2015-03-28

Sanatorium Helios - Giveaway

Ahoj všem,

Dnes bych vám chtěla podat krátký (ehm, budu se snažit) report z mé návštěvy Sanatoria Helios. No, hned úvodem bych vám chtěla sdělit, že si možná říkáte bože, jak tohleto souvisí s beauty blogem? Hodně jsem přemýšlela, jestli tam mám jít, protože se těmto blogerským akcím spíše vyhýbám - přijde mi, že i zdánlivě normální holky projeví svoje slepičí já a taková ta okatá přátelství "pro fotku" mi přijdou lehce úsměvná. Doufám, že tím nikoho neurazím, možná jsem předpojatá, ale nebudu vám lhát, kdykoli vidím report z podobné akce, mám z toho většinou výše popsané dojmy. Takže prvně jsem chtěla rovnou odmítnout, ale zvědavost mi nedala. A jelikož mi bylo nabídnuto vzít s sebou kamarádky, když jsem se před nimi o tom zmínila, byla ruka v rukávě a rozhodnuto, že se jde.

Sanatorium Helios je brněnská klinika, která se zaměřuje zejména na asistovanou reprodukci. Ne že bych už plánovala rodinu - chtěla jsem si v tomto poli trochu rozšířit obzory, abych věděla, na co se v budoucnu zaměřit. Přeci jen člověk už je ve věku, kdy často dostává otázky, kdy už bude miminko (zdravím, mami!), které zatím hbitě odpálkovávám tvrzením, že už jsem si jedno krásné chlupaté mimino pořídila (Evelínu). Rozněžní mě sebeošklivější pes či vypelichaná kočka, ale podobnej proces s člověčími miminky je zatím asi těžce in progress. Ale řekla jsem si, že trocha teorie není na škodu, abych potom zase  třeba něco nezaspala!


Akce se konala v  prostorách přilehlé restaurace Leonardo, která nás bohatě pohostila, u mě to na plné čáře vyhrály makronky se slaným karamelem. Doufám, že se na mě nebudete zlobit, když vám nepřetlumočím odborný obsah přednášek, protože jsem tam šla z pozice naprosto nezasvěceného amatéra. Pan primář MUDr. Pavel Texl zahájil sérii přednášek představením kliniky a stručným výkladem historie. Následovala přednáška o principech a postupu IVF a výhodám praktik Heliosu oproti ostatním klinikám a nakonec jsme si pro odlehčení vyslechly pasáž na téma Genetika a genetické vady, která byla provázena spoustou zajímavostí na téma genetické odchylky od normy, tzv. degenerativní stigmata. Taktéž jde o závažné téma, některé z těchto degenerativních stigmat jsou příčinou např. Downova syndromu. A proč píšu o odlehčení? Věděli jste například, že spousta z nás má tyto drobné odchylky, aniž bychom o tom věděli? Samozřejmě neznamenají žádné postižení, ba naopak jsou často považovány za symbol krásy. Jde totiž například o nápadně dlouhé řasy. Haha, tak to sem v klidu.



Co jsem velmi ocenila bylo to, že po ukončení přednášek bylo možno kteréhokoli z přítomných lékařů a odborných pracovníků odchytit a ptát se na cokoli, co nás zajímá. A vůbec nevadilo, že jsme se ptaly naprosto laicky, atmosféra byla natolik příjemná, že jsme se já ani mé kamarádky nebály toho že se nějak ztrapníme nějakým amatérským dotazem. Pak přišla řeč na to, že v Sanatoriu Helios se samozřejmě mohou nechat vyšetřit i muži. Moje kamarádka Andry se toho nebojí a tak vyhecovala hromadnou výpravu do "sklepení", kde mají pacienti pěknej klídek na to, aby vyprodukovali vzorek k posouzení :-) Na fotce níže zkoumá Sobi zkumavku k tomu určenou. Pro mě to bylo takové další odlehčení, protože na mě dolílahala závažnost celého tématiky.


Celkově to bylo příjemné odpoledne, ráda jsem poznala osobně zejména Sobi, MyBlondWorld a Lenu Čerge. Byla to pro mě maximálně zajímavá zkušenost a doufám, že tento report něco přinesl i vám. A kdyby ne, tak tu mám pro jednu z vás aspoň nějaký dáreček, který jsem pro vás dostala:


Pokud chcete vyhrát dva doplňky stravy výše, napište mi do komentářů kontakt na sebe a budu ráda, když třeba připojíte názor na článek s touto tématikou. Jestli vám něco přinesl nebo naopak mám raději zůstat striktně u kosmetiky? Mimochodem, magnesium teda už delší dobu beru a musím to rozhodně doporučit, zvláště pokud pravidelně sportujete. Soutěž nechám běžet do neděle 5.dubna. V následujících dnech pak vyhlásím vítěze.

21 comments:

  1. Muselo to byť zaujímavé a je dobré, že ste mali potom možnosť spýtať sa na všetko, čo vás zaujímalo. A so zvieratami a deťmi je to u mňa zatiaľ rovnako :D Nad psíkmi a mačičkami samé ááách a oooch a dieťa popestujem 5 minút a stačí mi :D A teda s tými odchýlkami a dlhými riasami si ma veľmi nepotešila.. to by sa ma mohlo týkať :DD A Sobi je na všetkých fotkách vždy taká milá a usmiata! Musí byť zlatíčko :))

    ReplyDelete
  2. Taková přednáška by mě taky zajímala a musela být zajímavá:)
    Magnezium taky beru, protože mám noční křeče v lýtku a to je bolest jako "prase" :-D
    dendvo@seznam.cz

    ReplyDelete
  3. podľa mňa ak sa akcia páčila tebe a dala ti niečo do života tak prečo nemať taký post aj na beauty blogu :) je to predsa tvoj blog a aj keby si sem pridávala každý deň podobný článok nikto by ti do toho nemal čo kecať :) určite to bolo zaujímavé :)
    rada sa zúčastním súťaže nikolaorechovska@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Pokud se ti na takové akce chce chodit ráda si o nich pak přečtu, ale rozhodně se k tomu nenuť, z toho článku by to pak stejně bylo znát. Zkrátka když už další report nebude tak to neobrečím a když bude tak to bude prima zpestření :-)
    kaisa.b()centrum.cz

    ReplyDelete
  5. Mně to přijde zajímavé a tahle tématika mě docela zajímá, i když se mě osobně netýká, ráda o ní čtu a dozvídám se více informací. Musela to být fajn přednáška. :-)
    Shimka @ seznam . cz

    ReplyDelete
  6. Podľa mňa je to veľmi zaujímavé rozšírenie obzorov a stojí to aj za prečítanie. Práve naopak, je to osviežujúce prečítať si u Teba aj niečo iné ako o kozmetike.
    Magnézium nejak extra nepotrebujem a,e moja pomaly teenage dcéra (11 r.) ho musí brať pravidelne - rast a bolesti hlavy a príliš veľká meteosenzitivita.

    ReplyDelete
  7. Muselo to byt nauzaj zaujimave a koniec koncov vzdelavat a by sme sa mali cely zivot
    Magnezium je super kedze vela trenujem je pre mna dolezite
    monikabullova@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Já už jsem taky ve věku na děti, takže jsem si jedno pořídila:-) Ale i tak se rozplývám pořád jen nad tím svým a nad všemi psy a štěňaty a zvířecími mláďaty v okolí.
    scruffy@seznam.cz

    ReplyDelete
  9. Lidi by se měli odnaučit ptát, kdy bude miminko, to vždycky akorát naštve. Máma se zas rozplývala nad vnoučatama známých, s tím, že "x" a "y" už jsou babky, jenom ona ne. Prostě až bude, tak bude. Kamarádku naopak štvou řeči, že na to má ještě času dost, už by chtěla, ale nemají na to podmínky. Z tohohle prostě nemůže vzejít nic dobrého.
    Hořčík by se hodil, nedám bez něho ani ránu.
    zuuuz(at)seznam.cz

    ReplyDelete
  10. a prečo nie? treba si rozširovať obzory... :)
    magnézium si tiež občas dám... :)

    reichlova.petra@zoznam.sk

    ReplyDelete
  11. já si myslím, že jednou za čas nekosmetický článek je super :)
    MikulkovaVendula@seznam.cz

    ReplyDelete
  12. súhlasím s dievčatami vyššie, prečo nie, príde mi to super, a obzvláštni to blog :)
    juliadreams@centrum.sk

    ReplyDelete
  13. Pro mě je tedy toto téma ne úplně zajímavé, vzhledem k tomu, že se na dítě zatím nechystám, ale ne vždy se musíš každým článkem všem trefit do vkusu a jednou za čas je nekosmetické téma určitě vítaným zpestřením. Nicméně, doplňky stravy by se mi jako velké sportovkyni hodily :-) knikodymova@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. podľa mňa je to veľmi zaujímavé :) lucinkabalintova@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Na úvod - makronky se slaným karamelem miluju (od Republiky nejlepší ;). Dokonalé se v nich snoubí ta sladká i slaná chuť.
    Co se týká článků, nemusíš zůstávat striktně u kosmetiky, pokud je to zajímavý námět, baví mě číst prakticky cokoliv.
    vera.p@centrum.cz

    ReplyDelete
  16. Zajímavé to určitě bylo, to věřím. Jinak s těmi dětmi jsem na tom obdobně a čím víc do mě někdo rejpe, tak tím víc sílí můj odpor k tomu mít děti... Zní to asi blbě, ale je to tak. Třeba to jednou přijde a když ne, tak se z toho nezblázním. :)
    Makronky se slaným karamelem zní moc dobře, hned bych si dala.
    Jinak mě baví i takovéto odbočkové články. Důležité je psát, o čem chceš ty a aby tě to bavilo. :)
    stylebveronika(at)gmail.com

    ReplyDelete
  17. Ahojky, ráda bych tě pozvala na svůj nový blog zaměřený na modu,kosmetiku,beauty produkty, tutoriály a svíčky.
    Blog je v aj,ale když bude zájem tak ho ráda přepíšu do čj =) .
    http://fetchingfashionandbeauty.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  18. Když jsem začala číst sanatorium tak jsem se lekla :D Naprosto tě chápu ohledně akcí a cítím to přesně jak to popisuješ. Na druhou stranu je tam ale to něco co tě láká zkusit něco nového a třeba se i něco dovědět ... K té reprodukci. Ve škole jsem měla přednášku, kdy nám povídali o tom jak v budoucnu budou ženám na vysokých postech firmy hradit zmražení vajíček právě aby neodešly z práce. Šílenství ? Dnešní doba je celá nepředvídatelná tak těžko říct : /

    PS: nesoutěžím, nežiju v česku :)


    http://www.lennymali.com/

    ReplyDelete
  19. O podobnýchakcích jsme slyšely, příjde nám to jako docela dobrý nápad veřejnost s danou problematikou seznámit a tohle téma se nám zdá jako docela málo diskutováno, takže by nás to také zaujalo. Je fajn, že se to takhle začíná řešit a "představovat" a věříme, že to pro tebe byla dobrý zkušenost :-)

    NARA (Natálie a kláRA) blog
    www.natalieklara.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Nice pics dear! I wait for my blog, follow me and i Follow you back, kisses

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails