2012-11-05

Jedenáctka

Ahoj všem! tak i já už tu mám proslulej jedenáctkovej tag...je celkem dlouhej, ale přijde mi vcelku fajn a tvůrčí, takže jestli máte čas na čtení, s chutí do toho :)

Prvně tedy 11 zajímavostí o mně - no nevím, vzhledem k tomu, že už jsem pár takových tagů psala, tak mi nějak začínaj docházet náboje...fakt nevim, co bych na sebe ještě práskla, abych se neopakovala :)

1) Kdyby mi někdo v době, kdy jsem si založila blog, řekl, že budu dneska dostávat nějaký věci zdarma a mít tolik čtenářů, klepu si na čelo. V době, kdy jsem si ho zakládala, bylo českých beauty blogů pomalu jako kolik prstů má pyrotechnik na jedné ruce...

2) Miluju hokej. Asi jako půlka republiky jsem ve svých tehdy 11 letech vstávala, abych koukala na finále v Naganu, při tom legendárním gólu jsem se polila horkým čajem. A jinak samozřejmě, protože jsem z Brna, tak fandím Kometě :) Akorát mezi ostatníma holkama vůbec nenacházím spojence, maximálně ségra :) A pořád říkám, že jestli budu mít syna, bude to hokejista...a holka aspoň dostane růžový komeťácký dupačky:)


3) Podpatky nosím jen z donucení, ačkoli se mi strašně líbí, jsem na ně moc pohodlná. Ještě, že mám výšku v normě a nemusím to jima dohánět.

4) Jsem hroznej bordelář a proto ostatní nedokážou pochopit, že jsou záležitosti, kde jsem až nesnesitelnej puntičkář - např. systém ukládání laků na nehty :) 

5) Co na sobě nejvíc nesnáším je, že jsem tvrdohlavá, umíněná a kolikrát si just z principu prosazuju to svoje, i když vím, že ostatní mají pravdu. A kolikrát lžu sama sobě. Strašná vlastnost, není na to nějaká pilulka?

6) Už se vám někdy stalo, že jste si za poslední peníze koupili místo jídla či něčeho užitečnýho kosmetiku nebo něco na sebe? Mě nejednou.

7) Jsem hrozně ujetá na srovnání textu do bloku a kdo ho nemá, dost mě to vytáčí při čtení. Akceptuju jen pouze v případě, že kvalita a poutavost textu převyšuje tu estetickou "neupravenost". Když mě při psaní článku pro blogerky.cz nešel text srovnat do bloku, málem mě z toho jeblo.

8) Mám doslova alergii na lidi, co jsou negativní, pesimisti, věčný stěžovatelé...vím, že je to hnusný, ale někdy se přistihnu při tom, že si říkám, že by jim život měl trošku dát na prdel, aby si měli opravdu na co stěžovat. Já jsem třeba ráda už jen za to, že mám kde bydlet, jsem zdravá a moji nejbližší taky.

9) Jsem ráda, že umím pít. Sice my tady na jižní Moravě s kořalkama vůbec netroškaříme a pro panáka slivovice nikdy nejdem daleko, mám celkem klapku ať toho mám v sobě sebevíc, nedělám žádný obří ostudy (teda, vocaď pocaď, ne že bych neznala morální kocovinu) a vždy se dokážu samostatně a po dvou končetinách dopravit dom. A fakt nezávidím každýmu, kdo to neumí. Jo, a razím heslo, alkohol neomlouvá, kdo neumí chlastat, tak ať nechlastá.



10) Hrozně by mě zajímalo, co za lidi se skrývají pod rouškou anonyma a píšou extra hnusný komentáře pod některý blogy. Osobně jsem přesvědčena, že minimálně některý z nich jsou nepřihlášený blogeríny, který jsou jinak jako cukrkandl.

11) Jsem seriálovej maniak. Nekoukám zdaleka tolik na filmy jako na seriály. Namátkou nejoblíbenější - TBBT, HIMYM, Gossip girl, Pretty little liars, Make it or break it, Vampire diaries, Lying game, Secret circle, Prison break, Gilmore girls, Desperate housewives. A co se týče filmů, mám ráda horory ( i když se pak mega bojím jít v noci na záchod) a válečný filmy.  Pokud bych měla namátkou pár zmínit, tak Pianist, Enemy at the gates, The boy in striped pajamas, Cold mountain, Amores perros, Schindler's list, Black book, Inglorious basterds, Requiem for a dream, Kill Bill a v poslední době mě hodně zaujal the Orphan a La cara oculta...oba doporučuju :)


Díky za označení ČERNÉ MOOŘE, zde jsou moje odpovědi na její otázky:

1) Kterou knihu považuješ za výjimečnou?
No, abych se přiznala, nejsem bůhvíjakej čtenář a taky se mnohdy vyžívám v brakové literatuře typu Twilight, knížky od Sophie Kinsella a spol. Ale pokud má být knížka výjimečná, tak asi taková, která ve mě zanechá nějakej hlubší "dojem", kterej si vybavím i po hodně dlouhé době od přečtení, ačkoli si třeba už nepamatuju přesnej děj. Nevyberu jen jednu, ale tři - Čas žít, čas umírat a Na západní frontě klid od E.M. Remarque a potom Holčička, která měla ráda Toma Gordona od Kinga. - od něj toho mám načtenýho hodně, třeba takový Osvícení je klasika, ale nevím proč, tahle ve mě zanechala hodně silnej dojem.


2) Koho bys ráda viděla jako prezidenta (bez ohledu na to, kdo opravdu kandiduje)? 


Nemám ideálního kandidáta, ale myslím si, že prezident by měl reprezentovat i vzhledově. Je to blbý, ale je to tak. Jakkoli je mi třeba takovej Franz jako člověk sympatickej, jako prezidenta bych ho nechtěla. 

3) Těšíš se na Vánoce?
Tak určitě :). Miluju Vánoce. A nemám ráda ty blbý kecy o předvánočním shonu, stresu, otravným shánění dárků...jaký si to uděláš, takový to máš. Upřednostňuju nákupy online kvůli tlačenicím, ale celkově. Pohodu si musí člověk umět sám vytvořit, zapálit si doma voňavou svíčku, nazout chlupatý teplý ponožky a užívat si pečení cukroví a ne si jen stěžovat na dnešní zkaženou/rychlou/konzumní dobu. 

(Kocour přichází ke štědrovečerní večeři. Jo, večeří s náma skoro u stolu, pod miskou má kapří šupinu a jinak sme samozřejmě úplně normální :)

4) Můžeš si vybrat spolupráci s kteroukoli kosmetickou firmou na světě a vybereš si ...?
Chanel. Dalšího komentáře asi netřeba :)

5) Jaký kus oblečení by sis na sebe nikdy nevzala?
Když vyloučím věci, co nelichotí mé postavě, ač se mi můžou líbit sebevíc a primárně never ever věci jako rejoicky a tak, nevím. První, co mě napadá, tak není oblečení, ale boty - flatforms. To je něco extrémně hnusnýho.

6) Pokud bys měla možnost říct komukoli ať z přítomnosti, nebo z minulosti, cokoli, kdo by to byl a co bys mu řekla?
Přítomnost asi vyloučím, pokud je to aspoň trochu možný, prostě to dotyčné/mu řeknu. A minulost? Fakt nevím. 

7) Top 3 tvých oblíbených jídel?
Maso na hříbkách s rýží, svíčková, rajská s plněnou paprikou a rýží

8) Co tě zatím při blogování nejvíc potěšilo?
Asi když si někdo něco koupil na moje doporučení a byl s tím fakt spokojenej...

9) Kterou historickou postavou by ses na jeden den chtěla stát?
Budu povrchní, ale asi žádnou historickou, ale někým, kdo je nechutně bohatej, užívala bych si aspoň na den jeho šatník a botník a celej den bych lítala po nákupech :) A no dobře, když už, tak Leonardo da Vinci, abych zjistila, jestli na těch konspiračních teoriích přeci jen není něco pravdy.

10) Věříš na duchy?
Jo, ale bojím se jich. Takže věřím, že mě v rámci zachování mýho psychickýho zdraví nechávaj na pokoji :)

11) V případě, že bys měla na výběr, jakou barvu očí a vlasů by sis zvolila? 
Neměnila bych žádnou barvu, jen u vlasů bych si přidala na hustotě a kvalitě...

A nyní mých 11 otázek. Moora měla pravdu, novináři to fakt nemaj vůbec jednoduchý!
  • 1) Začněme pozitivně - kdy jste byli na sebe naposledy fakt pyšní?
  • 2) Existuje produkt, na kterej se píšou oslavný ódy, vy jste si ho koupili a měli chuť ho roztřískat o nejbližší zeď?
  • 3) Jaké je vaše "guilty pleasure"? Přiznejte se! :)
  • 4) Máte teď v ruce 10 000,- a musíte je do hodiny utratit. Co si koupíte? Jednu vysněnou věc, nebo více? (pomiňme vzdálenost do nejbližšího obchoďáku)
  • 5) Co vás vytáčí na druhých natolik, že se musíte držet, abyste dotyčného nebacili tupým předmětem po hlavě? Může to být cokoli, slovo, gesto, zvuk, něco, co má dotyčný na sobě....
  • 6) Co nejhnusnějšího jste v životě pozřeli?
  • 7) Jakou investici (cokoli, nejen móda/kosmetika) považujete jako nejvíc vyhozený peníze? S čím jste se nejvíce sekli?
  • 8) Oslovil vás někdy někdo z vašeho okolí, že čte váš blog? 
  • 9) Je něco, co byste na sobě chtěli napravit? Nebo už na tom pracujete?
  • 10) Je nějaký seriál, který opravdu doporučujete sledovat? (a protože bych si ráda i početla nějaký tipy, tak prosím vyjma těch zmíněných v 11 faktech o mě :)
  • 11) Začli jsme pěkně, tak si na závěr dáme hejt - co vám v blogsféře/na blogerkách fakt vadí a dokáže vás rozčílit/otrávit/nudí vás a tak. Prostě co byste rádi o tomto tématu vzkázali světu?

A závěrem drze označím dalších 11 oblíbených blogerek. Fakt jsem se snažila, abyste už nebyly označené od někoho jinýho, ale asi není v mých silách to úplně pohlídat.


PS: Pokud nemáte blog a máte chuť/potřebu na nějaký otázky zodpovědět, vyjádřit se, račte rozpoutat diskuzi v komentářích :)

35 comments:

  1. Super článek, zase jsem se docela pobavila. Ten tvůj kocour nemá chybu! Tety přítel je také zarytý komeťák, na zadním skle na autě má velkou průhlednou samolepku a mimo těch klasických komeťáckých věcí (šála, dres apod.) má údajně i ponožky.
    Já zase pro změnu fandím Škodovce a Viktorce, každý máme to svoje. :)
    Občas sama sobě taky zalžu a pilulka enebo bylinky by mi na to bodly. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Každej máme svoje, to je pravda...ale vždy jsem ráda, že najdu i další holky, který baví hokej či fotbal a tak :)

      Delete
    2. Já jsem taky hokejová. Jsem původem z Brna, tak fandím samo Kometě, ale mám i další oblíbence. Ve svých ...nácti jsem byla velká fanynka Martina Straky. No a fandím mu dodnes, ale už to tak nesleduju. Straka je snad jedinej u koho jsem viděla, že vyhodí puk ze své obrané třetiny a v útočném pásmu si ho taky sám dojede. Pro mě PAN HOKEJISTA. To jen tak k tomu hokeji. Jinak jsem si ráda početla :)
      R

      Delete
    3. To jsem ráda, že tu je i někdo podobnej jako já :)

      Delete
  2. Dáši, z první jedenáctky mě fakt pobavila sedmička, asi taky proto, že blogy, co nejsou srovnaný nečtu, nemám na to nervy :D a desítka, myslím si to stejný. Je zajímavý, že milovníci hororů se u nich fakt bojí a přitom je mají rádi, já je nesnáším, ale nebojím se u nich (vyjímkou je starý dobrý Vymítač). A děkuju za tag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jááj, holky, koukám že Verunky mají problém :D Taky miluju zarovnávání do bloku a u svých článků to dělám, Verča to nedělá (na důvod jsem se jí neptala) ale považuju to za další rozlišení nás dvou. Ale teď teda uvažuju, zda to není zrovna ten důvod, proč nové čtenáře získáváme tak zřídka a pomalu...?
      Verunka

      Delete
    2. Zas tak žhavý to nebude :)) Pokud mě blog baví, čtu ho, blok-neblok...ale sžířá mě to, to jo :D :D

      Mafi: jsem zvědavá na tvůj :)

      Delete
    3. mně zarovnání nikdy nevadilo jakkoliv, pak jsem ale začala sama zarovnávat do bloku naprosto všechno a od té doby mi to vadí... zrovna teď jsem opravovala seminárku, která byla na dvacet stránek nezarovnaných do bloku, a vyloženě jsem u toho trpěla.

      no každopádně jsem ráda, že jsi můj blog četla, i když kdysi dávno do bloku nebyl! jak málo stačí k tomu, aby se ztratil čtenář...

      Delete
    4. Dasi, neboj ja nezapomnela na tvoji jedenactku , jen nestiham :)

      Delete
  3. Plněnou papriku bych zařadila do Tvé otázky č.6 :D Super článek:)

    www.kejtsworld.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D mňááám jak to může někomu nechutnat :))) já bych se po ní fakt mohla umlátit :))

      Delete
  4. Ty jo, tech 11 zajimavosti - mimo bod 5, kde to se mnou neni az tak hrozny jsme ve vsem uplne stejny, skoro jako bys mi to cetla z hlavy :D.

    ReplyDelete
  5. Z první 11, bod 10- už jsem na pár blozích četla, že zjistily, že jejich anonym je někdo z blízkého okolí, což je docela na zamyšlení..ale asi ani ty jiné blogerky se nevylučujou, i když si myslím, že víc toho bude u "fešn" blogerek a "náctek", fakt si tak nedovedu představit třeba tebe:-D
    A k druhé 11- pod 2 a 3 se podepisuju!!! Jsem ráda, že to někdo cítí stejně:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo, vidíš, ale je pravda, že jsem taky párkrát četla, že na blogerky donáší spolužačky apod...to mi přijde dost ubohý....

      A jinak já jsem taky ráda, že to někdo cítí stejně...Přijde mi, že se půlka lidí tváří, že je strašně obtěžuje kupovat dárky svým blízkým....a pak tak dopadá výběr, žejo...to by mě asi aji dost mrzelo, kdybych měla takový okolí...

      Delete
    2. tak to s těma blogerka komentujícíma anonymně mě už taky napadlo. stejně mi přijde, že prostě normální člověk nechutný anonymní komentář nenechá... že v tom vždycky musí být něco víc, co donutí... buď osobní známost a závist nebo ta virtuální závist. nebo nevím, možná jsem moc idealista a všichni nechávají hnusné anonymní komentáře, protože je to prostě normální.

      Delete
  6. Hodně jsem se pobavila, tohle mě fakt bavilo číst. V mnoha věcech souhlasím a mám to tak stejně, viz podpatky z donucení :D nebo Franz za prezidenta, to by byla reprezentace.. a u vlasů bych si taky přidala na hustotě a kvalitě :D
    a moc díky za nominaci, asi se na to dnes odpol vrhnu :))

    ReplyDelete
  7. Se zajímavostí číslo 7 naprosto souhlasím :)

    ReplyDelete
  8. A jinak jsi mě, Dáši, potěšila :) Měla bych co říct ke každému bodu tvojí 11náctky, ale to by bylo na dlouho, tak ti jenom povím, že se mi moc líbí, jak pozitivně naladěný člověk jsi, to je fakt supr! Teď míním především ty vánoce nebo chronický negativisty. A celkově jsi mi povahou hodně sympatická a i celkem blízká:) Hokej, Chanel, bordelozní puntičkář, tvrdohlavost... Často se v některých bodech poznávám.
    Na tag jsme už nominovány od jiných, ale stejně hodím pár tipů na seriály, které sleduju: Game of Thrones, Californication, Boardwalk Empire, The Weeds. Třeba tě něco zaujme ;)
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, mě teda zase strašně potěšil tento tvůj komentář! Právě jsem vás nenominovala, protože jsem viděla nominace na jiným blogu :)

      Jinak teda nejsu až tak chodící pozitivní energie že bych zářila na kiláky, nicméně faktem je, že chronickým stěžováním stejně nic nevyřeším, žejo...a nechápu, že to některý lidi nechápou :)

      Delete
  9. Buchta na plech. LOL.

    A kocour teda pobavil :D

    ReplyDelete
  10. Super tag, ráda jsem se dozvěděla něco nového o Tobě.

    ReplyDelete
  11. super si to sepsala. už mě přestávají tyhle jedenáctky bavit (ha... a to jsem to ještě nesepsala za sebe, to bude teprve koncentrovaný opruz), ale tvoji jsem přečetla s chutí...

    ReplyDelete
  12. Hezké, ale to, že říkáš, že tvůj syn bude hokejista... :D moje maminka ve mě zase viděla baletku a já si zamilovala street dance, což je taky trochu něco jiného :D :) děti jsou časyto odlišní :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, to si tak říkám :) ale vím, že to bude jinak. Taťka chtěl mít fotbalistu, má dvě holky...chtěl ze mě mít právničku nebo tlumočnici, a nakonec má inženýrku :D :D takže ne vždy to vyjde jak chceš :)

      Delete
  13. Juhuuu, konečně mám svého seriálového spojence! Nemůžu spát z Pretty Little Liars, protože pokračování bude až v lednu a z The Vampire Diaries, protože musím neustále přemýšlet, kterého sexy upíra či vlkodlaka si vybrat:)))

    Jinak se spoustou věcí s tebou upřímně souhlasím. Mám zásadu, že vánoční dárky jsou nakoupené (nejlépe přes internet) do konce listopadu a prosinec potom věnuju "trapnému americkému komerčnímu" veselení, jako popíjení punče na vánočních trzích, sledování vánočních filmů, zdobením každého volného místa v bytě a posloucháním Mistletoe. Ano, ve svých 24 letech si občas poslechnu Biebera a nestydím se za to:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky z toho vždycky nemůžu dospat :) a co se týče TVD, tak jsem zcela jednoznačně team DElena :)

      Delete
  14. Bezva počtení... Bod 6 plně chápu...
    Kočička nádherná (a to jsem si myslela, že jsem cvok, když té naší balím pod stromeček dárky...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem ráda, že nejsu sama :). A jinak, kocour má samozřejmě taky dárky zabalený, vždycky letí ke stromku jako první :)

      Delete
  15. Zdravím,

    ty máš ale krásnou kočičku =o) My měli podobnou... ale už není =o(

    Podpatky se mi taky strašně líbí, jsem celkem vysoká, ale naštěstí mám přítele, který je vyšší, takže vedle něj můžu nosit podpatky. Akorát je nosím jen na plesy a zkoušky (teda poslední výjimka byla v kině, ale to si přítel myslel, že hned po pár metrech se natáhnu, akorát jsem se mu převedla, že v tom chodit umím!) =o)

    Na starém blogu mi jeden člověk psal pořád jeden a ten samý ošklivý komentář pořád dokola. Blokovala jsem jeho IP, nick, slova, ale vždycky to překonal. Podle té první IP adresy mi pak došlo, kdo to byl... Mrzí mě to, alespoň vím, na koho si mám dávat pozor a už se k tomu nevracím.

    Prosím, nechoď mi na můj web, mám ho zarovnaný vlevo, mám to nejradši, popřípadě čas od času něco vycentruji na střed =o)

    Přeji hezký den,

    JK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky někdo z okolí :(?

      Jinak, jak sem psala, to zarovnání jinak než do bloku mě sice irituje, ale na druhou stranu rozhodně neodradí, pokud je obsah fajn :)

      Delete
  16. Ta 6tka mě pobavila, opravdu jsme asi všechny stejné...:o)))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails