2012-09-08

Dny Marianne aneb není sleva jako sleva!


Ahoj všem, dnes vám jen hodně rychle shrnu moje dojmy ze dnů Marianne, ačkoli už jste toho možná přehlcení. Ale zkrátka musím (opět) nějak ventilovat svoji frustraci. Škoda, tuhle jsem zrovna cosi hledala na blogu a začetla jsem se do svých starších článků a říkám si, že jsem byla celkem i vtipná, zato poslední dobou tu furt jen fňukám. Asi stárnu nebo co. Takže omluvte kvalitu fotek, neměla jsem možnost chytit denní světlo, ale chtěla jsem se s vámi co nejdřív podělit o dojmy. A tady taky nečekejte žádný velký hauls, jak jsem říkala, na to teď nemám :). Jen mě celá tato akce zavedla k úvaze, kterou mám touhu ventilovat.

Na DM chodíme už asi milion osum let pravidelně s mamkou, pamatuju si to snad ještě v době, kdy jsme chodily jen do města (brňačky budou vědět, co to znamená:) a žádný Vaňkovky ani Olympie nebyly. Tak na to mám takový vcelku pěkný nostalgický vzpomínky. Tehdy to ještě nebyla taková masovka jako poslední dobou. A abych pravdu řekla, chodím spíš jen tak ze zvyku a už pěkných pár let jsem si na nich nic pořádnýho nekoupila. A že by proto, že ty slevy vlastně nejsou žádný terno a je to celý jen hodně dobře zmáknutá marketingová akce a.k.a jak oblbnout celý davy ženských? A nebo spíš proto, že prodejci drze kujou pikle na davy nakupujících a ceny napálí nad běžnou cenu aby si ve finále člověk koupil tu věc jen nepatrně levněji než za plnou cenu? Jako dobře. To, že prodávají v outletu Mango jako "novou kolekci" za 400 šaty, který měli loni ve slevě za 200, to jsem si zvykla. To, že do slev Háem apod navezou starý ležáky ze skladu a mezi slevama objevím věci, co už mám přes rok doma a ještě o půlku dražší, to jsem si taky zvykla. Ale že budou nasazovat i ceny během DM? WTF, čuměla jsem jako puk. 


Tohle je tedy náš nákup. Rozjasňující pudr Dior je z letošní letní limitky, je mamky. Ale recenzi na něj určitě brzo uvidíte, protože už teď se kaju. Celý léto jsem jí ho rozmlouvala, přišel mi totálně nudnej a o ničem. Nakonec ve finále neodolala, přinesla ho už včera, šťastná, že ho ještě někde sehnala, tak jsem ho už dneska testovala a je fakt úžasnej. To be continued :)

Pro sebe jsem si koupila jen věc čistě potřebnou a to makeup, kterej mě došel. Chanel Vitalumiere Aqua B40 Beige desert. Jako vím, že ceny některých  dražších produktů se liší mezi jednotlivýma parfumkama i o stokoruny. Ale měla jsem zafixovaný, že ten makeup u nás prostě stojí 1100, nevím proč. Proto jsem dost podezřívavě koukala na ceduli v Sephoře. 1210! A jen s jejich 20% slevou. Takže žádný terno evidentně. Sephora narvaná až po strop, všude pobíhalo milion lidí, sekuriťáci sice kolem nás kroužili jak hladový káňata, ale prodavačky se člověk nedočká, hlavně že slečny s letáčky s 20% slevou, Sephoří maskoti v tričkách s písmenkama, než by nás někdo obsloužil, asi bysme tam vystály ďůlek. Takže jsme znechuceně odešly pryč a nakonec jsem si ho koupila v Marionnaud, kde nabízeli vyšší slevu (tuším 25 %), skoro nikdo tam nebyl a ve finále jsem za makeup platila 799,- po slevě. Plná cena byla právě těch mejch zafixovanejch 1100,-. A ještě jsem dostala kupon na slevu 500,- do Levis, sice ji stejně nevyužiju, ale z principu mě to potěšilo.

Ptám se, k čemu tahle taškařice? K čemu dny Marianne, když stejně při vchodu každýmu vrazí letáček se slevou (pokud jsem to tak správě od slečny pochopila), a k čemu 20% sleva, která člověku každou chvíli přistane v mobilu, nebo na kuponku z košíčku od Sephora hostesek, pobíhajících před obchodem skoro vždycky, když jdu kolem? Rendy psala, že se jí ceny zdály taky napálený a v komentářích třeba jedna slečna psala, že stejně už v pátek u nás (Brno) neměli dárky k nákupu, který měli mít a obtěžovali se to sdělit až po zaplacení. Takže v tomhle mě Sephora kolosálně zklamala a těžce znechutila. Vždycky jsem nakupovala nejradši tam, ale mám pocit, že je čas věnovat pozornost i dalším mnou dosud celkem zanedbávaným parfumerkám. Po dnešku fakt Sephora sucks.


Ale beztak mě to radost nezkazilo, já na nějaký kuponkový slevy asi vcelku kašlu. Mám obří radost z toho nejlepšího blazeru, kterej sem ulovila v Mangu, jen za 799,-, kdo mě čtete na FB, tak asi už víte, že právě na tento kousek z kampaně Kate Moss for Mango jsem měla zálusk. Na to, že tam zbylo posledních pár kousků v okrajových velikostech a ani neměli všechny barvy co na webu, jsem ráda, že zbyl jeden zrovna v mým čísle a barvě, která byla mou favoritkou, protože si nekriticky říkám, že khaki mně prostě sluší :). Ačkoliv jsem měla dneska možnost zaskočit na DM jen na chvilku, ani mě to nemrzí a jsem spokojená. Co vy?

40 comments:

  1. V Jihlavě byl docela klid, ale to se není čemu divit :) Já si asi ani nic nevyberu, jednak proto, že mě nic až tak nezaujalo a hlavně proto, že tady je velký kulový :)) A jak píšeš, Sephora má akce pořád, takže to až takový terno není.. Možná skočím kouknout do Fannu na tu micerálku, co jsi vychvalovala a to bude asi vše.. Sáčko je super, ale můj favorit bylo to modrý, co jsi házela na fb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. To modrý je krásný! Ale neměli mou velikost, což mě ale ani tolik nemrzelo, stejně bych si ho asi nevybrala, hodně podobný jsem si nedávno koupila ve Forever21 :) A v této barvě ještě žádný sako nemám...

      Delete
    2. Ani se nedivím,že jse si nic nevybrala. Já mám stejné zkušenosti. Ovšem nejhorší hodnocení všude čtu a slyším na prodavačky z Fannu.
      Osobně několik znám a vím, že většinu z nich vyhodili ještě i z fabriky od pásu, kde do té doby znaly tak maximálně voňavky z Avonu
      a najednou jsou z nich rádoby odbornice na parfémy - hihi...

      Delete
  2. Ja na dnes Marianne nikdy v zivote nebyla a vubec me to nelaka. Jakmile nekde vypukne davova hysterie, tak se stranim, proto jsem nesjpis nikdy nebyla na dnech amrianne, nevlastnim revlon lip butter a donedavna ani color tatoo. Nevim, asi je to nejaka uchylka - jakmile vsichni neco maji, nebo delaji, me to vubec nelaka. Po precteni 4 clanku DM mam pocit, ze jsem to vlastne sama absolvovala a uz to nazivo nemusim :D Ale blazer je fakt krasnej, chvalim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, ty davovky taky nemusim :) Nepotřebovat nutně makeup, ani nejdu. A CT jsem taky ještě nezkoušela, i když mě lákají, znám se, použila bych je párkrát a omrzely by mě...Ale lip butter chci časem určitě vyzkoušet..

      Delete
  3. Jak jsem už psala i jinde v komentářích i na blogu za mě DM moc dobrý, ale asi jsem měla štěstí i na tu Sephoru (pudr jsem měla záhadně levnější než měl být...). Každopádně to, co píšete je fakt síla. A celkem s tebou souhlasím, že by bylo dobré se zaměřit i na jinou parfumerii než Sephora.

    A z Manga jsem taky nadšená, asi před třemi týdny jsem si tam koupila super černé skinny džíny za 549,-. Přesně takové jsem hledala a ta cena za novou kolekci... A khaki barva je super, je celkem neutrální, ale zároveň není nudná a to sako vypadá moc dobře

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já mám Mango strašně ráda. Jejich oblečení mi sedí. Ty kalhoty za 549 jsem si tam zkoušela taky. Mít víc peněz, už je mám doma :) Brzo se tam snad vrátím, vybrala bych si tam nejednu věc.

      Delete
    2. Jo a byla jsem taky opravdu překvapená z příjemných cen i u nové kolekce. Jak říkám pořád, Zara ať se jde prosím pěkně zahrabat!

      Delete
  4. sako pěkný (modrý sice Kate na fotce sluší, ale taky bych si ho nevybrala)

    na DM jsem letos nebyla už podruhý, nějak mě to organizovaný slevový šílenství (který zas až tak moc slevový ve finále není) nebaví ;)

    ReplyDelete
  5. Typicke... ach jo. Je mi luto, ze ta ti sklamalo, ale zato ten makeup si paradne vychytala! S takou zlavou by som don veru sla aj ja :-). Na puder recenziu sa hrozne tesim, som zvedava ci bude aspon taky dobry ako minulorcna limitka Aurora :-). Ak ano, tak wow!

    ReplyDelete
  6. Na dnech Marianne jsem byla a jsem spokojená, chtěla jsem jen dvě věci a ty mám. Ceny jsem věděla už před DM takže vím, že nepodražili a sleva se vyplatila. Do Sephory jsem původně taky chtěla, ale v Brně je bohužel jen jedna a to ještě v Olympii a absolvovat cestu přecpaným autobusem se mi už nechtělo a jak vidím tak jsem o nic nepřišla o nasazení cen tam mi říkala i kamarádka takže sleva žádná.Jinak jsem po zkušenostech z minulého roku byla byla už v pátek dopoledne a v Brně klid a žádné větší fronty. Petra

    ReplyDelete
  7. No tak to jsem překvapená, ja pracuji v parfumerii a musím slavnostně přísahat, že jsme nic nezdražovali.. :))

    ReplyDelete
  8. Ahoj, Dashi, teprve nedávno jsem objevila Tvůj blog a když je chvilka, tak si u Tebe vždycky fajn počtu. Co se týče Dnů Marianne, tak jsem na tom dost stejně. Byla jsem jednou a to ještě úplně na začátku, před těmi osmi lety (asi), co to začínalo, a už tenkrát mě to zklamalo. Jsem z Prahy, takže tady je těch "slev" docela koncentrace a tak můžu dost porovnávat. A je to fakt humbuk: prošla jsem si obchody pár dní před DM a orientačně si napsala ceny toho, co by se mi líbilo. To byly ceny ještě na normálu. Ovšem den před DM už jsem se nestačila divit: pic kozu do vazu, najednou o 15-20% vyšší! Krutibrko... no a pak při DM opět na své původní výši nebo jen o ždibec níž... od té doby už tuhle akci nenavštěvuju, bo když si chci fakt "akci", tak sezónní slevy. To jsou totiž fakt slevy... notabene když manža pracuje pro jednoho účastníka DM (nebudu raději jmenovat, ale jsou to dost drahý značkový hadry, boty, brýle, hodinky), tak vím, jak to zhruba chodí :o)... Krásnou neděli! LenkaH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je fakt sada. Ale bohužel to tak asi chodí, no :(

      Delete
  9. Já zašla jen do Sephory pro dvě věci od Benefitu, ty zdražené naštěstí nebyly, už předem jsem si propočítala cenu, kterou bych se slevou měla platit. A dvě malé řasenky, dvě malé báze a taštička k tomu zadara, no jsem spokojená. I davy mě minuly, byla jsem už v pátek v poledne v Letňanech, centrum bych si nelajzla, stačily mi davy na Interbeauty. Jinak jsem šla jen do knihkupectví. Za mě dobrý a ani jsem moc neutratila :)

    ReplyDelete
  10. Já už nějakou dobu na Sephoru kašlu a chodim radši do Fannu :) prodavačky tam jsou ochotné, milé a většinou o produktech i něco vědí což se v Sephoře říct často nedá...( když mi slečna řekne že tento odstín make upu je naprosto univerzální a proto mi nedá vzoreček..jako pardon.. :D ) Každopádně Fann jsem si oblíbila a i když má Sephora spoustu exkluzivek tak mě svým přístupem prostě ztratila...a o tom že na DM zdražili produkty cca o 150 - 250! kč ani nemluvim...já prostě fandím Fannu :)

    ReplyDelete
  11. Mě tedy Sephora zklamala příšerně a to i když jsem si žádného zdražení nevšimla. Jela jsem tedy do Olympie tím nacpaným autobusem víceméně jen kvůli Sephoře,víceméně kvůli té dárkové taštičce Benefit jsem si vystála půlhodinovou frontu na pokladnu, nakoupila jsem They're real a Eye bright (normálně bych si ji asi nekoupila za tu cenu, bez vidiny dárku) a nějaké výrobky značky Sephora a slečna prodavačka mi až PO ZAPLACENÍ, při podávání zabalené tašky oznámí, že taštičky Benefit bohužel došly a že mi tedy dá něco jiného!
    Takže místo krásné taštičky a vzorku Porefessional (který jsem opravdu chtěla vyzkoušet) a They're real jsem dostala hnusnou plastovou taštičku s 5 miniaturními vzorky (gel proti celulitidě Clarins, asi tak 2,5 ml - tak na jedno natřená, jakési tělové mléko Biotherm v miniaturním sáčku, 5ml vzorek Make upu Benefit v příšerně, ale příšerně tmavém odstínu a dva 2,5 ml vzorečky krémů Sampar a Dior)

    Opravdu, přístup k zákazníkům příšerný a to navíc bylo včera ve 3 odpoledne (!). Opravdu si na DM nehodlám brát dovolenou, aby na mě vůbec něco zbylo.

    Takže odted už nákupy jedině přes internet nebo v zahraničí, tohle opravdu nemám zapotřebí a už vůbec ne se sephoráckými napálenými cenami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To já jsem to psala do komentů u Rendy o neexistujících dárcích k nákupu, ale napsala jsem to i sem, protože vím, že jsi taky z Brna a tohle mi moc jako high end přístup nepřijde...obzvlášt když mi byla Sephora vždycky sympatická, asi díky jejich vlastní značce.

      Delete
    2. Eiwen, pisni na FB stranky Benefitu a Sephory, treba Ti tu tasticku poslou. Jako tenhle pristup, rict az po zaplaceni, ze darek neni, to je fakt na presdrzku.

      Delete
    3. Už se stalo, jsem zvědavá, jestli mi někdo alespoň odpoví. Nejde mi ani tak o tu taštičku, ale tohle je prostě neseriózní přístup :/

      Delete
  12. No přesně! Já jsem taky včera v některých obchodech koukala, že ty ceny byly nějaký jiný než normálně! Docela mě to naštvalo, protože tahle akce pak trochu ztrácí smysl...

    ReplyDelete
  13. já se tomu už ani nedivím :D snaží se nás obalamutit jak jen to jde a většina lidí jim to sežere i s navijákem.. když to tak všude na blozích čtu, jsem ráda, že jsem se toho neúčastnila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobré ráno, už se též nezůčastňuji, byla jsem na otevíračce Sephory. Jsem ujetá na jejich laky. Fotila jsem. Atmosféra super a já si nakoupila haldu laků , no jak jinak :D. Měla jsem dostat na ty laky jako dárek krabičku. No, tak jsem zajásala, že se nebudou válet všude. No, jaké překvapení, když mi slečna za kasou oznámila, že je nemají a , že mi teda dá juný dáreček...

      Delete
  14. Využila jsem u nákupu oblečení pro dcerku v Céáčku :-)
    Sama jsem si šla do parfumerky pro konkrétní parfém od Burberry, ale nekoupila jsem, neb jsem doma prošla nabídky na internetu a ty byly pořád o dost výhodnější než po pětadvacetiprocentní slevě v kterékoli z kamenných parfumerek.
    A k Mangu, které taky miluju. Zatím nejlíp jsem vždycky nakoupila na Freeportu ve Znojmě. Za, přísahám, luxusní ceny.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, to je úplně skvělý. Brzo tam musím zajet znova, taky jsem tam nedávno skvěle nakoupila. Dvě košile a bunda celkem za pětikilo, no nekup to :)

      Delete
    2. Tam naprosto reálná situace. A hlavně v tom nevidím běhat půl Brna :-)

      Delete
  15. Jako byla jsem nemile překvapená. Hlavně jak natáhly ceny parfémů a značky Sephora. Počkám si teď od 10tého na tu akci starý za nový a vyberu si to s 50% slevou :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mam docela strach, kolik stoji normalne Sephora rtenka :(. Jestli byla natazena, tak si jako budu pekne stezovat :D.

      Delete
  16. Já jsem si koupila vlastně jen v H&M ear cuff (foto na blogu) a jinak džíny v tally weil, ale tam dny marianne nebyly. Ale odečítalo se u pokladny 125,- takže jsem vlastně měla něco jako náhražku za Dny Marianne :)

    ReplyDelete
  17. V sephoře mi taky přijde všechno absolutně přepálený ... Dělaly tam z toho velkou show jaký mají největší slevy ale prdlajs ! ... Já na dech Marianne koupila akorát oblečky pro mojí holčičku a pro sebe svetr a prádlo v lindexu...tam to docela šlo ty slevy ! ..

    ReplyDelete
  18. Já jsem na DM nešla, jednak z důvodu, že jedu na dovolenou a jednak jsem neměla ani kdy (kecám, v pátek odpoledne jse mohla), navíc mi odrazují ty šílené davy. Předloni jsem na DM šla a něco si koupila, ale loni a letos ne. Ani mi to moc nemrzí, protože to, co si chci koupit, na toslevy stejně nebyly. :)

    ReplyDelete
  19. To, co jsem kupovala já, v Sephoře zrovna nezdražili (na druhou stranu to v tom správném odstínu ani neměli), jinak jsem nakupovala jenom oblečení. Nejlepší byly kupónky na věci, co se běžně snad ani nezlevňují, v mém případě to bylo třeba na spodní prádlo v Lindexu, nebo na společenské hry od Albi. Je pravda, že většina oblečení se dá pořídit na konci sezóny mnohem levněji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já si nemyslím, že zdražili všechno, ale některý věci asi fakt jo...A je pravda, že pokud třeba chce člověk něco z nové kolekce a nechce čekat na slevy (jestli to nevyprodají), tak se i těch 20, 30 procent šikne :)

      Delete
  20. Děkuju za info, že v Sephoře na DM tak zdražují, to mě tedy uniklo (protože se v sortimentu a cenách ještě nevyznám). Já jsem letos vyrazila na DM poprvé a jaksi nádodou - časopis s kuponky mi koupil můj partner a četla jsem na blozích, že se chytáte jít nakupovat. protože bych se chtěla naučit líčit a pročítám si tenhle bog, napadlo mě, že do něčeh pěkného investuji.

    Ale..

    Mám z DM smíšené pocity - byla jsem v Sephoře v Praze na Pankráci a protože mi přišlo všechno, co jsem chtěla (pudr a make-up) dražší, než na netu, tak jsem si tam všechno jen prohlížela a nakonec si koupila kabuki štětec na pudr (malý, vyšel mě na 200 s tou slevou). Nevím, jestli to byla výhodná koupě, to mě v tu chvíli nenapadlo, ale dostala jsem k tomu lak na nehty Sephora, nákupní tašku Marianne, čokoládu, vzoreček parfému, takže mě to potěšilo, přišlo mi to skvělý, že i za tak mini nákup jsem něco dostala. Slečny na Pakráci byly fajn, nabídly mi, že mě nalíčí některými produkty, co jsem si prohlížela (stála jsem u Benefitu a obdivovala jejich věci), ale já jsem měla jiné plány, takže jsem odmítla. Celkově ale moc fajn přístup - aspoň se mi to tak zdálo.

    Naprostý šok pro mě bylo ale chování slečen v Dermacol studiu v pasáži Černá růže - šlečna zmateně pokřikovala, že se mi nemůže věnovat,že hledá razítko, pak jí ho kolegyně ukázala, tak se otráveně zeptala, cože to chci, načež řekla, že to nemají. Nebyla schopná odpovědět, jestli to momentálně nemají, nebo už nevyrábí, nebo kde se to dá sehnat, ale zato se zeptala, jestli teda něco chci z toho, co mají a nebo půjdu pryč. Odpustila jsem si poznámku, že když jí práce nebaví, má jít dělat něco jiného a rozhodla se vámi vychvalovaný korektor ozkoušet jindy a šla si vzít k hostesce u stolečku vzorečky. A opět otrávený obličej ("jó? chcete ty vzorečky, jó? No jóó..).

    Velmi podobná scéna se opakovala v Douglasu, kde jsem ale už ztratila nervy a řekla si, že tohle fakt nemám zapotřebí. Využila jsem slevu na jídlo a kafe ;-), to bylo fajn, tam spokojenost, ale jinak nevím.

    Původně mi to přišlo jako fajn akce, ale dost mě zklamal přístup prodavaček a hostesek a obecně "personálu"..tohle teda moc ze zahraničí neznám. A jestli ještě k tomu říkáte, že i ceny byly přemrštěný, tak jsem fakt zklamaná.

    Heli

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, ono je to všechno o lidech. Chápu, že to pro personál taky není jednoduchý, odolávat náporům davu, ale to je asi spíš otázka organizace ve sférách vedení, aby zajistili na tyto akce dostatek lidí.

      Delete
  21. Rozumnej článek! Já na DM nikdy nebyla a nějak mě to neláká. Věřím, že bych ušetřila, ale já nic nepotřebuji a většinou nakupuji, když opravdu potřebuji. Jinak bych si nakoupila spoustu kravin, které by mi pak doma jen tak ležely ladem. (Bohužel zažito a několikrát.)
    Taky nemám ráda davové šílenství, nicméně, když měl jednou u nás ve městě VŠE za 50%(přestavovali prodejnu), tak jsem si to nemohla nechat ujít, i když jsem pak ve frontě stála asi hodinu a třičtvrtě. :D
    To sako je krásný a cena je super:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Ten výprodej vám dodnes závidím :)

      Delete
  22. Máš hezký a inspirativní blog !!
    http://teribau.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  23. Také jsem to na svém blogu tak nějak shrnula, podobně jako ty..viděla jsem na fcb ty sephoráky v tričkách..v Brně naštěstí neběhali nikde jinde, než v obchodě, jako obsluha super, ale opravdu jinak o ničem, hlavně to jejich lákání na dárečky... Každopádně jsem se strhnout nechala a také nakoupila, samozřejmě:-D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails