2014-02-24

Becca compact concealer

Ahoj všem!
Důvodem, proč teď nepíšu tak často, je mimo jiné i to, že prostě nějak nemám o čem. Teda jo, mám plno nových věcí, který bych ráda recenzovala, ale poslední dobou jsem v tomto strašně nerozhodná. A vážně dlouho mi trvá, než se fakt přesvědčím, že věc, kterou jsem si koupila, je tak strašně báječná, aby to stálo za to sepsat na ni ódu. Asi už prostě trošku vyrůstám z wow efektu výrobku po prvních pár použitích, snažím se na to koukat nezaujatě a bez růžových brejlí.


Tento korektor Becca mám doma už pár měsíců a používám ho střídavě s jinýma. No a taky mě občas nenapadne věc vyfotit v pěkným, novým stavu, takže kdo máte fobii z kosmetiky, co nese známky používání, sorráč. Tudíž tu máme první negativní bod v praxi i s názornou ukázkou. Balení je pevný, kvalitní a dobře se otevírá i spolehlivě zavírá, jako negativum však vidím to, že černá část je narsovsky pogumovaná. A proto mám taky k Narsu vztah poměrně vlažnej, na tom povrchu totiž ulpívá všechno. A jo, pochopitelně jsem to otírala, ale tak jako hladký obaly to vyčistit nejde.


Balení obsahuje dva oddělený šuplíky, který mají podle mě téměř stejnej odstín a rozdíl by měl být v konzistenci. Jedna část více krémová, druhá hutnější. Rozdíl je v intenzitě krytí a idea twin obalu je namíchat ideální odstín a stupeň krytí. Abych ale byla upřímná, příliš rozdíl mezi nima nevidím a používám je naprosto náhodně. I když vidíte z fotky, že jedna z částí je poněkud víc opotřebovaná, má to stejně na svědomí pan Random. Poučení číslo dvě v praxi? Netestujte odstíny makeupů/korektorů na zápěstí. Já tam mám nejsvětlejší kůži celýho těla, proto pro obličej naprosto nesměrodatný. Jinak je ten korektor moc fajn. Přimlouvám se za aplikaci prsty, protože pod teplem prstu krásně taje a ideálně se zapracuje do pokožky v podobě tenké a nenápadné vrstvy. Sice je hutnější (ale ani omylem tak jako např. Laura Mercier Undercover), ale nevidím ani problém v použití pod oči. Pokud si počínáte dostatečně jemně, pomocí prstů dosáhnete krásnýho krytí i na tak ošemetným místě. Co se týče maskování pupínků a fleků, nemám jediné výhrady. Kryje dobře, nenápadně a s celodenní spolehlivostí. Přesně to, co bych od výrobku takovéto značky čekala. V rámci EU zakoupíte např. na SPACEnk za 24 liber, což je cena srovnatelná s výrobky podobných značek. Její výrobky se bez ostudy můžou řadit mezi kvalitní high end kosmetiku, pokud si dovolím soudit pouze na základě této jediné zkušenosti :-) 

EDIT: Jo, fakt se krásně rozpouští pod tělesným teplem, dělá souvislou tenkou vrstvu a necuckuje v průběhu dne. Mám ve zvyku si ještě při psaní recenze konkrétní věc různě prohlížet a vymýšlet, co vlastně k ní chci všechno napsat. No a celou dobu jsem na chudákovi omylem ležela, takže fakt, ta konzistence je potom boží, což jsem si ověřila při otevírání!


Becca compact concealer se zařadil už dlouhodobě mezi moje oblíbence. V kategorii tuhých korektorů patří určitě k tomu nejlepšímu, co jsem zatím vyzkoušela, srovnání mám zatím s korektorem od LM zmíněným výše a potom Studio Fix a Studio sculpt ve šroubovacím kelímku od Macu. Mimo jiné mě láká už jen z blogo-studijních důvodů vyzkoušet ten tolik doporučovanej korektor od Catrice. Já si totiž stále stojím za tím, že HG korektor v drogerce aby člověk pohledal..

Mějte se krásně!

8 comments:

  1. Mám sice naprosto dokonalý odstín a byl z výprodeje na fragrancedirectu za pár šupů, ale vůbec mi nevyhovuje, je strašně tvrdý, suchý a tuhý, takže ho nemám kam použít, pupínky nemám a kolem nosu, rtů nebo pod oči mi použít nejde. Kde je chyba? Zkusím si na něj i sednout:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha, ja som si z tych odtienov na FD nevedela vybrat, tak ani nemam lutovat?

      Delete
  2. Ten Catrice zkus, jsem zvědavá, co bys na to řekla. Mám ho pár dní a nevím nevím...ještě budu muset testovat.

    ReplyDelete
  3. Já používám korektory od Artristry a jsem docela spokojená, ale ještě jsem nedosáhla toho, že by mo dokonale skryly kruhy pod očima. Zajímalo by jak moc kryjí tyto?
    http://luci-fashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hodně dobře...ale já krytí používám spíše na pupínky nebo fleky, kruhy pod očima mám minimální...

      Delete
  4. Já mám už třetí balení toho od Catrice a jsem s ním celkem spokojená, za typeníze je to fajn. Teď chci ale vyzkoušet ten vychvalovaný od Narsu, jsem na něj fakt zvědavá a vzhledem k tomu, že blíží narozeniny, takv proč si ho nepořídit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, nebudu předbíhat, ale zatím jsem si z něj úplně na zadek nesedla...jsem asi divná :D

      Delete

Related Posts with Thumbnails