2015-01-11

Dennis Gross CC cream

Ahoj všem!
Další z věci, kterou jsem si od Beautyville.cz vybrala k testování je tento CC krém od značky Dennis Gross. Jelikož používám poněkud krycí makeupy, chtěla jsem něco lehčího na období, kdy není potřeba příliš krytí nebo kdy se nechci moc líčit, třeba na víkendy. Éra BB a CC mě jinak v podstatě celkem minula - šedé a světlé asijské nejsou opravdu nic pro mě a ty evropský mi přišly spíš tak trochu parodie. Ale chtěla jsem prostě něco jako tónovák, čemuž se v dnešní době říká CC krém no.


Prvně si dovolím napsat něco málo o značce, protože i proto mně tento produkt padl do oka. Kdo dá proboha značce tak blbý jméno, vždyť název kosmetiky má přeci být lyricky znějící, líbivej a evokující šťavnatou pleť modelek z reklamy. No...takže chudák  pan Dennis je newyorskej dermatolog a příjmení si holt nevybíráme, žejo, já o tom vím svoje :). Tento dermatolog se zabývá výzkumem prevence rakoviny kůže a také léčbou běžných kožních neduhů jako akné a chronická podrážděnost pokožky. Mimo jiné taky kritizuje přílišnou oblíbenost chemických peelingů a zmiňuje se o potížích plynoucích z over-exfoliation, ale to vy přeci víme, že to nemáme přehánět, že? A proto taky vznikla tato značka, která nabízí celou řadu pleťové kosmetiky na výše zmíněné problémy. Více o značce si můžete přečíst zde na oficiálních stránkách. Co se týče použitých ingrediencí, tak nejde o přírodní kosmetiku, ale přirovnala bych ji složením spíše k té lékárenské a taky musím zmínit, že výrobky Dr Dennis Gross mají od Pety certifikát cruelty free kosmetiky.


CC krém má perfektní balení s tenkým zakončením tubičky, což umožňuje vytlačit i libovolně malý množství a předchází umatlání hrdla. Jinak celkově je designově balení pěkně jednoduchý a působí na mě vymazleným luxusním dojmem. Nejdůležitější složkou je však bezesporu obsah. CC krém je středně tekuté konzistence, bez problému se roztírá opravdu spíše jako krém než makeup. V první vrstvě nekryje nijak slavně ale co se mi na něm strašně líbí, že jak píšou na krabičce, v případě nutnosti vyššího krytí se dá vrstvit a stupeň korekce doslova "ušít" na míru vaší momentální potřebě.



K dostání je zde ve 4 odstínech já mám ten v pořadí druhej nejsvětlejší v odstínu light/medium. Jak už jsem psala v odstavci výše, vrstvením se dá dosáhnout pro mě uspokojivého středně silného krytí a co se mi líbí, že pleti propůjčí pěkný dewy finish. Po zapudrování vydrží tento stav dostatečně dlouho a rozhodně nezmizí během chvilky. Vzhledem k vlastnostem ho doporučuju spíše méně problematické pleti protože s většíma nedostatkama si až tak dobře neporadí a to sahám pak raději po krycím. Jak vidíte z fotky níže, nezakryje všechno, ale je to pro mě výsledek, se kterým jsem spokojená (Fotka je bez retuše)


Pro zájemce o složení...


A na závěr ještě jedna věc, co mě trošku zaráží. Na mým blogu se objevují spíše v Česku méně známé značky a mainstream tolik nekupuju a spolupráce až na výjimky odmítám. A na to konto se setkávám s názorem, že "nedám přece tolik za neznámou značku". Vždyť v dnešní době stačí jen zadat do googlu "xxx review/swatch" a máte hned k dispozici spoustu poznatků ať už z MakeupAlley, Amazonu či zahraničních eshopů, o blozích ani nemluvě. Proto mám taky blog, baví mě recenzovat pro vás ne tak úplně typický věci a objevovat míň známý značky. Mě nebaví nad něčím áchat "jen proto, že je to Šanel" - a to víte, že zrovna na ten já nedám dopustit. Když to vezmu kolem a kolem, tak na poli pleťové kosmetiky patří mezi moje oblíbence věci, který podle mě tak 90% českých žen nezná a v některých případech je to fakt škoda. Tak doufám, že vás moje objevování nepoznanýho bude bavit, jaký na to máte názor vy?

9 comments:

  1. Přesně jak píšeš, neznám :-). Ale vypadá hezky přirozeně :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    ReplyDelete
  2. Já ráda používám makeup/CC, které nejsou příliš krycí a vypadají hodně přirozeně. Hodí se mi hlavně na takové "no makeup" makeup dny, takže myslím, že by mi vyhovoval :). Hlavně v létě podobné produkty používám pořád. A taky je super, že značka netestuje na zvířatech! A mně přijde super, že píšeš i o méně známých značkách. Je to rozhodně zajímavé a já ráda zkouším nové věci :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. To by ti asi vyhovoval, vypadá podle mě opravdu přirozeně. A děkuji za názor!

      Delete
  3. Ja to mám tak, že jsou mene znamy a mene znamy ...nektery jsou zatim mene znamy jen treba u nas, kdezto v zahraničí najde clovek spoustu recenzi, tkz ani vyssi cena nemusi vadit (vsak to znám, jsem mezi hitama mela léta veci, o kterých v češtině nebyl skoro jedinej clanek) ...a pak jsou mene znamy, co jsou méně znamy vsude ... no a tam teda musím rict, že nejsem zrovna ochotna investovat, pac se tak nějak předpojate domnivam, že to, že ta značka je mene znama, bude mit nějakej nehezkej duvod :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj je pravda, že i tak se to dá brát. Ale v minulosti jsem se přesvědčila, že i značka s relativně málo reviews může být skvělá, např. v minulosti to byla značka Badger...A myslím si, že díky blogům se takto proslavila celá řada dosud neznámých věcí - třeba Aussie, Hydraluron, Una Brennan atd...

      Delete
  4. Jméno značky mě pobavilo. :D Ale neodradilo by mě. Odstín vypadá hezky světle a krytí se mi zdá tak akorát. Jen já si na obličej nedávám na krytí nic, nějak se k make-upům nemůžu dokopat, chvíli jsem koketovala s BBčky a pak mě to taky přešlo. Ale rozhodně bych radši něco míň krycího a přirozeného, když už bych si chtěla něco na obličej koupit. Takže díky za tip, e-shop mám už delší dobu v hledáčku, třeba si zkusím nechat poslat vzorek, kdyby byli ochotní.

    A já si radši přečtu o něčem méně známém. :) Taky mě samotnou víc baví psát o neznámých věcech, třeba indies nebo obecně kosmetice objednávané ze zahraničí. O klasické drogérce se mi většinou víc než pár řádků psát nechce (ledaže mě něco fakt nadchne), i když chápu, že jsou takové články asi populární, protože jde o dostupné věci. No tak se to snažím tak nějak vyrovnávat.

    Takže rozhodně dál pokračuj v psaní o méně známých značkách a rozšiřování našich obzorů! A nenech se odradit řečma, že na (místní) no name je to moc drahé. Pokud je to dobré, tak co? A pokud ne, tak je právě dobré na to upozornit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc za názor! Jsem ráda, že mi čtenáři rozumí, to mám fakt radost!

      Delete
  5. Já myslím, že je super když píšeš o méně známých značkách :) CC ani BB krémy nepoužívám, ale značka vypadá zajímavě, tak se kouknu na další produkty :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails