má taky SPF 30, což je podle mě slušný a na mě dostačující (50 se mažu na obličeji spíš jen u moře) a oproti vtipnýmu faktoru 15 u prvního Garnier BB se už tohle dá považovat za UV faktor hodnej pro něco, co si říká BB krém.


Asi vás hodně zajímá, jak se chová na pleti, a jestli kryje, což je častý dotaz u BB krémů. První pro mě velice pozitivní věc je to, že mi nezdůrazňuje póry, ani do nich nezalízá. A že to má sklon dělat na mé pleti hodně věcí, takže tohoto si fakt cením. A docela mě překvapila i slušná krycí schopnost, tedy nečekejte žádnej makeup cover, ale vzhledem k tomu, jak se všude zdůrazňuje, že BB krémy jsou málo krycí, já jsem s jeho krytím moc spokojená. Na pleti vypadá přirozeně a já mu říkám, že je to takovej instantní fotošop - mám s ním pocit tak nějak hezčí, vyhlazenější, dewy pleti a přitom nemám na obličeji nános. Následující fotka je před a po, nalevo před, napravo po. Normálně používám ještě pudr, tvářenku a tak, ale teď mám na jedné půlce tváře pouze BB, tak se moc nelekněte :-)


Co se týče výdrže, tak samozřejmě je třeba počítat s tím, že to není žádná matující bomba, teď v létě se mi ve vedrech některý části obličeje po chvíli nošení prostě lesknou a s tím nenadělám nic ani kdybych se postavila třeba na hlavu a odrážela se ušima, a nedokáže to ani žádnej makeup, kterej mě jinak zmatní na celej den. Navíc, je mi nepříjemný si teď zvlášť v těch vedrech zatěžovat pleť makeupem, takhle mám pocit, že si na obličej napatlu péči, opalovák a zlepšovák v jednom, o nic se dál nemusím starat a můžu jít. Nejvíc ideální bude určitě na sušší pleť, ta si po tomhle musí chrochtat blahem. V balení je 50 ml produktu a cenu bohužel nevím, jak jsem psala výše, nekupovala jsem ho a mamka si ceny zásadně nepamatuje, ale myslí, že to bylo okolo 1300. V US Sephoře ho mají za 56 dolarů, českou cenu s mi nepodařilo vygooglit. Tak mi řekněte, co mám s váma dělat jinýho, než vás opět poslat do nejbližší parfumerky pro vzoreček a otestovat na vlastní kůži? Už jen pro tu dokonalou vůni!

20 comments:

  1. pekna recenzia :) mozem sa spytat na cenu?
    skoda ze bb kremy nemozem pouzivat lebo na moje akne je dobry asi len aknecolor :((( ty mas krasnu plet! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cenu právě nevím přesně, ale přes tisícovku je to určitě, v US Sephoře je za 56 dolarů :(

      Delete
  2. Tak na tenhle jsem se byla ptát ve Fannu v Kotvě, cena lehce pod 1000 Kč, v Sephoře myslím 1250 Kč (docela rozdíl, co?)... vzoreček mi paní dát nemohla, takový ty kalíšky nevedou, a ty origoš vzorečky v tubě už neměli, ale myslím, že pujdu zkusit žebrat ještě někam jinam :) jinak super recenze, jako vždycky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, do Fannu zásadně chodím s vlastním kelímkem :). Jinak ten rozdíl je teda znatelnej! Ale je to tak, už jsem si párkrát všimla, že se ceny v parfumkách dost liší, u věcí nad tisícovku třeba i o dvě stovky a to už je na mě dost, na ulici je nenajdeš, žejo...

      Delete
  3. Tvé pleti vážně sedne, pravá půlka obličeje vypadá takřka dokonale, aniž by bylo poznat, že na ní něco je. Ze zvědavosti si skočím pro vzorek :)

    ReplyDelete
  4. Ach, skoda, ze hlavne na suchu plet :'(. Inak vyzera naozaj velmi dobre, fotku pred/po som sice musela trochu studovat, lebo fakt vyzera prirodzene, ale kryje teda doost dobre. Ja velmi uvazujem na BB od Clinique, ta by mala byt aj pre mastnejsie tvare, tak uvidime :-)

    VeVe (imperfectwonderland.blogspot.com)

    ReplyDelete
  5. Ahoj,vypadá to vážně super.Já si několik let dělám takový BB krém sama-smíchám svůj makeup s krémem,který používám a do něj přimíchám rozjasňovač a je to.Barva i složení mi vyhovuje.Všem hezkou neděli.

    ReplyDelete
  6. Marně se snažím zaostřit na before a after, ale fakt nevidím rozdíl :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já rozdíl vidím, ale jen v zamaskování pih, což je škoda. :-) Stav "before" považuju za lepší. :-)

      Delete
    2. Tak to neporadím. Je tam rozdíl pořádnej, ale furt to vypadá přirozeně. Jinak s těma pihama to není tak žhavý, v reálu je i bez makeupu mám spíš míň, ona ta fotka je dost zvýrazní...nezakrývám je tedy schválně, ale pleť je po tom taková sjednocenější a hezčí, se zakrytýma pupínkama, flíčkama a tak...
      No nevím, mě se rozhodně víc líbí after stav, before je to fakt nic moc :)

      Delete
  7. skvela recenzia...konecne jeden BB cream, ktory by som si aj realne kupila.

    ReplyDelete
  8. Ahoj, moc děkuji za recenzi :-)

    Chtěla jsem říci, že ač "pokročilého" věku (30) :-D, tak jsem se o make-up začala zajímat poměrně nedávno, a to asi pro to, že se budu vdávat a nějak mám pocit, že "telecí" léta končí ;-)) - ale tvůj blog je fantastickej, vynikající tipy a inspirace i pro někoho, kdo se v kosmetice moc nevyzná, díky!

    Ještě jsem se chtěla zeptat (k tomu asi diskuze neslouží, ale zkusím to) - poradila bys mi, kde by bylo nějaké hodnocení makeupů? Chtěla bych si koupit nějaký "dobrý" make-up, ten, co máš ty mi podle vzorečků moc nesedí, ale absolutně netuším, kam se podívat a po čem sáhnout..

    Přeji hezké léto a aby se ti pořád tak dobře psalo :-)

    Heli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jakej pokročilej věk? :)

      Moc děkuji za pochvalu!

      Recenze produktů najdeš na makeupalley.com (musíš se myslím zaregistrovat, abys recenze viděla), v češtině teď vede recenze omlazení a hoodně hodnocení je na sephora.com

      Delete
  9. Ahojky,
    rada by som ťa pozvala na make-up giveaway!
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/07/giveaway-ii.html

    ReplyDelete
  10. perfektní recenze ;)
    můžu se zeptat na cenu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A co třeba si článek přečíst? :) Nebo jsem na ten samý dotaz odpovídala výše v komentářích (zas tak moc jich tu není :)

      Delete
  11. já jsem tem bb cremům nějak nepropadla

    Na mém blogu právě probíhá giveaway o kableku Guess, třeba se budete chtít vy a vaše čtenářky zúčastnit :-)
    http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2012/07/soutez.html

    ReplyDelete
  12. Až budu jednou ve stavu, že nebudu potřebovat krycí makeup, tak nějaký BB vyzkouším. A musím souhlasit, že řada Hydralife od Diora má nádhernou vůni! (měla jsem malý denní krém :) )

    ReplyDelete
  13. Tvé pleti naprosto sedí, stav after se mi moc líbí:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails