2012-09-30

Ladybox

...aneb ta krabice, co evidentně nejen mě evokuje dámský hygienický pomůcky, a který je teď všude plno. No jo, českej blogovej rybníček dostal docela zabrat. Pokud článek tohoto typu budete číst už po stopadesátý osmý, ušetřím vám práci. Nemusíte říkat zííív, nuda, případně trapnýýýý, jen svoji myšku nasměrujte do vrchní části prohlížeče a zmáčkněte ten šedivej křížek. Tak, hotovo? Ani to nebolelo, co?


Tak co? Zůstal tu ještě někdo po hluboce motivačním prvním odstavci? Snad jo. Mohla bych dělat marketingovou specialistku, na to bych byla možná docela šikovná :). Nakonec jsem se rozhodla, že vůči této masové propagandě zaujmu (a zcela nekriticky si myslím, že docela rozumnej) postoj typu vědeckýmu pokroku třeba přinášet oběti. Mít svůj českej box je pro mě zbožný přání už od doby, co jsem se poprvé doslechla o Birchboxu. A o BB taky píše kdejaká zahraniční blogerka, kdejaká beauty guru se s obsahem své krabice zubí do kamery. Takže vlastně nic novýho pod sluncem. Zcela čistě ze zvědavosti bych si ho sama určitě objednala, proto jsem neměla nejmenší důvod odmítnout, když mi byl nabídnut k recenzi, no však příslušný český pořekadlo všichni dobře známe. 


Musím podotknout, že prvně jsem byla z boxu zklamaná. To byl můj první dojem, když jsem obsah spatřila u kolegyň na blozích. WTF, to si dělaj prdel, že tam vnutili ten slavnej BB od Garnier. To vám jako nestačí, že mi pěkně dlouho trvalo, než sem z hlavy dostala to odporný "bíbí, bíbí, bíbí" z televizní reklamy? Kam se hrabe XXXLutz tatatata. Nebudu se tajit tím, že Garnier patří mezi značky, které jsou mi v podstatě bezdůvodně extrémně nesympatický. To, že každá fírma z Horní dolní teď cpe na trh svoje bíbíčko, mě vyloženě vysírá. (Ignorujte fakt, že sama mám oblíbence a miláčka z řady neasijských BB). Nemám ráda ten hit BB krémů. (Tak proč jsem se obtěžovala s tím několik jich vybírat, testovat, koupit...?). Něčím mě BB krémy popuzují a nesnáším je. (A přitom ho sama používám?). Whatever, no prostě nejsem asi úplně v pořádku. 

Ale dobře. Nejen v kosmetice, ale i v životě jsem s věcma často až moc rychle hotová a dělám unáhlený závěry a soudím na základě prvního dojmu, momentální nálady. Paradoxně jsem si v klidu přečetla dojmy ostatních holek z jejich krabiček a to mi pomohlo si trošku utřídit ty svoje vlastní. Moc se mi líbil článek od Day a je pod ním i normální diskuze, žádná hnusná snůška virtuálních blitků, který bohužel v poslední době pod články mých oblíbených blogerek vídám.


1) BB krém Garnier si už myslím mé pozornosti v článku zasloužil až až. Tak fajn, až mi trošku zmizne opálení, možná ho i vyzkouším. Pak ho nejspíše věnuju buď sestře, nebo některé z kámošek. Zatím jsem ho jen tak opatrně a s velkým despektem (promiňte, já za to fakt nemůžu) obhlížela ze všech stran, dokonce i na obličej ho napatlala a zatím mě zaujala dost nepříjemná a velice intenzivní parfemace. 

2) Iswari nepražené kakao - snídaňová směs. No, zajímavý. Nejsem žádnej ekofašista a o všelijakej tady ten ptačí zob se moc nezajímám. Že by se mi nějaká vyšší síla pokoušela nenápadně naznačit, ať přestanu k snídani futrovat koblížky, buchtu od mamky, třešňový kapsy z Alberta, banány, dětský výživy, Bebe dobrý ráno sušenky, slazený ovesný kaše a podobný lahůdky? Nicméně jsem otevřená novým možnostem a s touhle věcí si určitě ráda nějak poradím. Originální, překvapilo, potěšilo.

3) Sebamed hydratační krém a mycí gel mě bůhvíjak nezaujaly a myslím, že skončí nejspíš jako cestovní mýdlo či krém, ale proč ne? Třeba mě ještě příjemně překvapí.

4) Nobilis Tilia bioaktivní obnovující sérum mě z celýho balíčku nejvíc potěšilo. Ne, že bych sama nějak aktivně směřovala k používání protivráskové kosmetiky, ale pokud už se mi to ocitne doma, proč ne? Už mi přeci lásko není dvacet let :D. Moc se těším a jsem zvědavá, jaký sérum bude. Chválím spolupráci s českou firmou. Hodně mě zaujal přiloženej tlustej katalog s přehledem produktů společnosti. Po prolistování jsem měla pocit, že tam strašně moc věcí potřebuju. Zde PR padlo na úrodnou půdu, hned jsem jim šla šmejdit na web a myslím, že určitě vyzkouším i něco dalšího. S aromaterapeutickou kosmetikou a přírodníma doplňkama stravy, bylinkama a tak mám totiž dobrý zkušenosti a zkrátka věřím jejich účinku. Mimochodem, menší offtopic, v katalogu jsem narazila na kapky Lichořeřišnice, které se dají sehnat i od jiných firem v
kterékoli lékárně. Mám pocit, že stojí za zmínku, protože dle mé soukromé statistiky z okolí se většina holek už někdy setkala se zánětem močáku a spousta z nich trpí i opakovaně. Všude se mluví jen o brusinkách, ale tyhle kapky jsou přírodní antibiotikum a jako prevence fakt zabírají. Za sebe doporučuju milionkrát více než kdejaký brusinky a urinaly a bůhvíco.

5) Color club mini lak v odstínu Artsy Crafty, taková petrolejová. Eshop mojesminky.cz mám prostě ráda a to nejen proto, že jsem měla tu čest poznat sympatickou Báru osobně ;) Spolupráce zrovna s tímto shopem mi přijde jako super nápad. No co k tomu říct? Pěkná podzimní barva, a CC miniaturky narozdíl třeba od OPI fakt stojí za to a skvěle se s nima lakuje. Zde teda naprostá spokojenost.

6) Pure Fiji body butter s vůní starfruit (karambola) - značku neznám, ale máslo je na první pohled vcelku sympaťák. Nazvěte něco místo "krém" tak "máslo", dejte tomu vůni exotickýho ovoce a je jasný, že to budu milovat. Nejspíš využiju na ruce do kabelky. Pokud se osvědčí i v hydrataci, budu určitě uvažovat o dalším nákupu většího balení.


V zapečetěným dopise byla stručně jasně a výstižně sestavená kartička s popisky produktů. Nechci moc opakovat, co už bylo psáno jinde, tak co říkáte na krabičky vy?
Ve finále jsem vlastně docela spokojená. Láskyplný psaní odstavců o séru, laku na nehty a tak, mi pomohlo překonat zášť ke Garnier krému. Takže, lidi, lásku a světovej mír, jo?



20 comments:

  1. Ahojky,

    no já čekám na říjnový boxík, jsem moc zvědavá, co do něj nastrkaj. Ten ptačí zob mi příjde milej, i když jsem už na blozích četla, že se to do kosmetického boxíku nehodí- ale proč by ne. Zdraví a krása jdou ruku v ruce. :)

    Michell

    ReplyDelete
  2. Je to teď opravdu velke boom, který mě jako obvykle minul velkým obloukem :D Ale to jen díky tomu, že jsem přišla až moc pozdě, ale vcelku mi to ani nevadí. Ráda si počkám na nějaký další kousek:)

    ReplyDelete
  3. Ten lak je hezký! Taky mám slibený říjnový, tak uvidíme, jestli se jim podaří nějaké nedostatky vylepšit...

    ReplyDelete
  4. já z boxíku mám takový rozporuplný pocity. obě velká balení skončily u mamky, protože "BB" je tmavý a sérum v 18ti nepotřebuju, ale stejnak mi dělají radost ještě ty vzorky a lak a ta směs.. :)

    ReplyDelete
  5. Moc děkuju za tip na ty kapky, doufám, že už tuto zimu nebudou potřeba (prevenci mám doufám už v malíčku po takové době) ale i tak jsem ráda, že mám zase další alternativu:))

    Jinak jsem zatím vyzkoušela to kakao, přišlo mi to teda dost hnusné a závidím všem, kterým to chutnalo, protože jsem doufala, že začnu jíst i něco zdravého. Taky mě nejvíce potěšilo to sérum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A kdyby náhodou, tak ještě moc dobrá věc je D manosa. To mi taky jako prevence stopro pomohlo, ťuk ťuk, snad už vím, jak se té mrše bránit....

      Delete
  6. To sérum je super! Zamilovala jsem si ho. Mě trochu zklamalo, že jsem dostala černá lak na nehty, ale co, to je prostě riziko překvapení. Další měsíc asi vyzkouším Senzabox.

    ReplyDelete
  7. To bioaktivne serum mam yhodou okolnosti prave doma (nie z Ladyboxu) a zacinam testovat. Inak kozmetiku Nobilis mozem len odporucit, spolupracujem s nimi a chvalim.

    ReplyDelete
  8. konečně plnohodnotně napsaná recenze, bez rozplývání se nad každou blbinou, co dostanou blogerky zdarma! :-) super čtení, asi jediné ze všech blogů, co popisovaly boxíky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuji, tvůj komentář mě opravdu potěšil :)

      Delete
  9. Super, já měla místo toho séra krém. Ale je taky skvělý. To sérum by stálo za vyzkoušení.

    Moje recenze: http://www.deer-meadow.com/2012/09/ladybox-zari-2012.html

    ReplyDelete
  10. Skvělá recenze, navíc tvé články jsou vždycky originální! :)

    ReplyDelete
  11. U všech blogerek se koukám na to, jaký dostaly lak. Našla jsem si jej na internetu a musím říct, že vypadá fakt dobře. Doufám, že si ho nalakuješ co nejdříve :D

    ReplyDelete
  12. Dáši, přesně jak píšeš.. Vzhledem k tomu, že je teď všude "přeboxováno", tak je těžké najít dobrou recenzi, která bude objektivní, nebude jen velebit či kritizovat.. A recenze o Day je přesně to, co jsem hledala.. A tvůj styl je mi taky dost blízkej, protože téměř vše, co tu vychválíš, potřebuju vyzkoušet :))

    ReplyDelete
  13. Žádný box zatím doma nemám a o to víc slintám nad recenzemi u jiných blogerek. Díky za odkaz na DAY, to si jistě počtu:-)

    ReplyDelete
  14. Pořád se rozhoduji mezi SenzaBoxem a LadyBoxem..tak snad se už konečně brzo rozhodnu :D

    ReplyDelete
  15. Také jsem se rozhodovala a vybrala jsem LadyBox!!Poté jsem s kamáradkou porovnávala a určitě nelituju...v senza boxu byl totiž skoro prošlý make up!!A celkově jeho obsah mě nějak nepřesvědčil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim souhlasit - take jsem si koupila senzabox a i kdyz jsem celkove nebyla moc spokojena, tak prosly make-up me dorazil :-/

      Delete

Related Posts with Thumbnails