2014-09-26

Natura Siberica rakytníkové zázraky na vlasy!

Ahoj všem!
Mnohé z vás už možná cosi zaslechly o rakytníkové řadě od mé oblíbené značky Natura Siberica. Pokud ne, tak Labradoora ji vychvalovala tady. Byla jsem už nalomená předtím, díky tomu, že jsem jako první měla doma od hairbeauty.cz sprej s božsky dokonalou vůní. Po té recenzi jsem neváhala a okamžitě provětrala peněženku. Kromě mých vlastně teď už oblíbenců jako čisticí pěna na obličej jsem si objednala právě šampon a kondicionér z rakytníkové řady. Prozřetelně jsem vzala víc balení a jedno rovnou věnovala mamce, protože mi bylo jasný, že ho bude chtít taky!


Rakytníkový sprej

Prvně si tedy půjčím popis ze stránek, protože mám pocit, že ho tak nějak využívám k jiným účelům :-)

Silná fixace• regeneruje poškozenou strukturu vlasů• vytváří a udržuje tvar • hydratuje a vyživuje vlasy

Poskytuje dlouhodobou fixaci účesu a ochranu vlasů před teplem při fénování a kulmování. Vhodný i pro tvarování vln, vytváří pružné přirozené kadeře pomocí kulmy a natáček, či udržuje vlas hladký při narovnání žehličkou. Vitamíny a aminokyseliny vyživují vlasy. Olej z altajského rakytníku řešetlákového přispívá k tvorbě keratinu, dodává vlasům sílu a lesk. Plicník lékařský a cedrové mléko udržují vlhkost ve struktuře vlasů.

Nepřijde mi tedy, že by tento sprej byl bůhvíjak fixační. Abyste si nepředstavovali nějakej lak na vlasy. Podle mě je to takovej ten klasickej bezopachovej sprej. Mě pomáhá v ukočírování vlasů, když jsou občas příliš rozlítaný, nebo si je zkrátka přeležím. Má fajn složení a  nádherně, božsky voní. Asi to neumím popsat. rozhodně je to sladší, ovocnej typ vůně, ale více specifikace ze mě prostě nedostanete, musíte mi věřit :). Stejně jako ostatní jeho kamarády z celé trojice, rozhodně doporučuju, je to můj oblíbenec, kterej moc ráda a pravidelně používám. (Koupíte za 149 Kč zde)


Rakytníkový šampon

Prvně si opět dovolím okopírovat popis výrobku ze stránek, zdá se mi totiž velice výstižnej!

regeneruje poškozené vlasy
• vytváří na povrchu vlasu ochrannou vrstvu
• zanechává vlasy silnější a pevnější
• usnadňuje rozčesávání

Jemně čistí vlasy, intenzivně obnovuje jejich poškozenou strukturu a chrání před působením tepla při stylingu. Ideální pro péči o vlasy oslabené – barvené a melírované či po trvalé ondulaci. Uzavírá povrch vlasů ochrannou vrstvou, vytváří silný uhlazovácí efekt, vyhlazuje a usnadňuje rozčesávání. Vitamíny a aminokyseliny vlasy vyživují a regenerují. Po umytí šamponem jsou vlasy znatelně jemnější, pružnější a poddajnější. Olej z altajského rakytníku řešetlákového a marocký arganový olej přispívají k tvorbě keratinu, který zajišťuje pevnost a lesk vlasů.Lněný olej, sibiřská arktická růže a dutohlávka sněžná vlasy hydratují do hloubky.


A co říkám já? Pro mě byl stěžejní zejména ten slibovanej efekt tzv. laminace a krásná vůně. A obojí splňuje na jedničku. Po ničem jiném se mi zatím vlasy tak neleskly, srovnala bych to s použitím různých lesků na vlasy ve spreji, které ale většinou buď vydržely chvíli, nebo příliš zatěžovaly vlasy. Tady to máte i bez těchto nepříjemných "vedlejších účinků". Krom lesku jsou vlasy i krásně uhlazené a rozčesávatelné, dokonce tentokrát kondicionér už používám spíše občas. Mamka je z něj taky nadšená. Doporučuju všema deseti, pro mě je to objev roku! (Neobsahuje SLS, PEG, parabeny. Koupíte za 179 Kč ve 400ml balení zde).



Rakytníkový kondicionér

Tady bych chtěla připomenout "kauzu" ohledně složení, na kterou upozornila Kristýna. Přestože spousta výrobků od této značky má certifikované organické složení, tato řada mezi ně nepatří. Jak vidíte na fotce níže, kondicionér obsahuje silikon. Mě to tedy nijak zásadně nepobuřuje, už jsem tu několikrát psala, že se silikony to nepřeháním, ale ani se jim úzkostlivě nevyhýbám. Kondicionér používám občas, takže fakt nestihne natropit nějakou neplechu. Naopak, vlasy absolutně nezatěžuje, takže bych se ho nebála používat ani pravidelně. Nechybí oranžové zbarvení obsahu a charakteristická nebeská vůně.  Opět, u mě naprostá spokojenost! Příště bych ráda vyzkoušela i masku! (Kondicionér o obsahu 400 ml koupíte za 179 Kč zde)



Abych to shrnula, dnes jsem vám ukázala 3 báječně vonící vychytávky, co kromě vůně i fungují a v poměru cena/množství/výkon vycházejí podle mě bezkonkurenčně. Šampon i kondicionér koupíte ve variantě pro normální nebo suché/poškozené vlasy. A jak se vám líbí obaly? Já je zbožňuju! A díky krásnýmu balení ve spojení s účinky bych tyto tři vlasový sibiřský hvězdy viděla taky jako ideální dárek. 

12 comments:

  1. Balení je krásné, to souhlasím :). Klidně bych si tu variantu pro suché a poškozené vlasy koupila, jenže se mi to moc nechce objednávat, radši bych se na ty produkty podívala v obchodě. Bohužel jsem je ještě nikde neviděla..

    ReplyDelete
  2. Já ty obaly taky miluju:) Mám šampon a masku. Ale musím říct, že vůně je to jediné, co mi na nich vadí :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, kdo nemá rád sladší vůně, může vadit :) já jsem z ní unešená!

      Delete
  3. o tom složení jsem četla i na jiném blogu, přesto bych stejně něco ráda vyzkoušela :) ten kondicionér nezní marně :)

    ReplyDelete
  4. Šampón i kondicionér jsem si musela po článku od Labradoory pořídit taky. Ale zatím jsem je ještě nestihla řádně otestovat a udělat si na ně ucelený závěr. Ale ta vůně je úžasná. A dost jsi mě nalákala na ten sprej :)

    Radu UltimateChic

    ReplyDelete
  5. Pripajam sa k nazoru, ze je to objav roka! Mam radu na normalne- suche vlasy (sampon, kondicioner, masku, peeling na vlasovu pokozku) a nikdy som nemala lepsie vlasy. Hladne, leskle, hydratovane, pruzne…idem si nakupit zasoby na 10 rokov :-)
    A vona je naozaj silna, ovocna, akoby mango, no mne nevadi, uz som si na nu zvykla, dokonca sa mi aj paci.

    ReplyDelete
  6. Mě by zajímalo jak je to teda s tím složením, je u těchto výrobku pořád stejné nebo ho teď změnili? Vždycky o tom čtu jen zmínku a nemůžu se v tom vyznat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vzhledem k tomu,že rakytník je novinková řada (aspoň myslím), tak bych řekla, že tam už od začátku je tohle složení a proto nemá ta řada žádný certifikát (např. ICEA, který vidím na ostatních pleťových výrobcích, který mám). Kristýna si kupovala nějaký ze starší řady, kde to složení změnili a proto o cerifikát ICEA taky přišel.

      Delete
  7. Už 14 dní tuhle řadu mám v záložkách. Jen, co dopotřebuji od NS na poškození vlasy, kupuji tohle :)

    ReplyDelete
  8. Kruci, od té doby, co o této řadě psala Labradoora mi ty výrobky leží v žaludku... No já si ji snad vážně budu muset objednat! :D Je pravda, že moje vlásky by teď potřebovaly něco super výživného a účinného...
    Debie

    www.thingsbydebie.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Já bych jenom chtěla dodat k těm silikonům - ona je to teď taková trochu mánie, která ale nemá často úplně logický podklad. Silikony jsou fakt nevhodný na kůži, protože udělají neprodyšný povlak, takže narušují správnou funkci hydrolipidové vrstvy. Člověk s normální bezproblémovou pletí si toho často ani nevšimne (prakticky všechny konvenční makeupy jsou se silikony), problémy může mít problematické, dehydrované nebo obecně alergizující pleť. Takže by silikony absolutně neměl obsahovat šampon, protože vlasová pokožka už tak není zrovna to nejopečovávanější místo na hlavě. Cokoliv, co se dává do délek, silikony mít klidně může, pokud jde o silikony, které se vymývají (cyclopentasiloxane, který je hned na začátku, je též silikon a běžně se používá do semipřírodních ple´tových produktů). Blbý jsou nevymyvatelný silikony, protože se prostě na vlasu hromadí a vlasy mohou plihnout. Nicméně ona úžasná novinka od Elseve (fibralogy?), která vám má vyplnit vlas zevnitř a kdesi cosi, není nic jinýho než nevymyvatelný silikon a nikdo nic neřeší. Jediný problém může být, pokud se člověk barví hennou, která vlasy obaluje taky, takže by to mohlo trochu vadit, ale to je jednak individuální, jednak stačí vlasy před barvením pořádně umýt, aby se případně odstranily zybtky jakékoliv péče a všeho a pak je to v pohodě.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za doplnění! Já právě ty vlasy nechci obalovat přehnaně, neb přeci jen už tam mám nánosy henny :-)

      Delete

Related Posts with Thumbnails