2014-01-10

Drugstore favourites

Ahoj všem! Tento článek už mám v zásobě pěkných pár týdnů. Docela se mi sešlo pár věcí, který jsem si fakt oblíbila, tak jsem se rozhodla, že je zařadím, do takovýho favourites článku. 


1) Sprcháče Dermacol. Již na pěknou dobu vyšouply moje dosavadní oblíbence Balea. Jsou sice o něco dražší, ale ve slevách se dají sehnat taky za pár kaček a ty vůně jsou neskutečný. Nechápu, že jsem jim tak dlouho odolávala. Top je u mě čokoláda/pomeranč (evokujou mi Arabesky, takový ty starý, voňavý komunistický, který sem jako děcko milovala, ne ty trapný losery, co teďka koupíte v obchodech) a taky Meloun, kterej voní jako lízátko ChupaChups...

2)Tělové mléko do sprchy Nivea. To je pro mě top lenoch-friendly výrobek roku. Už delší dobu (přesně řečeno od léta, kdy se tyto pomocníci objevili na pultech drogerek) si přeju, aby s tím přišla i jiná firma, s nějakou top mňam vůní. Nic proti té niveácké, to je vůně čistoty, ale proto mě nijak neslovilo, že Balea má svoje mlíko do sprchy taky, prý je to podobnej typ vůně. Hrozně se mi líbí, jak je kůže po sprše hebká a voňavá.


3) Himalaya bahenní maska. Neříkám, že je to nejlepší maska, co jsem kdy měla. Ale za 80 korun mě opravdu mile překvapila. Míň milý je už překvapení v podobě složení, nenápadně se na konci krčí parabeny a SLS. Já se jim sice snažím vyhýbat, ale nešílím z nich. Řekněme si to na rovinu, na Lush Magnaminty to fakt nemá. Smrdí to, a dělá to naprosto ultimátní bordel a vaše umyvadlo dostává hysterický záchvaty. Přesto však po ní mám pocit pěkně vyčištěné pleti a používám ji docela ráda. Vlastně takto - tyhle ty favourites nejsou o nějaký hitparádě, co je nejlepší. Ale o tom, co v poslední době nejvíc používám a z nějakýho ani nevim důvodu jsem si tuhle masku dost oblíbila.

4)Aussie 3 minute Miracle. Opět. Jsou rozhodně lepší zázraky (např. Macadamia deep repair mask, Loreal Absolut repair a nově taky John Frieda Full repair), ale furt je to to nejlepší a za relativně rozumnou cenu, co můžete v drogerii sehnat. Krásně voní a vlasy zkrotí. Fakt mě potěšilo, že Aussie už je i u nás. Popravdě, kdybych si ho měla dráž objednat ze zahraničí, nejspíš bych do něj podruhé nešla, ale při takové dostupnosti jsem ho volila i podruhé. Nějak jsem si ho zkrátka oblíbila.


5) DM jednotlivě balené vlhčené ubrousky. Nesnáším nosit vlhčený ubrousky v kabelce. Vyschnou, nálepka se odlepí a nalepí se na ni leda vlasy a bordel. Půlka balení pak přijde úplně vniveč. Řešením můžou být ubrousky Lactacyd, ale jako za tolik peněz ušmudlených 10 ubrousků? Vzhledem k tomu, že ubrouskem utírám ledaco, co mě zrovna napadne - telefon, špinavou botu, ruce, myš, pracovní stůl, upatlanou kosmetiku atd, tak mě fakt nebere, za ně dávat tolik peněz. Tyhlety roztomilý v krabičce z DMka mě stály dvacku a balení obsahuje 15 jednotlivě balených ubrousků. A můžu si šudlit až do aleluja. Jsem fakt ráda, že jsem je objevila!


6) Rossmann čisticí ubrousky na kůži. Tohle není úplně kosmetický, ale považuju to za naprosto boží vychytávku  na rychlý přeleštění kožených bot a vyčištění kabelky. Během pár sekund osvěží jejich vzhled k nepoznání. 50 ks stojí pokud si správně pamatuju 60 Kč a všem je můžu jedině doporučit. Jen je chce taky dobře zavírat a skladovat, aby dřív nevyschly. 

PS: Taky nesnášíte, že DM a Rossmann jsou dvě odlišný drogerky? Bych je brala v jednom. Rossmann mám ráda, že je levnější, chodím tam na odlakovač, antibak. gel a odlakovací ubrousky do kabelky vše od jejich značky Isana, pro Catrice a Gabriellu Salvete, do DM zase kvůli Balei, sekci potravin, Alverde..kdyby to byla jedna, rozhodně bych si nestěžovala!

30 comments:

  1. Člověče, ty ubrousky na kůži, díky za tip! Jak jsem stará, tak jsem ..... Taky často přelíznu boty vlhčenými ubrousky (těmi na dětské prcky) nenapadlo mě kupovat přímo na kůži.

    ReplyDelete
  2. Tak ty ubrousky budu muset omrknout! Já mám totiž boty v zimě vždycky jak prase... a to teď ani není sníh! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teď jak není sníh a je sucho a prach, mám taky boty o to víc špinavější!

      Delete
  3. dermacol sprcháče - perfektné. Práve používam čerešnový :)

    ReplyDelete
  4. v nemecku uz se delsi dobu prodava telove mleko do sprchy od garnier s nejakou zajimavejsi vuni, ale nevzpomenu si, sorry :) treba se dockame.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. google: in der dusche bodylotion garnier

    ReplyDelete
    Replies
    1. Míšo, děkuji za tip...až budu v zahraničí, mrknu se!

      Delete
  7. není to spíš vlhčený toaleťák?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj my ich doma používame ako toaleťák :D ono to aj je , ale využitie majú asi na všetko :)

      Delete
    2. No já ti nevim :) je to možný...já to beru za klasický vlhčený ubrousky. Myslím, že všechny, bez ohledu na značku jsou primárně určený jako osobní hygienická potřeba (kromě těch odličovacích apod. ) Já beru jako vlhčenej toal. papír to, co se dá normálně spláchnout do záchoda a to tyhle nejsou, jsou takový pevnější...

      Delete
    3. No já ti nevim :) je to možný...já to beru za klasický vlhčený ubrousky. Myslím, že všechny, bez ohledu na značku jsou primárně určený jako osobní hygienická potřeba (kromě těch odličovacích apod. ) Já beru jako vlhčenej toal. papír to, co se dá normálně spláchnout do záchoda a to tyhle nejsou, jsou takový pevnější...

      Delete
    4. Ten nápad jednotlivě balených ubrousků je super, akorát u nás tohle balení nemají, můžu si pořídit akorát krásné balení 70 kusů:-(

      Delete
  8. Já jsem se tak těšila na mýdlo a ony to jsou vlhčené ubrousky! :D Jinak jsi mě celkem navnadila na sprcháče Dermacol, ty musím vyzkoušet... :)

    ReplyDelete
  9. Já Aussie používala ve Španělsku a doopravdy stále nechápu, proč to tady tolik všichni mají rádi. Mně to akorát dozničilo vlasy.. Pravděpodobně to bude mými vlasy, ale stejně. Přijde mi, že už jenom ta vůně značí, že je to plné chemie.. :)

    EJNET

    ReplyDelete
    Replies
    1. No co se týče složení, je to klasická drogerka, takže shit..Ale nepoužívám ho denně, střídám s jinýma...

      Delete
  10. Miluju tyhle sprcháče Dermacol! Teď jsem si k té belgické čoko koupila do komba ještě i krémový peeling a je taky parádní.

    V krabičce jsem čekala mýdlo a vida, ony to jsou ubrousky :) A pro ubrousky na kůži běžím, dík za tip!

    ReplyDelete
  11. Dermacol sprcháče jsou skvělé, miluju ty vůně :)) jinak bych se taky vůbec nezlobila, kdyby byl Rossmann a DM dohromady :))

    ReplyDelete
  12. Aussie mám také ráda, a o té masce přemýšlím už dlouho :)

    ReplyDelete
  13. díky za tip na ty ubrousky na kůži...mam nový kozačky a jsou furt zablácený :D

    ReplyDelete
  14. S Aussie súhlasím.. Používam kúru na dlhé vlasy a som zatiaľ spokojná :-)

    Blog Papi Lapi

    ReplyDelete
  15. Joono mohly by DM a Rossman spojit, co nadelame =D

    ReplyDelete
  16. hele... mně ta himalaya herbals maska taky vyhovuje. dokonce uvažuji, že si ji koupím znovu. občas (hlavně když jsem líná) mi vyhovuje i víc než naprosto čistý a přírodní práškový neem. a čistící účinky na pleť to má fakt úžasný.

    (jo ale MoM jsem už asi tak tři roky neměla, takže možná jsem její účinky zapomněla... ale tohle HH mi přijde dost stejný.)

    ReplyDelete
  17. Nutně potřebuju zkusit tu Aussie :)

    ReplyDelete
  18. Přesně to jsem si nedávno říkala, kéž by Dm a Rossmann byly jedna drogérka :)

    ReplyDelete
  19. u nás nemůžu Himalayu nikde sehnat :( mám od nich vyhlídnutých už několik produktů, ale pořád jsem je nikde neviděla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Káji, zkoušelas Tesco? U nás vedou Himalayu tam (normálně v hypermarketu v oddělení drogerie jsem ji kupovala)

      Delete
  20. have a peek at this web-siteclick here to find out more this pageread review find thispop over to this site

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails