2012-08-29

Wishlist :)

Tak. Jak jsem psala minule, teď svůj rozpočet škrtím na maximum a nemůžu si dovolit v podstatě žádný nákupy. To je tak, když někdo nemyslí na zadní vrátka a všechny peníze rozfofruje, místo aby si dal měsíčně třeba blbou tisícovku dvě stranou. A jako pravá shopaholička jsem z toho samozřejmě dost frustrovaná, takže se aspoň uklidňuju vyráběním podzimního wishlistu, abych měla pěkně pohromadě všechna svoje přání a věděla, na co šetřit. Jak můžete vidět, nadále pokračuje moje mise nekupovat si laciný šunty ve slevách co se oblečení týče, ale  i kosmetiky. Letos v létě jsem ve slevách pořídila vcelku dost fajn věcí, takže mám vlastně zásobu a moje po-laciných-nákupech-volající já by mělo mít aspoň  na pár týdnů ucpanou hubu. No, nevadí, že tak u 3 triček ze 4 z Háemka ála stojím 70/150 Kč, přeci mě tady za tu cenu nemůžeš nechat, se po prvním vyprání udělala díra. Oblíbená trička z těchto laciných řetězců pouhej rok starý mají na sobě takových dírek daleko víc a stalo se z nich domácí oblečení. To mě opět vede k jedinýmu. Omezovat laciný nákupy i v oblečení. Důkazem mé teorie mi budiž i to, že mám doma dost věcí od AF a Hollister a některý mám už skoro pět let, a pořád se dají nosit a že jsem si je rozhodně nevzala na sebe jen třikrát do roka! Tak uvidím, jak se mi letošní podzim povede :).


1) Určitě chci ještě minimálně jeden Inglot Sleeks Cream lesk. V poměru cena/kvalita jsem je shledala velice výhodnýma a v odstínech bych si 100% vybrala.

2)Poslední dobou se mi nějak více mastí pleť. Ráda bych vyzkoušela Chanel Mat Lumiere, i když na něj nejsou tolik dobrý recenze. V nejbližší době si chci opatřit vzoreček.

3) Holika Holika Blackhead sponge scrub oil čistící peelingový olej na černý tečky - aneb prostě na tyhle věci jsem ujetá a pořád budu doufat, že fungují. I v následujícím článku skincare routine se dozvíte, že peelingy jsou moje nejoblíbenější kosmetický produkty. 

4)Já vím, že jsem říkala, že už si je asi znova nekoupím, ale jejich vůně mě láká a překonává i poněkud vyšší cenu. Funkčně naprosto průměrný antiperspiranty, ale říkejte to někomu, kdo se vyžívá v ovocných vůních, kterých naše drogerie zrovna moc nenabízejí. Takže Secret scent expressions bude asi jedna z prvních věcí, kterou si koupím v shopu u Plum :)

5) Chanel Vitalumiere Aqua - jojo, opravdu, teď doma nemám pořádnej makeup, jen dopotřebovávám všechny zbytky. Pokud mě čtete pravidelně tak víte, že tohoto miláčka chválím kudy chodím, takže ho proste musím mít znova. 

6) Pleťový masky od Holika holika mě rovněž velice lákají!

7)Strawberry pore cover magic sealer - moje naděje na náhradu za Clinique Pore minimizer, asi 4 x levnější než Porefessional. Ten prostě musím mít! Ano, jak jste si všimli, na to, jak mě asijská kosmetika míjí, tak mě značka Holika holika bůhvíproč neuvěřitelně zaujala a mám na wishlistu od nich víc než dost věcí!

8) 3 Seconds starter s kyselinou hyaluronovou vypadá jako naprosto neodolatelný hydratační sérum. Nic takovýho ještě doma nemám, mám pocit, že s mýma ostatníma pleťovýma přípravkama by se skamarádila jedna radost. Téže od HH. (Všechny produkty, co si přeju, se dají sehnat na ebay.) 
Druhá část wishlistu je převážně oblečkobotová. To nejspíš z důvodu, že na blogu se o svoje myšlenky snad můžu bez obav podělit. Když někomu (včetně nejbližší rodiny) sdělím, že mám v blízké budoucnosti v plánu si koupit kabelku za cca 10 litrů, dívají se na mě jako na totálního debila. Takže okolí to považuje za rozmařilost, rozežranost, ultimátní blbost, říkejme tomu jak chceme, v reálným světě snad kromě jedné dvou kamarádek pochopení nenajdu, proto se realizuju tady, protože vím, že můj blog čtou i podobně postižený kolegyně. A v reálným světě dál mlžím o ceně některých svých dražších kousků, jediný štěstí, že si kupuju věci v podstatě bez log a značky, co skoro nikdo nezná. Mamka mi říká, že copak su nějaká celebrita, abych si kupovala tak drahý věci, ať se vzpamatuju. Ale na druhou stranu, myslím, že všichni okolo mě si už na mě zvykli a mají mě rádi i s mýma úchylkama :). No, jsem obyčejná holka z paneláku, nežiju si v luxusu, ale copak mi to brání v tom, abych si mohla sem tam našetřit na něco, z čeho budu mít radost ještě dlouhý měsíce/roky? Z laciných věcí mám radost fakt tak max týden po nákupu a brzo se mi okoukají.

1) Klasický černý džíny. Ty prostě vynosím nejvíc, pro mě jeden ze základů šatníku a pro mě jedna z mála věcí, kterou prostě nosím, a až se ošoupaj a zničí, kupuju nový. Ty na obrázku jsou z Forever21, docela jsem si jejich rifle oblíbila, protože jsou docela levný a sedí mi.

2)Michael Michael Kors Hamilton bag v barvě luggage se zlatým kováním. Zatímco svoji vysněnou černou kabelku jsem ještě neobjevila a tak nemám nad čím slintat, tohle je moje favoritka už přes rok a já si ji jednou prostě musím pořídit. Uvidím, jak brzo mi to situace dovolí, ale ta prostě musí být moje. Svoji první MK už mám asi rok a mám z ní pořád stejnou radost jako v den nákupu. Nebudu vykládat, že je to investice a bude ji nosit ještě moje vnučka, kabelku si kupuju proto, abych ji nosila a v rukavičkách s ní nejednám. Ale přesto doufám, že mi taková taška minimálně pár let vydrží. A taky už neutrácím peníze za kabelky všude možně po pětistovkách, tisícovkách, takže když si to spočtete, takovou díru v rozpočtu mi vlastně neudělá. 

3) Klasických svetříků není nikdy dost. Určitě něco nakoupím v mým oblíbeným Forever21.

4) Nenosím hodinky, i když bych do budoucna nějaký chtěla, zatím to není na pořadu dne, chci-li svůj wishlist udržovat v rámci nějakých jakž takž reálných mezí. Co mi učarovalo, jsou tyto úplně obyčejný náramky Marc by Marc Jacobs. Jsem si vědoma, že je to předraženej kus bižuterie, ale moc se mi líbí.

5) Tenhle prostě musí být můj, Griffin lace scarf z nové kolekce McQ. Šátek je podle mě jedna z věcí, do které se vyplatí investovat. Nikdy z něj neztloustnete ani nezhubnete a nečelí takovýmu opotřebení jako kabelka, pásek či boty. A znova - přestala jsem si neustále kupovat šátky všude možně po dvou, třech stovkách. Ono se to nezdá, ale jak říká moje babička, i tisícovka se skládá ze stovek.

6) Revlon Colorstay pro případy, kdy se moje pleť občas zblázní a vyraší na ní věci, který je potřeba zakrýt. A případy, kdy chci, aby makeup vypadal skvěle od rána do noci. Cenově dostupnej a skvělej, budu ho kupovat už poněkolikáté, doufám, že ho nikdy nepřestanou vyrábět.

7) Conversky. Jedny z nej bot. Pomalu se smiřuju s tím, že moje už asi pět let starý lásky se trhaj a musím je prostě konečně přestat nosit a vyhodit, pořídit si nový. Vybírá se těžko, ty moje byly limitka a pořád je považuju za pro mě nejhezčí model Conversek, co jsem kdy viděla, ale nedá se nic dělat. Tentokrát teda asi obyč model a nějaká univerzální barva, zatím vede Charcoal. Opravdu to nejsou pohodlnější boty co znám, ale ze všech tenisek je mám prostě nejradši!

8)Riding boots. Ty mi tak nějak v botníku chybí, přesto, že bych nejradši kožený, velice mě zaujaly tyto od Annie boots, ty zlatý cvočky se mi tam fakt hodně líbí!


....No. A teď zpátky do reality, žejo.




33 comments:

  1. Sucitim s tebou a zelam ti, aby setriaca doba, cim skor pominula :-). Drzim palce s nakupom Conversiek, ja som mala tiez taku limitku, ktora drzala roky a roky, potom som si kupila obyc a tie mam na nohach treti mesiac a uz sa trhaju :'(. Vyberaj teda pozorne :-). Aqua Lumiere by som chcela vyskusat aj ja, same dobre veci nan pocuvam, ale vzorku mi nedaju nikde... ach jaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vážně? Já tedy se vzorečky nikdy neměla problém, kde ti to odmítli? Někdy stačí jen mít vlastní nádobku :)

      No a o kvalitě Converse jsem taky četla svoje, vím, že člověk platí hlavně za značku. Mám ještě tenisky typu conversek od Dieslu a Juicy Couture, ale ani jedny jsem si neoblíbila tak jako ty klasický. No a cenově vyjdou pomalu nejlevnějš z těch všech (teda pokud pominu to, že tu svoji limitku jsem si kupovala ve sladké době vyššího bezcelního limitu a dolaru za 15-16 korun. Ach jo, kde jsou ty časy :(

      Delete
  2. mě teda taky zaujala ta Hoolika, čtu tady o této značce poprvé, to jsem zas něco neměla vidět:D Ceny nejsou přehnané a v něčem mi trošku připomíná Benefit, možná že mají hezká balení a některé výrobky třeba ten Pore Cover jak uvádíš, pak Jelly Tint:D Tak uvidíme jak na tom budu finančně, taky si zatím moc netvořím rezervy, takže z podzimní brigády budu muset šetřit na školu:/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minimálně něco vyzkoušet musím! Snad se nezklamu :)

      Delete
  3. ja som tiež nedávno objavila holiku na e-bay, ale nejako som sa neodvážila nič objednávať... možno neskôr, uvidíme :-) na Vianoce alebo tak, kedže som si svoj limit vyčerpala teraz na meniny :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, jsem na tom podobně, narozky za dlouho a svátek až těsně před Vánocema :)

      Delete
  4. ty kozacky chci! Jdu googlit:D Jinak me jeste celkem zaujla ten sponge scrub od holika holika, akorat teda ty jejich slavny vajicka me trosku zklamaly, tak doufam, ze to je jen vyjimka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po vajíčkách jsem taky koukala - takže říkáš zklamání, jo?
      Jinak ty boty jsou z endless.com :)


      Delete
  5. Po Hamilton také prahnu, ale já jí chci v černém a k tomu hned ještě peněženku :D ať to mám hezky komplet :))))))) Tak snad někdy se dočkám ... a co se týče toho jak píšeš, že radost z laciných věcí Tě za kratší čas přejde ... mám to úplně stejně. Ať se to týká kosmetiky/oblečení ... opatruji si to a bojím se aby se mi s tím něco nestalo. Ale jako zase né že bych levné věci někde válela a nevážila si jich, ale k těm dražším mám asi prostě větší úctu :))
    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Dashulko, nenávidím tě. Kvůli tobě teď prohledávám na eBay Strawberry pore cover magic sealer :D. Ach jo. A to jsem tak dlouho nebyla nakupovat... :D

    ReplyDelete
  7. Ten 3 secon starter mám doma vzorku a nejako som sa nedostala ku tomu to odskúšať. Akurát včera mi prišiel od Holika Holika BB krém, takže budem testovať, čo je to za značku.
    Conversky zháňam tiež, len to čo majú u nás sa mi nepáči, alebo mi prídu predražené. Prezriem internetové obchody, či nezoženie niečo lepšie :)

    ReplyDelete
  8. Tyjo máš super vkus, co se týče módy! Kabelka je nádherná, já mám taky ráda hnědý! Kozačky jsou taky super, i ten náramek:) A z kosmetiky bych si taky přála ten Inglot lesk na rty, nevíš kolik stojí? A Revlon Colorstay bych chtěla tak vyzkoušet, já krytí prostě potřebuju:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :) Lesk by měl stát tuším okolo 250 Kč, ale přesně to nevím. Třeba tu někdo napoví, já jsem se jinak o tuto značku moc nezajímala, když ji v podstatě nemám kde koupit :)

      Delete
  9. Pěkný wishlist!
    Kabelka je nádherná a líbí se mi i výběr bot. :) Jinak lesk na rty od Inglotu si chci pořídit, zatím nevím, jakou barvu, ale čtu na něj jen samé pozitivní recenze.

    ReplyDelete
  10. Já teda nevím, jak moc mastnou pleť máš, ale pokud je to klasická kombinovaná, tak bych volila Lancome Teint Idole Ultra 24Hrs (polomatný efekt a navíc opravdu hodně dlouho drží).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za tip :) Zkusím někde vysondovat vzoreček a překonat moji lehkou nesympatii k Lancome :)

      Jinak pleť mám teď tak nějak smíšenou, předtím byla normální/lehce smíšená nebo jak bych to nazvala :). Vyloženě mastnou pleť určitě nemám :)

      Delete
    2. Určitě vyzkoušej ten Lancome, to je fakt výbornej makeup. Kdybys chtěla vyloženě Chanel, tak bych ještě zkusila Perfection Lumiere, ale ten Lancome je lepší.

      Delete
  11. Já jsem na základě Tvého blogu začala používat nejlepší makeup na světě Revlon, takže za to Tě miluju:))) Už ani můj milovaný Clinique mě tak nedostává...
    Jinak taky mám docela nabitej seznam, takže jsem zvědavá co si nakonec dopřeju, conversky tam rovněž nechybí. My jsme s manželem koupili úplně stejný limitku Jack Purcell a nádhera, jenže už mi taky pomalu odchází...
    A btw, ta kabelka, ooo jen na ní našetři, je fakt skvělá.

    ReplyDelete
  12. Kabelky to je moje, ale nějak jsem zatím nepřišla na chuť těm drahým šátkům. U těch zase já razím názor, že je lepší mít jich víc v různých barvách, než jeden. Hlavě je mi prostě líto dát za šátek třeba devět tisíc, když se dá za tu samou cenu sehnat kožená kabelka. Ale asi to bude i tím, že šátky sice mám, ale moc je nenosím, protože mám většinou roláky. Mě se líbí ty lebkové taky od McQ. Ale spíš to vidím na tu kabelku :-D. Až si ušetřím... Jinak s těma malejma částkama máš naprostou pravdu. Říkám si: to stojí je 299,-, 199,-... a pak se divím, za kam se poděly ty peníze, když bylo všechno tak levný :-D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, devět bych za šátek asi taky nikdy nedala....tyhle MCQ jsou o dost levnější než klasický McQueen, některý se dají sehnat ve výprodeji okolo 50 eur a jinak stojí okolo 100 nebo něco nad 100. Vím, že je to dost, ale přijde mi, že takovej šátek je i o dost trvanlivější než cokoli jinýho a mezi náma i kabelky trošku podlíhají trendům...

      Delete
  13. Z té kosmetické výbavy by mi stačily ty lesky, z módy bych zase brala tu fešáckou kabelku. Jak já jsem skromné děvče:-)

    ReplyDelete
  14. PO nejakym naramku od Marca Jakobse taky touzim, pripadaji mi skvely a nadcasovy, myslim ze jen tak nevyjdou z mody a hodi se k ledascemu. A nejakou peknou kozenou kabelku taky shanim na podzim, nejlepe okrovou nebo rezavou, loni jsem videla peknou v Zare, ale zdala se mi draha a jak se mi to rozlezelo v hlave tak uz bylopozde zejo, ted se busim do hlavy.

    ReplyDelete
  15. Tu drahou tašku si nekupuj! Teď jsou ty stejné v Orsay za 600,- Kč....

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jó, ale to bych z ní neměla ani z desetiny takovou radost, znám se :)
      Já vím, že ty designerský věci jsou z části vlastně nesmysl, nebudu tu vykládat, jak strašně nadčasový a nezničitelný jsou, i když oproti kabelce Orsay asi určitě. Už jsem se bohužel na vlastní kůži přesvědčila, že drahé neznamená kvalitní :(. S tou drahou věcí si člověk svým způsobem kupuje jakousi iluzi, pocit. Mě se právě líbí, že dražší doplňky dají takovej šmrnc i úplně obyčejným levným věcem a proto mě zatím vůbec nepřestávají bavit :).

      Delete
  16. Kabelka MK je fakt moc pěkná :)..ale já jsem "davovka" a toužím po ušmudlaným Lojzovi.
    Chanel VA mám taky na svém wishlistu, ale čeká na chvíli, kdy se mi dostane ksichtík do normálu.
    Na tu kyselinu hyaluronovou jsem taky před časem koukala, ale já tomu nějak nevěřím.

    ReplyDelete
  17. ...jsem z toho samozřejmě dost frustrovaná, takže se aspoň uklidňuju vyráběním podzimního wishlistu, abych měla pěkně pohromadě všechna svoje přání a věděla, na co šetřit...... :-))))) 100 bodov, ja som na tom tak isto :-DD kozmetický wishlist mám v hodnote dvoch výplat, ale zvláštnym spôsobom ma upokojuje,že mám aspoň ten zoznam. a tiež že to tu môžem napísať, pretože ženy v mojom okolí nemajú pochopenie pre význam napr. oč.tieňov Chanel a podobných záležitostí :-))

    ReplyDelete
  18. ahoj, zvu Tebe i Tvé čtenářky na mou giveaway :) http://janniebel.blogspot.cz/2012/08/the-first-giveaway.html#comment-form ráda Tě tam uvidím, třeba se štěstí usměje :)

    ReplyDelete
  19. check my blog try here you could try this out Get the facts check my blog try here

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails