2014-05-31

Jasön Super shine apricot shampoo



Ahoj všem! Už dlouho se chystám dát vám tip na tento šampon a zrovna jako na zavolanou mají i na stránkách teďka soutěž. A to se mi docela hodí do krámu :-). Nejsem hysterka ohledně složení šamponů a jo, mám doma i lahvičky obsahující sulfáty a silikony. Na druhou stranu ale musím dodat, že už delší dobu preferuju šampony bez sulfátů, protože jednoduše to velmi prospívá mojí vlasové pokožce. A taky nejsem typ člověka, co si myje hlavu jednou dvakrát týdně, moje vlasy dostávají nálož šamponu víceméně denně. Jednak mám dětsky jemný vlasy, co mají sklon plihnout a taky díky aktivnímu životnímu stylu.


Proto jsem se rozhodla zvolit šetrnější variantu zejména pro vlasovou pokožku. Nutno ale podotknout, že kondicionéry a masky se silikony občasně (cca 1x týdně)  vesele používám dál. Zajímalo by mě, jestli by mi nějaký chemik objasnil poznatek, kterej jsem se nedávno kdesi dočetla, zdroj si bohužel nepamatuju. Šampony se sulfáty jsou sice míň šetrný, ale mají vyšší čistící schopnost (viz Jar, žejo) - takže pokud bezsulfátovej šampon kombinuju se silikonama, spíš se mi na vlasech pak budou hromadit a zatěžovat je. No, zní to logicky. Proto jsem používání balzámů přeci jen omezila. Co si o tom myslíte?

Při brouzdání na feelunique mě velice zaujala značka Jason. Na obrázku níže si můžete přečíst sympatickou filosofii firmy, líbí se mi obaly a hlavně rozumný ceny. Šamponu ročně spotřebuju litry a bohužel, od přírody  mám  vlasy nějak daný a nevěřím tomu, že by je šampon za sedm stovek třeba mohl restartovat a změnit k mýmu obrazu.

Co se týče produktu samotnýho - vůně je sice míň meruňková, než bych si přála, ale zkousnu to. Vlasy se po něm opravdu krásně lesknou, jsou vzdušný, nezatížený a nadýchaný. Vzhledem k tomu, že opět recenzuju téměř prázdnou lahvičku, musím i po několika měsících avizovat naprostou spokojenost. A měla bych přestat být šamponová děvka a konečně se usadit. Znám se však dobře, minimálně vyzkouším třeba jinou variantu od stejné značky. Cenově je to poměrně příznivý. No není to Balea za tři pětky, ale ani nic extra předraženýho. Např. na feelunique ho mají za 6.29 liber a od 10 je pošta zdarma a velikost 473 ml vydá za dvě běžná balení z drogerie. A navíc tam teďka k této značce probíhá jakási soutěž, tak můžete zkusit štěstí. Za sebe doporučuju! Máte zkušenosti se značkou Jasön? Zaujalo vás něco?

PS: složení najdete níže, šampon jsem si koupila za vlastnoručně vydělaný peníze a s eshopem Feelunique nijak nespolupracuju :-) (kéž by!!!)


20 comments:

  1. Zkoušela jsem od nich šampon s aloe vera a byla jsem celkem spokojená. Určitě doporučuji kupovat spíše na iherb než na feelunique, ale to je každého věc. Dají se koupit i za pěkné peníze u nás. Jinak ve složení se mi nelibí ten silikon, ale pokud to nědo nehrotí - je to fajn přírodnější alternativa k běžným šamponům. Jo a taky mají super zubní pasty :)

    ReplyDelete
  2. Na iherb jsou levnější? Já tam nikdy nenakupovala...a kde u nás je prodávají prosím?

    Jo a ten silikon by tam bejt nemusel no...ale já jsem vypozorovala, že mě osobně vadí spíš SLS, po nich mě svědí pokožka hlavy a dělají se mě pupínky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jason mívají ve zdravých výživách, nabídka samozřejmě omezená a jak kde, ale mám pocit, že jsem nějaké šampony atd. viděla ve zdravé výživě na IP Pavlova.

      Delete
    2. Na iherbu je mají za 8 dolarů + poštovné 4 dolary, od té doby co nakupuji tam jsem z FU neobjednala. Mají tam i hodně akcí každý týden 20% sleva na vybrané značky, různé trial výrobky k vyzkoušení. Nevyhovuje mi akorát, že se nedá platit přes paypal. Jinak v tom aloe vera šamponu ten silikon není, ale pokud ti to nevadí tak to není třeba řešit. :)

      Delete
    3. A pošta se platí vždycky, resp, navyšuje se s nákupem? Protože jinak to tedy na feelunique vyjde pořád levněji...

      Delete
  3. Mám od nich 98% gel z Aloe vera a moc mi vyhovuje - je to můj nejoblíbenější produkt na lotion mask. Kupovala jsem ho tady v ČR v Country Life.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ten jsem se taky koukala. Nesmrdí? Koupila jsem si aloe gel na ebay a smrdí tak nějak podivně jak čínská polívka a nesnesu to na sobě :)

      Delete
    2. Nesmrdí. Ale není úplně přírodní, do těch 2% toho zvládli nacpat docela dost... Ale mně osobně fakt hodně vyhovuje.

      Delete
  4. Zrovna Jason je jedna z těch značek, co se prezentují hrozně přírodně, ale nedá se jim to moc věřit, občas se narazí na pěknej hnus. Ale zas mají dobrý cenz, to jo. Myslím, že by ho mohli mít dole ve Vaňkovce, jinak na netu v Čechách je dost. Já si třeba kvůli jejich aloe vera gelu dlouho myslela, že jsem alergocká na aloe, než jsem narazila na holčinu, co se z toho jejich též osypala... Aloe v tom bylo nevinně, teď už ho používám pořád (samo, že od někoho jinýho :-) )
    Co se týče těch silikonů, tak to zas není potřeba tak hrotit. Jednak to není pravda, že by ty přírodní pěnidla myla míň, jenom míň odmašťují, což je silikonům fuk. Takže pokud si dáš občas něco se silikonama, tak je to fuk a ten šampon ti to v klidu sundá (hlavně tenhle určitě, když koukám na to složení :-) ). Spíš je fakt, že při správný a šetrný péči o vlasy prostě nejsou silikony potřeba, to jsem zjistila na vlastní kůži, kdy jsem se i přes barvení hennou na chvíli rozhodla vrátit k silikonům, protože jsem měla vlasy fakt strašný. Efekt to samozřejmě mělo, ale vždycky jen do umytí. Srovnala mi to ta soda s octem, ale myslím, že člověk nemusí jít až takhle do hardcore, pokud nechce. Je hodně šamponů, co jsou fakt jemný a taky je úplně zbytečný mýt délky. Stačí jemně umýt pokožku hlavy a délky jen maličko promnout s tím, co tam steče a spláchnout. Myslím, že dost pomáhá i ten samotný ocet, to chci právě vyzkoušet, protože jsem zahnula sodě s Eliah Sahil (vygůglete si, jak vypadá majitel a pochopíte :-) ) a myje to na můj vkus až moc, takže chci přidat oplach z octa, jestli to bude lepší.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reni, díky za spoustu tipů! je vidět, že v přírodní kosmetice su zelenáč a vždycky mám radost, když se pod článkem objeví i užitečná diskuze. Ocet jako normální kuchyňskej? Tyjo, to bych asi nedala, dělá se mi z pachu octa zle, i konvici čistím raději kyselinou citronovou :D :D A ten eliah sahil je teda fešák! ;)

      Teďka jsem se teda hecla a dost si zkrátila vlasy a tím jsem se zbavila poslednich zbytků poškozených od barvení a odbarvovování, tak teď doufám, že už budou hezký tak nějak samy od sebe :-)

      Delete
    2. Můžeš jakýkoliv ocet (ideálně jablečný), ale zkoušela jsem i ten nejvíc obyč a dobrý. Mělo by se to ředit cca 1:6, takže to ani moc nesmrdí, mně osobně smrdí víc ten jablečnej :-) A vlasy jsou maličko cítit jen mokrý, jak uschnou, tak je to pryč.

      Delete
  5. Od Jasöna mám nově tuhý deodorant... sháněla jsem nějaký bez hliníku a tento byl docela cenově přijatelný a složení má ok :) A přežil se mnou celý večer bez újmy... Takže jsem s ním zatím fakt spokojená :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V tomto zůstávám věrná typickým drogerkovým antiperspirantům - deodorant by mě bohužel dostatečně neochránil před pocením a to by mi vadilo :(

      Delete
  6. Nikdy jsem o této značce neslyšela, ale rozhodně mě zaujala, tak se na jejich produkty určitě mrknu :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    ReplyDelete
  7. To by mohlo být něco pro mě. Značku neznám, ale ráda vyzkouším. Díky za tip!

    ReplyDelete
  8. Mala som jeden šampón od tejto značky (myslím, že bol na rast vlasov - ružová etiketa) a výsledky boli naozaj evidentné. Nie som si istá, či v tom mojom bol tiež nejaký silikón, ale každopádne mojim vlasom neuškodil, len pomohol..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To ráda slyším,,,taky asi nějakej vyzkouším z jiné řady :)

      Delete
  9. Zatím jsem od této značky kupovala jen dětský šampon a byť složení nerozumím, tak pro malou byl zatím ten nej co jsme měli (jeden z mála po kterém se jí nedělá ekzém ve vlasech) a plánuji koupit i nějaký sobě a tahle recenze mě nahlodala ještě více. A s manželem jsme zkoušeli tuhé deodoranty, mě sedl skvěle, ale on se po něm osypal, takže ne vše a pro každého je to super a kupujeme na na http://www.naturisimo.com/ mají je tam nejlevněji a poštovné zdarma a velmi rychlé doručení...

    ReplyDelete
  10. tohle zní docela zajímavě... složení také nijak nehrotím, ale vlasy si myju každý den, takže není od věci jim trochu ulevit, co si budeme podívat. škoda, že je tak špatně dostupný.

    ReplyDelete
  11. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails