2012-08-23

Laura Mercier Undercover Concealer

Ahoj všem! Long time no see, co? Abych pravdu řekla, tak kromě užívání léta jsem tak nějak neměla ani tu správnou múzu na psaní článků. Vlastně na vás ani tolik nových recenzí a poznatků chrlit nemůžu. Zatímco začátkem léta jsem se ve velkým vyžívala v nákupech oblečení a doplňků a to na kosmetickej blog moc nepatří, teď už jen šetřím, abych se dostala na vytouženou (a zaslouženou!) dovolenou. Takže si vlastně nic nekupuju, až na maličkosti. Jak víte, většina drogerkové kosmetiky mě moc nebere a navíc se cíleně snažím usměrňovat v nákupech levných nesmyslů, takže Essence pigmenty a podobný věci, co teď hýbou českou blogsférou, na mě neuvidíte. A v dražších věcech se teď krotím z důvodů čistě finančních...Takže asi tak nějak, vlastně už ve spoustě kosmetických oblastí mám svoje favority a nemám potřebu kupovat haldy dalších nesmyslů. To víte, to já si radši koupím milion osmdesátý tričko či tak :). Tolik jen k vysvětlení, proč teď u mě přibývají články tak pomálu, nechci psát "jen proto, abych napsala článek na blog", ale ve chvíli, kdy vám chci fakt něco sdělit :)


Předmětem dnešního článku je tato malá šedostříbrná krabička od Laury Mercier -Undercover. Hlavní pohnutkou k nákupu byla u mě bezesporu cena smíšená se zvědavostí, rozumějte rovnici ten kit korektorů tak vychvalovanej youtube královnama + slevová cena asi 250 Kč na Jahodě = Add to basket, checkout a dál to znáte, ne? Pokud neznáte korektory od LM, tak asi zásadní informací je, kromě jejich až kultovnosti, fakt, že existují dva základní typy korektoru - secret camouflage a secret concealer. Camouflage je hutnější, určen na zakrytí větších nedostatků, suché konzistence. Concealer je zase krémovější, míň hutné textury, měl by být vhodnej třeba i pod oči.  Oba typy výrobků se dají koupit zvlášť a já jsem si vlastně koupila takový kombo obou z nich. To bylo pro mě hlavní lákadlo, dva odstíny, malovala jsem si jak Hurvínek válku, bůhvíjak je budu moct dle aktuálního stavu a barvy pleti kombinovat a míchat. 

Pokud začneme balením, tak až na to, že ta barva mi přijde bůhvíproč trošku laciná (černý obaly rulez prostě!), je balení kvalitně a prakticky provedený, má zrcátko, snadno se otvírá a přesto drží. Ideální i do kabelky. Zásadním problémem je to, že fotky strašně lžou. Nejen, že swatchů tohoto produktu je vcelku pomálu, ale ještě se jeví daleko tmavší, než jsou. Jo, i na mých fotkách.Po několikaminutovým přemýšlení a vědeckým zkoumání jsem došla na to, že to bude nejspíš optickej klam, díky barvě balení tak obsah vypadá barevně prostě jinak než v reálu. Zatím jsem měla samý korektory v černým balení a u těch umím barvu odhadnout určitě líp. Hodně jsem váhala mezi UC3 a UC4, nakonec jsem vzala 3 a prohloupila jsem, je strašně světlej, přestože je přímo uprostřed barevné škály. Měla jsem strach, že tmavší odstín bude moc tmavej a moc oranžovej, ale fakt to asi dělají ty fotky. 

 
Co mi přijde vcelku nesmyslný je to, že ten pod oči je v podstatě tmavší, než ten na pupínky, nevím jak vy, ale já to mám teda naopak. Vlevo concealer, vpravo camouflage.Pro ilustraci jsem tentokrát swatche na zápěstí vyměnila za swatche přímo na obličeji, aby vynikla světlost odstínů. 


Takže samozřejmě následující část recenze berte s ohledem na to, že mi barevně nesedl, proto můžou být dojmy zkreslený. Concealer je krémovej nanáší se pěkně jako po másle, ale myslím si že na oční okolí je přeci jen až moc hutnej. Má tendenci trošku cuckovatět, nebo jak bych to řekla, angličtina má pro to pěknej výraz "cakey", přesnej českej ekvivalent neznám. Ne že by přímo zalízal do vrásek, ale prostě nepřilne k pleti tak dokonale, aby nebyl vidět. Naštěstí ale nemám příliš problém s kruhy pod očima, takže problematika očních korektorů mě až tolik netankuje. Nicméně si myslím, že čím lehčí a tekutější textura korektoru pod oči tím, lepší. Já stejně i pod oči napatlu stejně jako na zbytek obličeje klasickej makeup, momentálně letní edici - BB cream, o kterým jsem psala minule (jojo, z občasnýho kradení z mamčina kosmetickýho šuplíku se stala denní rutina :).

Camouflage je trošku z jinýho těsta. Asi nikdy jsem ještě neviděla něco tak tuhýho. Zkušený youtube gurus radí, že líp než štětcem je dobrý tento korektor nanášet přímo prsty. Což já teda dělám, žádnej spešl štětec na korektor nevlastním a stejně mi nepřipadá, že by se pod teplem prstu nějak rozehřál a dramaticky změnil konzistenci. Má být oil-free a celej den držet na místě. Což o to, tahleta podivná konzistence zase přináší výhodu - lze jej nanést v opravdu tenké a přesto dost krycí vrstvě. Díky hodně suché konzistenci drží na místě, ale zase na pupínky ve fázi hojení-loupání to taky nebude to pravý ořechový. 

Celkově bych řekla, že tento výrobek není úplně špatnej, na jednu stranu zvažuju, jestli si nekoupím další, v lepším a tmavším odstínu. Na druhou stranu to zase takový terno není a pokud ho doma nemáte, nejspíš nemáte čeho litovat. Cena 250 Kč byla ještě jakž takž ok, pokud bych ho koupila za plnou, dvojnásobnou cenu, byla bych asi dost, no řekněme to slušně, rozladěná. Máte nějaké zkušenosti s LM korektory?

7 comments:

  1. Úplně s tebou souhlasím. Poslední dva roky jsem měla období, kdy jsem "syslila" tuny drogérkového líčení, které stejně nemělo žádné pořádné využití a teď jej můžu leda hodit do koše:) Už nějakou dobu zcela přepínám na dražší kosmetiku, protože má pro mě význam si koupit např. 1 bronzer který je skvělý a užiju jej na 100% než 3, které se budou rok povalovat v šuplíku.

    ReplyDelete
  2. Zial nemam, ale vzdy som LM chcela skusit, najma kvoli tomu vychvalovaniu YT gurus :-). Moj problem je, ze ked uz mam vyrazku, tak poriadnu a jemny korektor si s nou proste neporadi - preto som rozmyslala nad Camouflage. Konzistenciu si ale aj tak neviem predstavit - a preco to podla teba nie je vhodne na 'cerstve' pupienky? Kvoli zaneseniu?
    Inak velmi pekna recenzia, je tam vsetko, co ma byt a tak to mam rada. Super! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :)
      Já myslím, mě přijde,že právě tím, jak je tuhej, se na čerstvý pupínky hůř nanáší no a taky se kvůli konzistenci hůř blendí. Já mám raději dobře krycí, hutný, ale víc krémový, spíš takový pasty :)

      Delete
  3. Tuhle kosmetickou značku vůbec neznám, takže díky za seznámení:) Jinak v balení mi taky ty odstíny dle fotky přijdou tmavší než na Tvém obličeji.

    ReplyDelete
  4. Dashulko, tak to se teď finančně krotíme dvě. Já šetřím do předražené Moskvy a teď, na dovolené, už radši ani nechodím nikam, kam by mě to mohlo svádět k útratě:-(. To je teda život:-D

    ReplyDelete
  5. Nejsi sama, kdo šetří, já se také musím krotit - chci na dovolenou jako ty a nvac zařizuji bydlení. :)
    LM znám a korektor jsem chtěla vyzkoušet, ale po tvé recenzi nevím nevím...

    ReplyDelete
  6. Já bych zase potřebovala o chlup světlejší, nebo laděný trochu víc do růžova,tahle barva mi moc nesedí, ale tak trochu se s ní dá pracovat, ale dá to práci... Jsem ráda, že nebyl za plnou cenu, jinak bych byla lehce nas...... :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails