2012-09-04

Water marble experiment

Ahoj! Dnešní článek vlastně není ani tak tutoriál, jako report o mých nepříliš zdařených pokusech o water marble. Pokud budete mít třeba nějaký rady a tipy, jak na to, budu za ně ráda. Zkoušely jste už? Pokud ne, tak napíšu i menší návod.


WM je vlastně metoda zdobení nehtů pomocí nakapání laků přímo vody, následný vytvoření obrazců a aplikace na nehet. Budete potřebovat:

  • Spoustu laků na nehty. Nejlíp se mi zdají ty spíš řidší, ale zároveň dobře krycí. Super efekty dělají i laky se shimmerem
  • Zásobu odlakovače, vatových tamponků, tyčinek do uší, nejlépe i podložku, pokud nechcete něco zasvinit
  • Nůžky, izolepu
  • Špendlík
  • Vhodnou nádobku s vodou.
Začněte tím, že si nehtovou kůžičku opravdu důkladně a přesně oblepíte izolepou. Ušetří to potom spoustu času při očišťování okolí. Otevřete si laky a nechte je otevřený. Je třeba totiž pracovat opravdu rychle. A tím myslím jako kurevsky rychle. Kápněte první lak do misky. Doprostřed utvořenýho kolečka kápněte druhou barvu, do toho kolečka zase první barvu a několikrát opakujte, dokud se nedomníváte, že by to mohl být hezkej ornament. Následně pomocí špendlíku vytvořte obrazce dle libosti a sledujte, jakej krásnej vzor barvy tvoří. Jo a i tohle je třeba dělat turborychle. Možná si všimnete, že po okrajích už vrstva vytváří průhlednej škraloup. To by se asi /určitě/ stávat nemělo, ale mě se to stává. Nyní přichází klíčovej moment. Nějakým záhadným způsobem dostaňte obrazec se vzorkem na nehet. Někdo jakoby nehet přitiskne k hladině, nebo ho i trošku ponoří a podebere zespoda. Tutoriálů na youtube je milion, ale stejně jsem evidentně nenatrefila na správnej způsob. Zbytek laku pěkně namotejte na špendlík jako cukrovou vatu na špejlku a otřete do ubrousku/whatever, prostě se toho zbavte a můžete jít na další nehet. Zde je ukázka mých začátečnických pokusů. WM se mi velice líbí, ale upřímně - mám na to nervy zkoušet to ještě znova, zbytečně plácat laky, být od nich celá zamatlaná? Nevim no :) Nemám se radši smířit s tím, že mi tohle holt asi nejde?



Znáte tuto metodu? Zkoušely jste? Máte případně nějaký tipy, jak na to? Pokud jo, dejte vědět, třeba je někdy využiju :)

29 comments:

  1. Ja na to nemam nervyyyy! Skusala som a neslo mi to a bolo to vsade.. moj priatel to tiez vyskusal mam o tom clanok :P http://berylka.blogspot.fr/2012/08/water-marble-by-my-boyfriend-d.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Náhodou dobře on teda! Teď se docela stydím, za svoje hokusy pokusy :D

      Delete
  2. Většinou by se na tohle měly používat laky určený do vody, ale co jsem koukala, tak stačí i normální, ale je prý těžké najít ty správné, které neusychají, nerozpíjí se, apod. Tady je dyžtak krátý tutoriál: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_458834&feature=iv&src_vid=e6S22F5TLcg&v=50b4H99eVJg

    ReplyDelete
  3. Znám, zkoušela jsem, ale bohužel se mi to ani jednou nepovedlo :(

    ReplyDelete
  4. Já jsem to zkoušela několikrát. Jediný co, tak jsem si u toho slušně zanadávala. Nejde mi to! :D A navíc ty laky schnou na hladině prakticky hned, grr.

    ReplyDelete
  5. Neznám,je to docela hezké,ale neměla bych na to nervy se s tím piplat,obdivuji,kdo ano.

    ReplyDelete
  6. no ty jo, to je zvrácenost :D vidím poprvý
    (btw. na tý třetí fotce ten červenej cancour vypadá jako ten kus někoho ze Záhady Blair Witch, kterej našli zamotanej někde v lese do látky :D první asociace :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D :D :D tak tvůj komentář mě fakt rozsekal! Díky za zlepšení nálady po ránu ;-)

      Delete
  7. zkoušela jsem to minulé léto na gelové nehty a výsledek hrůza ! absolutně nic se mi nepovedlo, ukazovala jsem to i své manikérce a ta mi řekla ,že jí to také nešlo :-D tak nevím kde je chyba :-)))

    ReplyDelete
  8. Zkoušela jsem, ale snaha mi vydržela u dvou nehtů, při třetím už jsem se smířila, že tahle metoda není pro takový nemehlo jako jsem já :D

    ReplyDelete
  9. Znam, libi se mi to, ale nezkousela jsem to a ani nebudu. Ja si sotva nalakuju nehty tak, aby to nevypadalo prasacky, jsem strasna nesika, takze si usetrim spoustu nervu i laku.

    ReplyDelete
  10. Dámy, tajemství je v teplotě vody, musí být teplá a nejlépe to jde s laky NYC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem to už taky někde četla, dělám to s teplou vodou...a nepřijde mi, že by to nějak ovlivnilo výsledek...a laky NYC se rozpíjí dobře, ale že bych s něma dosáhla bůhvíčeho, to teda ne :(

      Delete
  11. Já jsem na tom stejně jako ty! :D Zkoušela jsem to asi 3x a docílila maximálně tak jednoho/dvou pěkně ozdobených nehtů..! Vůbec mi to nejde :D

    ReplyDelete
  12. Zkoušela jsem 2x. Poprvé, když jsem to chtěla zkusit jen na rychlo na jeden nehet, jestli mi to půjde, se mi to povedlo krásně. Když jsem se do toho pustila podruhé, že si to dám už na všechny nehty, tak mi to vůbec nešlo - laky se nechtěly rozpít. Že bych napotřetí už to vyšlo?! :D

    ReplyDelete
  13. Znám, asi rok se odhodlávám na vyzkoušení a asi ještě chvíli budu, protože nějak nevím, ale asi bych zasvinila vše okolo nehtu a na nehtu by byla nějaká ošklivá malovanice, jakože když si malý dítko zkouší nový pastelky... ;)

    ReplyDelete
  14. Já dopadla hrozně. Všude byl bordel a ten zasranej lak nešel smejt z toho hrníčku ve kterym jsem to dělala...No definitivně jsem to ukončila:D. Jsem asi fakt neschopná:D! Ale taky se mi to hrozně líbí:)! Jsu si zkustit vesmírný nebo novinový nehty:D! Right now!
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  15. Tak to je super, že jsi to vyzkoušela. Já na to vždycky jen koukala na youtube a obdivovala:0)

    http://www.curllygirll.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  16. Zkoušela jsem to tak před rokem (udělala jsem je i mamce:)) a bylo to krásné, všichni takhle udělané nehty obdivovali :) (a říkaly, že ke mě na ně budou chodit :D). Je to dost časově náročné a dám přednost spíš normálnímu lakování. Používala jsem obyčejné laky od essence, ostatní moc rychle ve vodě schly. A obrazec se rozhodně nejlépe dostane nanehty tak, že ponoříte klidně celý prst do vody a naberete obrazec zespoda.

    ReplyDelete
  17. Máš moc pěkný blog! :)
    Ráda bych tě pozvala na naši první giveaway >> http://dossenoras.blogspot.cz/ !! ;)

    ReplyDelete
  18. Já jsem to zkoušela jednou, vůbec mi to nešlo, tak jsem se u toho akorát nervla a víckrát to asi zkoušet nebudu :D I když je to fakt krásné, no :)

    ReplyDelete
  19. Také jsem zkoušela a dopadlo to katastrofálně - lak všude, jen né na prstech :D

    ReplyDelete
  20. Ja som to skúšala ale po pár razoch som vodu vyliala a povedala som si, že WM mi nieje súdené :( Ale idem to ešte niekedy, keď budem mať veľa času skúsiť.

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  21. Vím, že to zrovna k tomuto článku nepatří, ale jako Tvá věrná čtenářka Ti to musím napsat. Po asi milionu kladných recenzí a videu na youtube - Allthatglitters21 jsem si koupila Phyto 9 Daily ultra nourising cream a v životě jsem neměla krásnější, hebčí, lesklejší a zdravější vlasy!!!!!
    A to jsem zkoušela vše možné - jen tak namátkou Loreal Absolut a Intense repair, Biosilk šampon, kondicionér, silk infusion hedvábí, Kerastase Elixir ultime, oleo rela šampon, maska, Redken All soft, Macadamia natural oil, Morrocan Oil, atd. Bylo toho mnohem více, ale zůstanu jednoznačně u Phyto 9!!!! Potřebuji jen šampon a tento krém a mám vystaráno :)

    ReplyDelete
  22. No,na to,že je to taková piplačka,to zase žádná pecka není,fakt ne.

    ReplyDelete
  23. http://www.youtube.com/watch?v=cnTXm6QTuOQ&feature=g-vrec zajímavé...

    ReplyDelete
  24. Tohle znám, ale nikdy jsem nezkoušela, hlavně proto, že udělat opravdu pěkný vzor na nehtu není jen tak, takže nic pro mě:o)

    ReplyDelete
  25. Tak to není nic pro mě! :-) Zkoušela jsem to už asi třikrát, pokaždé se 2,3 prsty povedou, ale obě ruce? Abych s tím mohla vylézt ven? Vůbec :-D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails