2013-11-19

Rok s hennou LUSH

Ahoj všem! 
Je to akorát asi rok, co jsem začala vlasy barvit přírodně a to hennou. Konkrétně používám značku LUSH, ze začátku jsem zvolila odstín Brun, ale posledního půl roku jsem po zjištění, že to vážně neudělá nic extrémně tmavýho, začala půl napůl míchat odstín Brun a Noir. Tak jsem si říkala, že by bylo fajn si udělat takovou malou rekapitulaci. 


Moc mě na ní baví ta proměnlivost odstínu v různých světlech. I když by se to mohlo zdát, fotky jsem nijak neupravovala kromě oříznutí, a v i reálu byla barva plus mínus stejná. Jen na některým světle vypadá barva takřka jako tmavě hnědá, jindy hodně vyniknou teplý odlesky, ale stejně mi přijde, že to není ta ošklivá zrz, jako bývá z chemických barev. No a víte, že zrzavou já fakt nerada, mně určitě nesluší. Hodně taky dělá takový moje neúmyslný ombre, světlejší místa, který vidíte, jsou dány pozůstatky stahování černé, přičemž mi vlasy za dva roky od posledního chemickýho barvení akorát tak odrostly...Někdy to jde vidět dost, někdy odstín působí naprosto jednolitě...


Moje hlavní postřehy?

  • Jak píšou na balení, nedávejte směs ohřívat do mikrovlnky...udělala jsem to z lenosti jednou a nevím, jestli to byla náhoda, ale strašně blbě mi to chytlo, skoro vůbec
  • Už bych si ji nekoupila v českým Lushi. Cenově vyjde při akci pošta zdarma stejně jako normálně z UK. K tomu z ofiko stránek dostanete v balení i gumový rukavice, návod a vzorečky, o který si napíšete, i něco navíc. Naprosto netuším, proč by tohle nemohlo být samozřejmostí i u nás. Ale co už, hlavní co, tak ta z Česka byla možná nějaká stará (?), protože ta UK verze mi přišla jako 100 a 1, krásně se krájela a byla měkká, ne tak vyschlá.
  • Vlasy jsou po henně opravdu úžasně lesklý
  • Jsem přesvědčená, že takto přirozeně vypadající barvy jen těžko dosáhnu s chemií, buď je hnědá moc tmavá nebo moc zrzavá/dočervena.
  • Na aplikaci jsem si tak zvykla, že už mi to přijde skoro stejný, jako chemická barva, jen se tam nechává dýl, ale pohodička
  • Minimálně týden po použití mi vlasy smrdí jako zvlhlý seno, ale co už, tuhle oběť za všechnu tu parádu obětuju
  • Uhladí vlasy a zacelí konečky. Vlasy hned vypadají znatelně líp, navíc ji můžete používat na oživení klidně jednou měsíčně, není třeba prodlevy tak striktně dodržovat jako u barvy.
  • Pořád naprostá spokojenost a moc ráda doporučuju dál!
  • EDIT: Ještě jsem zapomněla důležitej bod - narozdíl od chemické barvy henna neproniká do jejich struktury, ale jen je obaluje. Takže jsou vlasy jakoby pevnější. Na moje vlasy je to fakt pecka, protože jestli víte, jak jemnou strukturu mají vlasy malýho děcka, tak takový mi vydržely i do dospělosti!







Jak ste na tom vy? Henna, chemie, nebo radši nic?





35 comments:

  1. Já hennu miluju, byla to lásky na první obarvení :D Hennuju cca tři roky a jsem spokojená, lesklé vyživené vlasy, krásný proměnlivý odstín atd atd.
    Na té první fotce to vypadá jako ombré, ale takové decentní :)

    http://anesagill.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Moje dlouhá a značně trnitá cesta vedla přes chemii k henně a pak opět k chemii, až jsem se dostala do bodu radši nic. A kupodivu po dlouhých letech barvení a pokusů zjišťuju, že se mi to tak líbí. Ale henna je super, o tom žádná, jen se s ní prostě nedá dosáhnout barvy, která by mi slušela. Nicméně ty to máš moc pěkný.

    ReplyDelete
  3. já vlasy nebarvím vůbec, mám přirozenou špinavou blond a jsem s ní spokojená, takže v barvách se nevyznám, ale tohle musím pochválit! vypadá to krásně přirozeně, ty odlesky jsou paráda, moc hezky se na to dívá :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krásná přírodní barva je výhra...já mám klasickou myší šeď, takže myslím, že jen přírodní barvu bych si nenechala, vždycky to budu chtít aspoň oživit

      Delete
  4. ja teda pouzivam farby ale kamoska pouziva hennu uz niekolko rokov a je velmi spokojna

    ReplyDelete
  5. Krásný. Stahováním černé teď zrovna procházím a teď aktuálně mám na hlavě radši nic :)

    ReplyDelete
  6. Tahle barva ti moc sluší a na té první fotce jsou vidět odlesky a vypadá to pěkně.
    Já radši nic, měla jsem akorát asi třikrát melír, pak jednou šetrný přeliv. Dokud nebudou šediny, tak nebarvím. :)

    ReplyDelete
  7. taky jsem ji nějaký čas používala a byla moc fajn :) ...a jak mluvíš o tom, že první týden vlasy smrdí jak zvlhlý seno, tak tehdy čerstvě po nabarvení se ke mně přítel naklonil a povídá - ty tak hezký voníš:) :DD takže u něj tenhle smrad zabodoval :D
    Olga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, mně taky přítel říkal, že mu to celkem voní...jako vyloženě smrad to není, spíš je to takový hodně intenzivní, no....

      Delete
  8. Ja som sa v januari dala po 9tich rokoch prefarbit z blond na hnedu, pretoze som mala vlasy uz strasne znicene. A teraz stale, ked si farbim hnedou mam na vlasoch rozne ombre odtiene :D Prosim ta nemohla by si mi napisat lin na tu uk stranku z ktorej to objednavas, pretoze tu znacku vobec nepoznam :) Dakujem
    Inak pozyvam ta do mojej giveaway
    http://bynicka.blogspot.sk/2013/11/christmas-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. Příznivci Lush kosmetiky mě tu asi sežerou, ale i když sama něco od Lush mám (dovezené z UK), tak tady v ČR bych si tuhle kosmetiku nekoupila. Jednak se mi nelíbí jejich cenová politika, a pak se tu taky prodává zboží s jiným (horším) složením než v UK. Neříkám, že všechno, ale něco ano a prý je rozdíl i v intenzitě vůně a účinnosti.
    Jinak hennu jsem používala docela dlouho a je to to nejlepší, co jsem si kdy na hlavu dala :) Skončila jsem s ní proto, že mě omrzela zrzavá barva, ale po těch regeneračních schopnostech se mi pořád stýská.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Máš to info nějak potvrzené? Je pravda, že po zkušenosti s hennou mám určitý pochybnosti. Jinak ale srovnání moc nemám, neb 90% lush věcí mám právě z UK shopu...

      Delete
  10. Jedině chemie, protože jedině černá. Jsem klasicky sněhurkovský typ. Osobně se mi teda mnohem víc líbíš na těch posledních fotkách, kde je vidět jen ta tmavě hnědá. Jednak kvůli těm teplým odstínům, který mi k tobě nejdou a jednak ta nejednotná barva na pořádném světle mi prostě připadá jako... no, nejednotná barva, nepovedený pokus se odbarvit nebo neudržovaný půlroční odrost (že někoho napadlo to nazvat ombré na mém názoru moc nezměnilo). :-) Dosáhnout přirozené studeně hnědé je ale asi nemožné na obě strany, jak s přírodou, tak s chemií.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem právě černou už nechtěla, je to strašně tvrdý a to jsem střední typ, ne sněhurka,,..už se ale těším, až mi chemie komplet odroste...

      Delete
  11. Téda, to tvoje "ombré" je fakt pecka! Vypadá to fantasticky, hrozně se mi tyhle byť neúmyslný efekty líběj ;) A vůbec ti to sluší, krásný vlásky máš :-)
    Poslyš, to, že v UK dávaj rukavice, jsem nevěděla, ale asi to pro mě není rozhodující. Pravdu máš s tou konzistencí, ta česká byla hrozně suchá a šla mi blbě strouhat a krájet. UK henna byla poměrně vláčná celou dobu, a to jsem před měsícem dodělala tabulku, kterou jsem doma měla už... hmm, bratru tři roky? A pořád byla v super kondici. Co se jinýho barvícho efektu týče, to si už bohužel nepamatuju. Teď teda doma nemám nic a přemýšlím, zda se utrhnout a z tý Británie objednat nebo se uchýlit dočasně k jiným značkám... Ty máš, Dáši, doma zásobu? Objednávku čirou náhodou neplánuješ?
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, Veru...prosím, napiš mi na dashulka87@gmail.com

      Delete
  12. Já používám bezbarvou hennu Khadí a dřív jsem si dávala Lush 1:1 Caca Maroon a Caca Brun :-) Byla jsme spokojená, ale moc mi nevyhovala aplikace (strouhání, obsah másel - zasviněná mastná vana atd.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě právě přijde, že to nadělá míň bordela než chemická...žádný fleky na kůži, lze to umýt...
      A Khadí mě moc láká po všeobecné chvále....

      Delete
  13. Mas uplne nadherne vlasky! Ja zatim nebarvim. Porad si s myslenkou na barvu pohravam, ale zatim jsem se k tomu nedostala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tvoje vlasy jsou prirodni? To se mááááš! A děkuji!

      Delete
  14. Henu jsem nezkoušela. Já barvím přelivama Loreal Professionel...a jsem spokojená :)

    ReplyDelete
  15. Mě třeba henna vůbec nesedí. Mám po ní absolutně nezvladatelné vlasy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A jakej máš typ vlasů? Obecně mi přijde, že těm jemným prospívá...

      Delete
    2. No já mám právě vlasy jemné a bez objemu (což mi ale vyhovuje, páč když si vyfoukám vlasy na objem, tak vypadám jak něco mezi mojí babičkou a Johnem Lennonem za mlada) a už tak se mi kroutí jak chtějí. Když na ně dám hennu, tak s nimi vůbec nemůžu pracovat, jsou úplně nepoddajné.

      Delete
  16. Po mojich násobných domácich experimentoch, som si "klepla po prstoch" a dám prednosť šikovnej kaderníčke, ktorú som na odporúčanie vyskúšala. Ale mám pocit, že v dnešnej dobe nájsť naozaj dobrú kaderníčku je pomaly hotové umenie.

    Zuzana
    BSUpdate

    ReplyDelete
  17. Ahoj, mas to moc hezke, take o teto henne uvazuji, ale bojim se barveni odrostu, aby barva nebyla flekata a take vymyvani barvy do cervena - jak se Ti dari tomu zabranit? Pozivas nejake zvlastni sampony treba pro hnede vlasy? Jaka je Tva prirodni barva vlasu? Moc dekuju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona ta Lushovská henna tolik do červena nejde....nic zvláštního nepoužívám, co se týče šamponů, su dost lehká holka a žádnýmu nejsu extra věrná, baví mě to střídat....
      Moje přírodní barva je o kousek světlejší než s hennou, taková ta klasická středoevropská myší šeď :-)

      Delete
    2. Dekuju. Okukovala jsem jine fotky vlasu po caca brun a nektere byly dost cervene, tak me to trochu desi, no, za pokus nic nedam, uz jsem experimentovala hodne, tak jeste jeden pokus to snad snese.

      Delete
  18. Raději vůbec nic :) Každopádně máš nádherný blog a jsem tvůj nový follower, jsem moc ráda, že jsem tvůj blog našla :)

    EJNET

    ReplyDelete
  19. Já ji chci taky zkusit...ale holky, jak to děláte s obočím? Mám tmavěji hnědé vlasy, ale dost nevýraznou barvu obočí...pokud bych ztmavila vlasy, mám ztmavit i obočí?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails