2013-06-22

Vienna shopping - PRIMARK

Ahoj všem!
Dnešní příspěvěk bude čistě nákupní, o tom, jak jsem (konečně!) navštívila nám brňákům nejbližší Primark - ve Vídni. Věřím, že spousta z vás jen znuděně zívne jó, to znám - měla jsem pocit, že v obchodě (kromě davů muslimek) slyším jen češtinu/slovenštinu. 


Ale přijde mi, že na netu moc článků/fotek nenajdete, webovky nemají, takže jsem se rozhodla sortiment obchodu aspoň trochu zdokumentovat a přiblížit nabídku těm z vás, kdo ho ještě nenavštívili. Takže snad pro vás bude článek přínosnej. Co se týče praktických informací, Primark se nachází v obchodním centru na okraji Vídně - G3 Gerasdorf. Pokud nemáte auto, dostanete se tam ze stanice metra Floridsdorf - odtud jezdí shuttle bus zdarma každou půl hodinu (o víkendu častěji) a jeste tam za cca půl hodiny. Doporučuju si na návštěvu vyhradit opravdu dooost času. Obchod je velikej a věcí, na který koukat fakt hodně. My tam strávily cca 2,5 hodiny, což mi přijde fakt mega na jeden obchod a klidně by se ještě minimálně hodinka navíc šikla. U vchodu vyfasujete obří nákupní tašku (přišla mi ještě prostornější než ta ikeácká:) a můžete se vydat na lov.


Oddělení se spodním prádlem - opravdu velkej výběr a spousta barev, naštěstí jsem zrovna prádlo žádný nepotřebovala, protože jsem dělala nedávno velkej nákup u Victorky a podprsenky mám taky nakoupený (o tom bude mimo jiné můj další článek pro blogerky.cz :) Kromě prádla mě zajala nabídka různých pyžam, košilek, tílek a kraťásků na spaní. Svoji soupravu (tílko + kraťasy) jsem pořídila určitě do 10 eur.


Hrabárně jsem neodolala a aspoň pár kousků z tama vylovila....kalhotky za 1, 2 nebo 3 eura? No nechte je tam.


Bohužel fotky z mobilu žerou barvy, ale fakt se mi líbila nabídka pestrobarevnýho prádla. Asi to nebude bůhvijaká kvalita, ale na občasný nošení pro radost super...nebo teda všeobecně mi nepřišlo, že by oblečení vypadalo hůře a míň kvalitně než to z našich řetězců jako třeba HM či NewYorker, jejichž ceny jsou ale proti Primarku někde jinde..


Už se ale přesuneme dál, opravdu úžasnej výběr různých minikabelek a psaníček...a jako za 7 eur...neřikám nic :) - i kabelky měli vcelku pěkný, za ty ceny..


Každá botofilka si tady opravdu přijde na svý...takovej výběr bot po dvou stovkách?


Za 11 euro jsem si odtud odnesla lodičky a opravdu mě překvapilo, jak moc pohodlný jsou! Největším překvapením na celým oddělení bot byla pro mě právě dostupnost velikostí. Já tedy se svou snad nejtypičtější velikostí 39 nemám nikde problém až na vyprodanost, ale dobře vím od kamarádek, jak je složitý v Brně sehnat hezký boty velikosti 41 a výš...tady měli všechny boty do 42 minimálně a zahlídla jsem i nějaký 43...takže holkám s velkou nohou fakt doporučuju. 

Samozřejmě nezmiňuju ještě oddělení bižuterie a klasických oblečení, prostě tam nevíte kam dřív. Teď už vám ukážu něco z věcí, co jsem si ve své papírové tašce odnesla já. Jinak s těma velkýma taškama tam chodili snad všichni, obchod je pro svou finanční dostupnost velice oblíbenej :)


Nějaký ty tretky :) sada náramků za 3 eura, náušnice za 1,75, ostatní jsou z Forever 21 (jak jsme potom šly tam, najednou mi to tam přišlo děsně drahý :D - jedny stály asi 4-5 eur)


Taky jste si domů koupili pračku se zabudovaným ponožkožroutem? My teda jo, proto jsem neodolala 7 párům za 3 eura, protože než je stihnu ošoupat, určitě je neznámo kam poztrácím....twin pack odličovacích ubrousků za 1,5 e jsem tam taky nemohla nechat, přijdou mi super, nosím je teď v kabelce na odlíčení před fitkem, protože se mi nechce s sebou tahat něco víc.


Legíny na cvičení asi za 5 eur, sada na spaní pyžamo + tílko mě vyšlo myslím na 8


 Tílka za 3 a 7 eur, klasický krajkový šaty, co mají teda všude i u nás, ale viděla jsem je tak za 500 a tady je mám za 11 eur.

Lodičky za 11 eur, psaníčko za 7. Super high heels teda ode mě nečekejte, ale tyto jsou fakt moc pohodlný, mají vyměkčenej vnitřek a neměla jsem z nich ani na poprvé jedinej puchýř...


Celkem obyč košile, ale po 9 eurech?! Na našich obchodech mě rozčiluje, že sebetenčí košile-hadr na podlahu u nás stojí min. 500.


Taková blbost, ale je to prostě rozkošný - žvýkačkově voňavý svíčky po 1 e.


Trička z hrabárny po 3 eurech :-)

Taky nakupujete v Primarku? 


62 comments:

  1. wow, tak to je vážně super nákup... štvě mě, jak je u náš všechno drahý :(

    Jane´s colours

    ReplyDelete
  2. Do Primarku jsem se ještě nedostala, ale když to tak vidim, tak by to chtělo udělat si výlet :D
    To psaníčko je boží! :)

    ReplyDelete
  3. Do Vídně to mám daleko, protože jsem ze severu Čech, ale Primark znám ze skotska, kde jsem byla loni na letní brigádě na sběru ovoce. Pořád na Primark s těžkým srdcem vzpomínám, málem jsem tam utratila celou výplatu :D Velká škoda, že neni u nás, ale zas by v tom chodil asi každý no.

    ReplyDelete
  4. No já plánuju že si v létě zajedu busem do vídně a celý jim to tam vykoupím :D akorát z plzně to mam dost z ruky, možná by to tam chtělo i přespat....uvidim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nebudeš to mít z Plzně blíž do nějakýho německýho? Mrkni na http://www.primark.eu/ na seznam obchodů v Německu :)

      Delete
    2. To se obávám že nebude :( z Plzně asi pořád nejlépe vyjde ten ve Vídni. Nebo sednou v Praze na letadlo a spojit to třeba s Londýnem :)

      Delete
  5. Krásné, moc pěkné věci :) Úplně ti závidím :))

    ReplyDelete
  6. Tak uz vim, kam se vydam na vylet :D

    ReplyDelete
  7. super nákup, z fotky se psaníčkama jsem vybrala tři, no to by byl obchod pro mě, a cupcaky bych brala taky :)

    ReplyDelete
  8. proč takový obchod není u nás? myslím si, že by tu rozhodně neprodělali, škoda. věci se mi moc líbí a rozhodně bych si vybrala! :)

    ReplyDelete
  9. já byla jen v těch UK, ale přišel mi vždycky jako děsná nekvalitní hadrárna srovnatelná s vietnamcema ... aby se neřeklo, tak jsem si pokaždý koupila aspoň jednu věc, ale téměř vždycky to bylo něco, co nebylo zas až tak levný, takže úspora nula nula nic
    z toho extra levnýho mám jen pyžamo (s westíkama) a po prvním praní se pěkně srazilo, tkž kvalitka odpovídající ceně
    ale vím, že to je mezi většinou děsně oblíbený a všichni si to doporučujou, tkž porucha bude asi na mým přijímači ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja jsem tam nakupovala ve skotsku..a bohuzel se mi vice nez pulka veci po trech nosenich rozbila, potrhala nebo vybledla nebo taky srazila...druha polovina stale drzi, ale proste kvalitou me to nepresvedcilo ani trochu. jednou za cas proc ne, je to asi fajn na shaneni hadriku obyc a nebo pokud clovek chce levny outfit na jedno razovou akci...jinak si myslim, ze spis fakt musite mit stesti, abyste nasli neco kvalitniho...

      Delete
    2. No určitě to není vrchol kvality, ale nepřijde mi to o nic horší než třeba háemko, který je minimálně 2x dražší...
      zatím se mi po vyprání nic nesrazilo, ale pravda, prala jsem to všechno velice opatrně na ruční program...zatím ani nic nepouštělo, což mě překvapilo, toho jsem se trošku bála...
      Takže já ráda kupuju takový levný sezonní hadříky v obchodech tohoto typu, pokud chci, aby mi něco vydrželo, tak nedám dopustit třeba na AF nebo Hollister, od nich mám některý věci už přes 5 let a pořád jsou super...

      Delete
  10. to všetko je z Primarku??wow!ešte som tam nebola..vidím, že to musím čo najskôr zmeniť :) skvelé úlovky..tiež by som potrebovala na cvičenie nejaké tie legíny..a tie lodičky s kabelkou sú tiež nádherné!!!škaredo závidím :D:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, akorát dvoje náušnice na fotce z bižu jsou z forever...

      Delete
  11. zabudovaný ponožkožrout mě pobavil :-D já jsem včera koupila síťku na spodní prádlo a budu do ní dávat i ponožky, asi máme toho zabudovanýho ponožkožrouta také :-D

    ReplyDelete
  12. krásne si si nakupila, naozaj veľmi pekné veci.

    ReplyDelete
  13. skvělé nákupy! ráda bych se do Primark taky někdy dostala..

    ReplyDelete
  14. Byla jsi tam o víkendu nebo v týdnu? Taky bych se tam chtěla vydat, ale říkám si, aby tam nebylo narváno :) Primark znám ze Skotska a Londýna, ale v Londýně se tam nedalo hnout :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byla jsem tam v týdnu...bála jsem se pověstné narvanosti jako píšou lidi při návštěvě těch v UK, ale pohodička...spíš byl lehce narvanej ten shuttle bus :)

      Ale jinak celkem normálka, fronta na kabinky tak 5 min, u pokladny taky tak nějak....

      Delete
  15. Miluju a nenávidím Primark! Teď o víkendu jsem byla v Berlíně, a nechala tam skoro 150 Euro :D Takže jsem chudá jak kostelní myš, ale doma mám dvoje nové plavky, spoustu spodního prádla, pyžamo, tepláky na cvičení, asi 10 třiček, tři sukně, dvoje šaty a spousta a spousta dalšího harampádí :D Taky i v tom Berlínském jsem narazila na moc milou dvojici kluků z Čech. Loni v Hannoveru zas prodavačka byla Češka. Jsme malinkej národ, ale ve světě se evidentně neztratíme :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No je to strašnej mor...ale když jsem si spočítala, co vše jsem si za ty peníze koupila, to u nás určitě neseženu :)

      Delete
  16. já bych asi nevěděla co dřív :-D krásné věci jsi si přivezla

    ReplyDelete
  17. Skvělé kousky jsi si pořídila. Ty krajkové šaty, lodičky a psaníčko jsou krásné. :)
    Už vím, kam si udělám výlet. :)

    ReplyDelete
  18. Jsem sice taky brňačka, ale ve Vídeňském jsem ještě nebyla (ale do Vídně jedu na Erasmus, takže se dost bojím, abych neutratila všechny eura právě tam, a to hned první týden:D), ale navštívila jsem ho v Berlíně minulé léto.....a to byl ráj! :D
    U vstupu jsem si říkala, že tu nákupní tašku jako košík si ani brát nebudu, že tolik toho nekoupím...no a za minutu už jsme si se sestrou nesly každá svou :D

    ReplyDelete
  19. Tento Primark je priamo vo Viedni? Alebo niekde v okolí? :) Inak Primark poznám z Anglicka a milujem ho, všetky veci čo som ti pred rokom kúpila stále nosím a som spokojná :)

    ReplyDelete
  20. To psaníčko je náááádherný! A překvapuje mě, že ty boty jsou tak pohodlný. Já se tam možná dostanu o prázdninách, ale nevím, zda přemluvím pánské osazenstvo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, jsou na šlapce měkce vystlaný a celý takový měkký...navíc nízkej podpatek, takže pohodička :) ať se přemlouvání podaří...:)

      Delete
  21. Já jsem byla naposledy v Primarku v Anglii a nechala tam přes sto liber. Akorát ty podprsenky jsou na hovno, až moc push up. Přes tu vycpávku se tam člověku nevejdou vlastní prsa:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo koukala jsem,, že tam mají hodně ty mega pushup, ty můžou být nepohodlný...zkoušela jsem si takovou v lindexu a hrůza...ale příležitostně nosím Miraculous od VS a tu si nemůžu vynachválit :)

      Delete
  22. já už byla v tomhle vídeňské dvakrát a vždycky to stálo za to :-)
    jen poučka pro mě a třeba i ostatní - je lepší jet tam ve všední den a nebo tam být hned ráno..odpoledne už to tam je vždycky hrozně probrané a třeba velikost XS/S (moje) tam pak už skoro vůbec není :D

    ReplyDelete
  23. Ahoj, ráda bych Tě pozvala na svůj blog, kde začínám minirubriku o cestování. Jelikož budou prázdniny (snad i s počasím), tak třeba u mě najdeš tip, kam se vydat a snad i nějakou radu, kterou jinde nenajdeš a doufám, že se Ti u mě bude líbit :-).

    ReplyDelete
  24. skvělý článek! :) už se nemůžu dočkat až tam s přítelem také vyrazíme. úplně jsi mě navnadila! :D :))

    ReplyDelete
  25. Super článek, dík za inspiraci :) do Vídně se s přítelem chystáme, tak se tam určitě stavíme! Mají tam i pánské oddělení?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mam pocit ze jo, ale nejsem si stopro jista ;)

      Delete
  26. úžasnééé! :) a prosím ako si sa dostala do Floridsdorfu? metrom/vlakom? z akej zastávky? chystám sa tam a vôbec neviem ako :( chcem ísť do Viedne vlakom,ale neviem čo ďalej :D

    ReplyDelete
  27. Ahoj, Primark jsem nedávno navštívila v Londýně a paráda :D takže se chystám do Vídně asi se StudentAgency, ale nevím kam ten bus dojede a jak se potom dostat na tu zastávku odkud jezdí bus zdarma... ví to někdo? neumím vůbec německy, tak to potřebuji mít všechno zjištěné :D

    ReplyDelete
  28. Holky je to uplne jednoduchy vidensky metro je neskutecne prehledny. Staci se jen dostat na metro, a pak uz se jen povozit kam potrebujete. S pratersternu kam jezdi student je to s tusim dvema prestupama. Ale dont worry vse je tam strasne dobre znaceny tak se snadno dostanete na linku a smer ktery potrebujete. Vygooglete si mapu videnskyho metra a potrebujete se dostat na stanici florisdorf (kupte si na metro tzv. Shopping ticket asi za 5 eur a plati myslim ve vsedni dny od 8 do 8..) na stanici floridsdorf jen prejdete koleje saliny a uvidite dlouhou radu zastavek busu. Je to dobre znacene je tam veliky poutac...naproti je intrrspar ;)

    Jinak ja taky nemecky neumim, ale ve vidni si uplne vystacite s anglictinou ;))

    ReplyDelete
  29. Vídeňský Primark miluju! mám štěstí že kousek od něj bydlí rodina, takže za týden ho navštívím už po čtvrté! Ceny fakt skvělé! Nechápu jak v Česku můžou chtít tolik peněz za takové nepěkné věci... btw. mám stejné tílko, šaty a náramky :))

    ReplyDelete
  30. krásné, já tam jedu v neděli, tak jsem ráda, že jsem narazila na tvůj článek:))

    ReplyDelete
  31. Muzu se prosim zeptat, jak jsi platila? Nechci si menit penize, tak jestli mi postaci karta :)
    Dekuji

    ReplyDelete
  32. V Primarku jsem taky byla..ve Frankfurtu. Tam to byl jeden obří, dvoupatrový obchod ♥ já bohužel stihla jenom první patro a to tak jenom z 1/10, páč jsem měla jenom půl hodiny, jinak bych nestihla vlak :D ale úplně..ach ♥ ten obchod je fakt dokonalej a když vidím ty fotky bot a kabelek, které jsem nestihla :(( :D našetřím si aspoň 10 000 a jedu znovu!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli v tom Frankfurtu bylo i pánské oddělení a jestli jsi byla ve Frankfurtu nad Mohamedem a nebo ve Frankfurtu - Zeil? :)) díky za odpověď :)

      Delete
  33. dakujem ti za info!! počula som len šumy, že je Primark vo viedni, tak som to pozrela na webe a vidím, že je to pravda. ja poznám primark z UK nakupovala som len tam a tie veci nosím dodnes!! a to je už 8 rokov!! za pár korún dobré veci. už tam idem na vianočné nákupy :D
    dakujem ti za super prehliadku a info. monika

    ReplyDelete
  34. Tam pôjdem
    http://styl-in-my-live.blogspot.sk/ :)

    ReplyDelete
  35. Ahoj, Primark znám z Londýna, koupil jsem si tam spoustu hader, jako nikde jinde:-) Prošla jsi i pánskou část? Díky. Milan

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Nene jedno je na mariahilfer, mensi ale maji tam pradlo a velky je na karntner strasse ale tam zas nemaj oddeleni pradla ani pansky nic...

      Delete
  38. Tyyyyy jo, úúúplně super.
    No udělam si brzo výlet.
    Moc děkuji za fotečky a taky za adresku kde ho najdu. Díky . Vidím fakt úúúžasny věcičky sis koupila za super ceny. a MAJI tam i pro děti,??? oblečení?

    ReplyDelete
  39. A může se tam platit i kartou,nebo jenom eurama?

    ReplyDelete
  40. Ahoj, náhodou jsem narazila na Tvůj článek, protože hledám info na netu o Primarku ve Vídni. Máme v plánu tam s holkama zajet před Vánoci autem z Brna, proto bych se ráda zeptala, jak je to tam s parkováním? Dá se v pohodě jako u klasického nákupního centra? nebo autem raději ne? Do Vídně chci zajet, protože jsem Primark nestihla v Londýně, a musím říct, že po přečetní Tvého článku se tam těším ještě víc! A obávám se, že tam nebudu "jen" 2,5 hod.:-D Díky za inspiraci...

    ReplyDelete
  41. Rychlé struků Zdvihá | To je on-line obchod nabízí vysoce kvalitní okamžité busty zvedání spolu s doplňky . Jsme vzdálenost se prostřednictvím palců vyráběny v Číně " bust zvedání , ale navíc vyrábět předměty s spolupráce s 3M . Přečtěte si video zjistit přesně , jak pohodlné breastlifts jsou obecně !

    Neviditelný podprsenka : atletika podprsenka , nemůže být vidět podprsenka dialog, podprsenka Wonderbra , neviditlne podprsenky , podprsenky do vašeho oblečení , séra podprsenky , lepící podprsenka , nemůže být vidět podprsenka setkání , podprsenka , drží -up silikonová podprsenka , podprsenka 75b , odprsenka ramínek šaty , nemůže být vidět podprsenka , silikonová podprsenka , silikonová podprsenka ochrany .

    podprsenky s ohledem na bohatších vzorů, mateřské podprsenky , Lemax podprsenky , velikost podprsenky , podprsenky Gaia , držet - up podprsenky , podprsenky ženské , podprsenky Praha , Sassa podprsenka , velikost , pokud jde o podprsenky , průsvitné podprsenky , podprsenky korzet lepící podprsenku .
    Invisible Bra -shop

    Že on-line obchod je nejlepší obchod s lepící podprsenky spolu s doplňky . Mnoho osobní lepící podprsenky jsou vyrobeny z vysoce kvalitního záznamu ve zdravotnictví 3M . Neviditelnapodprsenka . cz , že to není nutně pouze samolepící záznam , i když zcela průsvitný , vodotěsné , hypoalergenní lepidlo přívrženec samolepící podprsenka liší od ostatních samolepící podprsenky .
    Please hel
    Neviditelná podprsenka
    Neviditelných podprsenek
    Podprsenka bez raminek

    ReplyDelete
  42. Teda ty podprsenky v tom primarku jsou ale úžasný :) Úplně z toho mám radost to vždycky vidět. Škoda, že takový primark nemáme zde v Česku, to já bych tam byla pečená vařená, to mi věřte. No, ale jelikož to tady nemáme, musím nakupovat v eshopech. Nicméně ani to mi tolik nevadí, protože nakupuji třeba na lanotte , což mi potvrzuje i heureka, jako správně vybraný obchod :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails