2013-07-09

New skincare favorites - Lumene


Ahoj všem!
Dneska bych vám ráda představila novinky v mojí pleťové výbavě, který jsem si strašně moc oblíbila. Možná jste zaregistrovaly, že se k nám po letech vrací finská kosmetika Lumene. Nevím proč mi tato značka byla vždycky strašně moc sympatická. Možná proto, že mi tolik připomíná dětství, kdy jsme s mamkou chodily na sobotní nákupy do města, tehdá sme si nějakou Vaňkovku či Olympiu mohli leda namalovat a vrcholem všeho byl obchoďák Cetrum a naprosto nejvíc nedosažitelným super in obchodem Terranova, tehdá byl dokonce i New Yorker byl ještě dávno v plínkách. A pamatujete někdo, jak kdysi v tý Terranově měli vystavenou u vchodu nástěnku s lidima, který přistihli při kradení? To mě vždycky strašně fascinovalo. No, konec retro okýnka, právě z té doby si pamatuju, že si mamka ráda kupovala Revlon či Lumene, který postupem času od nás bohužel zmizly..

Proto mě hodně nadchlo, že se k nám kosmetika pomalu vrací. Takže před všema ostatníma značkama na wishlistu jsem dala přednost právě Lumene. Oba výrobky jsem kupovala kdesi na netu, ale to spíš jen čirou náhodou, že jsem z tama brala i voňavky, tak se mi to hodilo do krámu. Jinak se podle infa od Káji-Plum dá sehnat i v Brně v Jasmíně, kam se hodlám brzo vypravit na průzkum...



Natural Code Clear it up
Jako první jsem si pořídila čisticí gel z řady Natural Code. Obsahuje 90% přírodních ingrediencí, je bez silikonů, parabenů, sulfátů a ethanolu. No, teda, ty přírodní ingredience mě trošku rozesmály, aby ne, když těch 90% tak v produktu tvoří voda...tak trošku reklamní tahák, ale každopádně:

  • Perfektně odličuje (při dočišťování na tamponku téměř nic nemám, je dá se říct čistej)
  • Přesto, že obsahuje kyselinu salicylovou a je určen pro smíšenou pleť se sklonem k akné, nevysušuje. Pecka!
  • Úžasně voní. Tak nějak ovocně, hrozně mi připomíná zelený jabko od DKNY. Ta vůně mě totálně dostává
  • Seženete ho v drogerii/na českým netu (viz heureka) a cena není nejhorší, stojí cca 150-200 Kč.
Tento gel můžu všema deseti doporučit, jsem s ním totálně spokojená a nadšená. Sice ho používám teprve měsíc, ale fakt, musela jsem napsat chválu!



Waterproof eye makeup remover

Asi sem se konečně naučila používat dvoufázové odličovače...a nebo našla ty správný? Vždycky jsem je upřímmně nenáviděla a ten pocit zmaštěnýho oka byl pro mě horor. Možná si pamatujete, jak jsem pochvalně psala nedávno o svým minulým kousku od Etude house. Tak je pravda, že po spotřebování vám musím zpětně napsat, že ten teda pořád vede a spíš z lenosti a neochotě čekat, než dorazí jsem zvolila v česku dostupnou variantu. Jinak teda je růžovější, hezčejší, voňavější, no prostě zatím no.1 mezi odličovači a všem vám doporučuju ho zkusit.
Ale abych se dostala k Lumene, ten taky není špatnej. Zaujal mě u Káji na blogu, ale omylem jsem vzala (asi) jinou variantu a to pro voděodolný líčení, i když žádný nemám a nepoužívám....

Stejně jako předchozí oblíbenec od EH skvěle a bezbolestně odličuje, jako jedinou "nevýhodu" vidím to, že nevoní tak pěkně, resp. je bez parfemace a prostě nemá tak super cute růžovou lahvičku. Víte, že nejsem drogerkovej expert, tak nevím, jestli 220 Kč je za 100 ml odličovače nějak moc, nebo je to celkem běžný. Cenově vyjde tedy jako EH, ten je s obsahem 50 ml a stojí přibližně půlku.

Nicméně i tak ho můžu doporučit, stejně jako u EH ho stačí malinko (jinak si líčení spíš rozpatláte než odlíčíte a oční okolí bude jakoby mastný).

Momentálně teda nechápu, jak jsem se dřív mohla odličovat obyč odličovací vodou, tohle mi přijde daleko účinnější a šetrnější. Kdyby někoho zajímalo složení, tak to už tak přírodní není :)


Co vy a Lumene? Už ste taky něco zkusili? Já chci určitě ještě kouknout po něčem dalším z řady Natural code...

16 comments:

  1. Značka Lumene je mi taky docela sympatická. Vyloženě mě potěšil vzorek BB krému z řady s vitaminem C. Čekala jsem nějakou klasickou evropskou parodii na BB a nakonec musím říct, že mi asi vyhovuje víc, než asijské BB. Maže a vstřebává se jako krém, kryje jako makeup a ještě má pro mě ideální barvu na léto. Chystám se, že si koupím velké balení.
    Jinak mě docela pobavilo, že se Lumene prodává v Jasmínu a ve Fannu. To mi přijde jako dva extrémy :)

    ReplyDelete
  2. Díky moc za recenzi, hodně mi padla do noty, páč zrovna včera jsem u nás v Tetě šmírovala regál s touto značkou a ten mycí gel jsem měla hned v ruce a zkoumala co a jak ;) Ale nekoupila jsem, páč jsem chtěla lovit na netu infa a lepší ceny - klasika :D Takže kdo by se chtěl taky pokochat, tak doporučuji navštívit Tetu ;)

    ReplyDelete
  3. Pamatuji Centrum a Lumene, Revlon a Freeman...to byla tak polovina devadesátých.Lumene jsem měla vždy moc ráda, jejich cream gel byl nepřekonatelný.
    Díky za tip!

    ReplyDelete
  4. Bezva tipy, hlavně ten mycí gel určitě zkusím. Odličovač uvidím, jsem maximálně spokojená s dvoufázovým od Yves Rocher, ale tak mohla bych dát šanci něčemu jinému, ale zatím je pro mě n. 1 právě YR. S tím nostalgickým vzpomínáním jsi mě připomněla, že ještě bývalo takovej hit Kenvelo, sídlilo na rohu Kobližné a Kozí, v prvním patře. To byly časy. Tehdy ještě měly moc hezkou a kvaliní módu... Koupila jsem si tam poprvé něco sama, to už jsem začala být "velká" holka a chodila nakupovat sama a pořídila jsem si právě tam pěkný šaty a svetr. Obojí mám dodne schované, i když už to nenosím ;).

    ReplyDelete
  5. ja som mala tonik na mastnu plet, teraz mam na suchu a normalnu, krem a tiez gel na umyvanie a som maximalne spokojna, inak kdesi som citala, ze sa u vas v CZ da kupit vo Fann-e?

    ReplyDelete
  6. Jjá jsem ráda, že se Lumene k nám vrací. Ze zvědavosti jsem zkusila pleťové mléko (spíš tedy krém, ale budiž, když dají takový název) po normální/smšenou z projasňující řady a jsem z něho nadšená, takže do něho jdu znovu a chystám se i na další věci. :)

    ReplyDelete
  7. Lumene jsem si taky hrozně oblíbila, za poslední měsíc, dva jsem si koupila aspoň deset různých přípravků a jsem s nimi nad míru spokojená.

    ReplyDelete
  8. Ja jsem mela v minulosti rada Lumene rtenky. Pestici kosmetiku maji ve Fashion Arene ve Sterboholich, v nejake outletove parfumerce za velmi slusne ceny. Uz jsem nekolikrat premyslela zda neco nekoupit, kdyz je to za hubicku. Ted se tam budu muset znovu kouknout :-).

    ReplyDelete
  9. Tak od téhle kosmetiky nic nemám, ale zaujala mě. http://kyrkys.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  10. Taky od téhle kosmetiky nic nemám


    Pozvánka na GiveAway:
    http://withthecharm.blogspot.cz/2013/07/prvni-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. Ja som o tejto značke v živote nepočula a myslím, že som ju v našich obchodoch ešte ani nevidela :)

    ReplyDelete
  12. Nikdy jsem tuhle značku neviděla v drogérii, ale někde v podvědomí mám zafixovaný ten název. Moc se mi líbí design a barva toho odličovače očí, působí na mě čistě.

    ReplyDelete
  13. mam pocit, ze k nam este Lumene nedoslo :)

    Inak posledny tyzden mojej SUMMER giveaway, zapojit sa mozes tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    ReplyDelete
  14. Od tejto značky nemám nič ale lákava to vyskúšať:)

    ReplyDelete
  15. Tak jestli Vás tento příspěvek přesvědčil, podívejte se na www.kosmetikalumene.cz , kde jsou veškeré produkty zn. Lumene dostupné v České republice a na Slovensku. Plusem je rozhodně přehlednost a jednoduchost stránek :-)

    ReplyDelete
  16. Dobrý den, vybrané přírodní produkty finského výrobce Lumene pro každodenní péči o Vaši pleť najdete na webu www.kosmetikalumene.cz
    Děkujeme za Vaši přízeň

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails