2014-02-01

Novinky od Rimmelu...

Ahoj všem. Tahle recenze pro vás určitě nebude žádnou novinkou. Rimmel vzal balík řasenek a makeupů a nabalil je každé druhé blogerce, aniž by proběhla nějaká diskuze o výběru odstínu. Nutno podotknout, že jejich škoda. Spousta slečen vlastně makeup ani zrecenzovat nemůže díky absolutně nevyhovujícímu odstínu. Já patřím mezi ty exoty, jimž makeup v rámci možností sedl. Sama bych si sice podobnej odstín nikdy nevybrala a je na mě o kousek tmavší (ideál by byl pro mě na léto) - dostala jsem odstín 003, což je pro většinu české populace nepochopitelná oranžáda. Dokud jsem nezačla na netu sledovat blogy, považovala jsem se za spíše světlejší typ, ale zjišťuju, že proti většině holek jsem celkem snědá, hodně lidí mi tvrdí, že i v zimě mám "barvu". Já osobně si samozřejmě připadám totálně vyblitě, protože mým ideálem krásy je přirozeně snědá kůže :-). Pro testování se ale makeup použít dal, čtěte mohla jsem s ním vylézt na ulici a otestovat ho přímo v provozu.


Stay matte primer podle mě bohužel vůbec nestojí za řeč. Jednak tento typ výrobku není pro mě, protože mám spíše normální/smíšenou pleť a extra porci zmatnění nepotřebuju. Schovat póry nebo nějak vyhladit pleť neumí. Umí ale zanechat velmi "příjemnou" gumovou vrstvu. Pardon, ale bleee.
Stay Matte liquid mousse makeup už je poněkud použitelnější.


Body dostává za designově příjemný a bytelný balení, dávkování je navzdory zdánlivě obří díře moc fajn, makeup je totiž hutné, našlehané konzistence, takže vám toho nevyteče příliš. Odstín asi moc řešit nebudeme, je to prostě pro většinu Češek nepoužitelná příliš tmavá barva. Jo, prý si tu ženy kupujou tmavší makeupy, než by potřebovaly. Já nevím, jak vy, ale vy potkáváte na ulici ženy s oranžovým ksichtem a bílým krkem? Já myslím, že ta doba "být co nejtmavší" a strávit co nejvíce minut v solárku už má svoje nejlepší za sebou. Takže milí distributoři, ano, makeupy, co distribuujete je možnost ve spoustě případů vzít i ve světlejších variantách, nebojte se, že byste kupce nesehnali. Takže je čas přestat trvat na zajetém amatérismu a přesvědčení, že typická Češka může soutěžit v barvě kůže s Adrianou Limou. Pokud se stále najdou zástupy žen, co si nemůžou koupit ani nejsvětlejší nabízenej odstín, asi tu bude nějaká díra na trhu. Ale teď už konec úvahám a zpět k mojemu vzorku. Relativně mi sedí, protože jsem majitelkou středního odstínu pleti, v létě se snadno opálím a pleť si snědý nádech zanechá po celej rok. Relativně mi sedí = mohla jsem s ním vyjít na ulici, aniž by si mě pletli s pomerančem, ale taky bych potřebovala minimálně teď v zimě světlejší. 


Jak už jsem psala výše, konzistence je hustá, našlehaná tuhá pěna. Nanáší se pěkně a snadno (pokud nepoužijete tu příšernou bázi), je hodně krycí, bohužel je ale na pleti vidět. Na fotce to ještě ani nevynikne, ale je to vidět spíše po několikahodinovým nošení. Makeup je Stay matte - problém je v tom, že já to asi zas tak nepotřebuju. Už nějakou dobu jsem fanouškem zdravě zářivé pleti a né nepřirozenýho matu. O regulaci lesku na čele a bradě se má starat kvalitní pudr, což mi taky slouží. U více blogerek jsem četla, že po pár hodinách se zmastily jako koblížek, u mě to bylo naopak. Přišlo mi, že matovat skutečně vydržel a s pletí jsem byla paradoxně spokojená až navečer, kdy přeci jen trošku povolil mýmu čelu a tvářím trošku nádech lesku. Ocenila jsem tu vlastnost, že má výdrž - což je na drogerii obdivuhodné, protože nevím proč, kromě Colorstaye ze mě veškerý drogerkový makeupy mizí neznámo kam už třeba po 2 hodinách nošení a to podotýkám, že jsem zvyklá mít makeup tak, jak si ho ráno vyrobím, až do večera, bez úprav. Výrobek to není špatnej. Podle mě to není fail, ale asi mu schází to "něco". Wow efekt, kterej prostě u makeupů z drogerie postrádám a je důvodem, proč pro věci na tvář chodím do parfumerie. Ano, makeup stojí 159 Kč, což není moc, ale nesmí se zapomínat na to, že i to jsou peníze a nelze to omlouvat větou "za ty prachy dobrý". Vy se taky nenechte ukolébat a za svoje peníze chtějte kvalitu - jen tak z nás přestane bejt odpadkovej koš Evropy...


Nyní k řasence Lash accelerator endless. Prve jsem z ní byla nadšená. Moc hezky zvýraznila řasy za minimum času, což jsem zejména ráno ocenila. Efekt posílení růstu řas je pochopitelně blbost. Ale schválně jsem se na to zaměřila a po měsíčním používání ani ťuk - znáte to přísloví o tonoucím, co se stébla chytá - jo, to su já a moje řasy. Všimli jste si, že tyhle klamavý reklamy mají hlavně drogerkový značky jako Maybelline, Rimmel, Astor, Loreal? Prodlouží řasy o 300%, posiluje růst, vytvoří z vás mrkačku...mě tohle prostě vadí, jednoduše slibují nesplnitelné a jejich sdělení na mě působí tak, že cílový zákazník je hloupá slepice, která tomu má uvěřit. Řasence tedy strhávám body zejména za to, že kartáček je tvrdej a poměrně nepříjemně se s ním pracuje a hodně špiní oční okolí. druhá věc je ta, že po měsíci používání se řasenka tváří, že má svoje nejlepší léta za sebou. Opravdu po měsíci, WTF? Jsem opravdu ráda, že jsem si stanovila delší limit na testování i u blbé řasenky. Protože kdybych udělala recenzi po týdnu, zcela jistě by byla jiná a jásavá, protože její efekt na řasách se mi moc líbí.


Ani makeup, ani řasenka nejsou epic failem, ale vzhledem k mouchám vám ani jeden z výrobků nemůžu s čistým svědomím doporučit...PS: už mě opravdu nebaví, jak blogger kazí fotky, úplně hnusnej šum je přes ně! Asi si koupím vlastní doménu a na bloggera se vykašlu. Doporučíte mi nějakou platformu? Co třeba Wordpress?

11 comments:

  1. Tuhle řasenku mam také jsem s ní poměrně spokojená :)

    ReplyDelete
  2. Moc pěkná (hlavně objektivní) recenze - na všechny produkty jsem v drogerii koukala a moc mě nezaujaly. Uvažovala jsem jenom nad tou řasenkou, ale jak teď čtu, ani ta za to nestojí. S těmi sliby značek máš úplnou pravdu - taky mě to většinou celkem štve - proč to tam sakra píšou, když je to naprostej nesmysl, to fakt netušim. :)
    Klara's Candle

    ReplyDelete
  3. Páni, řasenka vypadá opravdu skvěle :-)!
    Glamour and beauty

    ReplyDelete
  4. Já od rimmelu dostala ten nejsvetlejsi odstín a docela ujde, jen na suchých tvářích dokáže občas udělat mapy... Řasenka je pro mě propadák, vůbec mi řasy neprodlouzi a kartáček je dobrej jen na vypichnuti oka. Bázi nemám a vůbec po ní netoužím ;-)
    A co se týče vlastní domény tak směle do toho. Já se k tomu uchýlila před pár měsíci a nemůžu si WordPress vynachválit. Všechno si nastaviš podle sebe... Prostě paráda. Hosting jsem si kupovala u wedos.cz protože tam máj zdarma podporu když nevíš co jak nastavit.

    ReplyDelete
  5. Dashulko, s těmi makeupami s tebou více než souhlasím. Vyhodit 159 kč za něco co je průměr si nedokážu představit. Kupuju si drahší MU s tím, že můj nejoblíbenější je Kenabo finish fluid a když potřebuji jen levnější MU třeba jen do obchodu tak důvěřuji Bourjois, který na Asosu stoji10 euro což od průměrného MU za 159 kč co může ublížit není až takový rozdíl

    ReplyDelete
  6. souhlasím s tebou. odstín make-upu děs (to má být jako pokus o vtip?), báze děs (když jsem na ní nanesla make-up, ihned se mi zdrolila), no a řasenka... není nejhorší, ale sama bych si jí nekoupila.

    ReplyDelete
  7. Koukala jsem na to v drogerce. Zmatňující primer by se mi sice hodil, ale nevím jestlí by bylo k užitku na sebe patlat ještě další gumovou vrstvu :D ps: myslela jsem že blogger tak debilně kazí fotky jenom mě..Štve mě to neskutečně -_-
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  8. Tak narovinu se k tomu vyjádřím, že jsem ráda, že patřím mezi každou první blogerku, která tenhle balík podle mě sh*tů v nepoužitelných odstínech nevlastní. :-)
    Jinak já vlastním nějaký web ve Wordpressu...tehdy před léty se týkal ještě něčeho jiného, ale v zásadě mi s tím šlo pracovat, nicméně bych nebyla schopná tam vytvořit ten veškerý základ.

    ReplyDelete
  9. nad řasenkou jsem uvařovala a ted nevím:/

    ReplyDelete
  10. ty mas uplne dokonalu farbu oci! a vyrobky moc nenadchli :(
    Pozyvam na giveaway o ZNACKOVE PLAVKY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails