2012-07-27

Sampar Prodigal pen & Poreless magic peel


Ahoj! Musím říct, že jsem se hodně dlouho dokopávala k tomuto článku, až by se mohl jmenovat spíš "spotřebovala sem", protože u obou následujících produktů už mám úplně na dně. Značku Sampar jsem vám představovala už před nějakou dobou v mé oslavné ódě na jejich enzymatickej peeling. A dneska bude následovat pár slov o zbývajících dvou produktech, který jsem si na základě spokojenosti pořídila. Všechny výrobky patří do řady, která se věnuje problematické pleti.

Poreless magic peel

Co to je a co to slibuje? Lehký sérum s praktickou pumpičkou, který slibuje kouzelnou pomůcku přes noc, obsahuje spoustu enzymů, které přes noc pomůže zahojit a zklidnit pupínky a stahuje póry, má podporovat přirozenou schopnost hojení pokožky. Voní stejně jako celá řada lékárensko-bylinkově, hlavně cítím tea tree  a bylinky. Parfemace je ale oproti ostatním věcem z této řady opravdu jemná. Je určen zejména pro mastnou a smíšenou, problematickou pleť.

Jak to funguje? Abych pravdu řekla, spíše než na obličej používám tuto věc na dekolt a záda, kde se mi po vysazení HA objevily pupínky, který jsem v životě neměla. Takový zarudlý, nejdou vymáčknout a drží se ty mrchy jak helvétská víra, prostě jen tak samy od sebe nemizí. V životě jsem nic takovýho neměla, tak nedokážu posoudit. A musím říct, že tahle věc mi pomohla ze všeho nejvíc, pupínky opravdu postupně mizely až zmizly úplně. Sice se pak samozřejmě čas od času objevil někde další, ale účinek byl vážně znát. Co se týče obličeje, trošku jsem to flákala a nepoužívala příliš pravidelně. Odnesla jsem si ale zajímavej poznatek - čekala bych, že výrobek této povahy bude na obličeji nepříjemnej a vysušovat/stahovat, ale to se nekonalo. Přišlo mi spíš, jako bych na pleť nedala nic, což hodnotím taky pozitivně. A taky je pleť po ránu hladší, póry míň viditelný a problematická místa uklidněná, přesně jak výrobce slibuje.

Kde je problém? Pochopitelně cena. Tuhle věc jsem opět sehnat už ani nevím kde, možná na aukru, za směšnou cenu oproti prodejní ceně, tuším okolo 200,-. Teď nechci kecat, ale myslím, že v Sephoře stojí okolo 800,-(je to exkluzivka Sephory, jinde neseženete). Přesto uvažuju, že využiju aspoň té 20% slevy a koupím si toto sérum znova, byla jsem s ním fakt spokojená. Proč takový věci nestojí o půlku míň?

Prodigal pen

Co to je a co to slibuje? Malá rozkošná růžová ampulka s aplikátorem ve formě kovové kuličky. Uvnitř se skrývá zázrak v podobě směsi velkýho množství alkoholu a směsi několika olejů - skořicový, levandulový, tymiánový, oregánový, rozmarýnový, šalvějový, hřebíčkový. Pleť je prý "vyčištěna zevnitř", což si neumím tak úplně představit a přijde mi to trošku jako kec, nicméně ty olejíčky asi dělají co mají a funguje to.

Jak to funguje? Tenhle konkrétně je perfektní na počáteční stádium pupínku - prostě znáte to, je hnusnej, červenej, napuchlej a bolí jak sviňa. A většinou na něj nepomůže nic, nějaký babský rady ála zubní pasta a rozličný gely a sračičky fungují nevim na koho, na mě tedy ne. Tohle je snad moje první páka na zanícený pupínky. Samozřejmě nemůžu čekat, že se z bouře na Mount Everestu stane přes noc krásná a klidná holandská krajinka, ale ten účinek je opravdu vidět. Pupínek to zklidní, vysuší, a rozhodně zmenší otok (=velikost) a zarudnutí. Pro mě hotovej zázrak, fakt. Voní hooodně bylinkově po výše zmíněných olejíčcích, ale to mě vůbec nevadilo a hlavně je průhlednej a na pleti nezanechává žádnej film, šlupku, mastnotu. PS: Jen nevím, proč tam cejtím taky tea tree když tam vlastně není? (asi.)

Kde je problém? Asi víte! Cena. Ale jau, tahle teda bolí. V Sephoře neměli cenovku, ale mám za to, že stojí okolo 700,- (na ofiko stránkách 20 eur, což by tak odpovídalo). Opět jsem ho pochopitelně sehnala náhodně za babku na aukru. Vydržel mi tak ty 3, 4 měsíce. Tak začalo hledání něčeho podobnýho, ale levnějšího. Projela jsem asi milion recenzí na nejrůznější spot treatments, ale zázrak neobjeven. Zaujal mě třeba Grease Lightning od Lush, ale moc tomu nedávám. Máte někdo? Napadlo mě už taky si něco takovýho z olejíčků namíchat doma, ale ve výsledku by to šlo pořádně do peněz a výsledek nejistej. Máte tip na zázrak na zanícené pupínky (vlastně nevím, jestli chci něco slyšet, když na mě skoro nic nefunguje :)? Zatím jsem na vážkách. Mám sto chutí koupit znova, ale ta cena je vážně děsivá.

Pokud na některý z výrobků Sampar narazíte někde levně - např. aukro, omlazení....neváhejte a kupujte. Já taky pořád číhám :)

30 comments:

  1. můj zázrak na pupínky je od Clinique. zatím mi nic tak dobře nezabralo, je to zjevně driák, trochu to pálí, když je pupínek zanícenej, ale do druhýho dne je zlepšení o 150% a pupínek se pakuje pryč :) Je z té zelené řady Anti Blemish Solution, nebo tak nějak. Malá lahvička, čirý gel... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rendy, ten je jeden z mých žhavých kandidátů, ale je pravda, že nejlevnější taky není, i když ve výsledku vyjde min. 2x levněji než Sampar v poměru cena/množství. Jenomže mám strach, že když to nebude fungovat, pětikilo stejně vyhodím z okna a jestli budu mít doma 2x víc nefunkčního přípravku už asi bude jedno :)

      Delete
    2. Tak když narazíš v Sephoře na slevu 20% tak z těch 450Kč něco málo ušetříš :) Řekla bych, že ti odliju vzorek na vyzkoušení, ale to ti udělají klíďo asi i u vás v Brně v Sephoře :) nebo tam nakluš s nějakym pořádnym pupenem a zkus to na něj rovnou aplikovat a uvidíš :) ale je to fakt dryák, nic pro citlivky :)) A navíc ho mám skoro rok a nejsem ani v půlce, takže pokud ho nepotřebuješ denně na půlku obličeje, tak dlouho vydrží :)

      Delete
  2. Musím zaklepat, ale na pupínky netrpím. Uvidíme, jak to bude až jednou vysadím HA, ale ani před ní jsem žádné problémy neměla. Na ten enzymatický peeling si brousím zuby už delší dobu. :)
    A Dášo, mě stašně baví ty tvoje recenze. Takhle originální je máš asi jn ty. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuji, zrovna od tebe mě to moc těší! :) No jinak s tou HA - četla jsem asi na milion diskuzích, že u spousty holek je negativní vedlejší účinek vysazení akné ve výstřihu, na zádech, krku a to zejména pokud je v životě neměly. Já předtím v životě na pupínky jinde než na obličeji taky netrpěla :(

      Delete
  3. Mně docela zabírá roll-on od Ryoru http://ryor.ibyznys.cz/detail1901/ryor-antiakne-roll-on-na-problematickou-plet Je to tež směs nějakých olejíčků a cena je lidová :)

    ReplyDelete
  4. Já na pupínky používám masku Chris Farrell. Když vidím, že je to pupínek, kterého se jen tak nezbavím, tak ho nechám třeba 40 minut na mazaný a do druhého dne pomalu vymizí.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Ale ten se nemůže dávat na otevřený rány, ne? Jinak už mě taky napadl. Myslím jako na čerstvě vymáčknutý pupínky.
      Jinak z té lékárenské potom na rychlejší hojení používám Sudokrém nebo Infadolan.

      Delete
    2. Já jsem ho dostala na otevřenou "ránu" po odstraňování znaménka.
      Sudocrem mám taky, ale teď mi víc sedí avene cicalfate.

      Delete
  6. Mne tiez pomaha ten antiakne roll on od Ryoru z rady Aknestop. Ale celkom sa mi osvedcil aj mineralny korektor na aknoznu plet od Elfu, ktory mne ako korektor nefunguje, je bledy so simerom akoby, ale navecer, ked si ho dam na postihnute miesta, pekne vysusi, vyrazka sa zmensi a uz nie je tak zacervenana. Na kazdeho vsak posobi nieco ine, treba vyskusat.

    ReplyDelete
  7. Ahoj,

    mně nejvíc zabírá aloe vera. Mám ji v truhlíku na okně,vždy kousek listu odříznu a potírám.Náklady jsou minimální. Pokud mám takový ten hluboký bolák v podkoží dávám framykoin. T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vážně? Sice už máme doma menší botanickou zahradu, ale kus aloe by se tam určitě ztratil :)

      Delete
  8. ja proste zbožnujem tvoje články :) ja som na vyrážky používala tea tree oil od australian bodycare.. ale zaberá aj dermatologický kŕém akneroxid.
    už asi 2 roky však vyrážky pretriem len krycou zelenou tyčinkou z rady normaderm od vichy. okrem krycej maá totižto tuším aj hojivý účinok..

    Karolína

    ReplyDelete
  9. No tak ti dík, jestli to vážně takhle funguje, tak to potřebuju! A už jsem v životě utratila za horší věci víc, takže s těmi 20% slevy se mi ta cena vůbec nezdá hrozná za funkční výrobek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nejhorší to není, ale přeci jen. Určitě se mrkni do Sephory pro vzorky a vyzkoušej :)

      Delete
  10. Ahoj, po vysadení HA mám ten istý problém. Vyhodili sa mi vyrážky na chrbte, predtým so nikdy nikde vyrážky nemala. Ach bože, čo si my ženy vytrpíme :DD
    Každopádne, som rada, že som objavila Tvoj blog rovnako ma tešia komentáre iných báb, napísala som si zoznam a idem nakúpiť :)) Snáď mi niečo pomôže.

    ReplyDelete
  11. Ahoj Dášo, jsem strašně ráda, že se kosmetika Sampar začíná objevovat i zde na blozích ... Já jsem ji objevila teprve nedávno a zatím jsem z ní nadšená, samozřejmě z té ceny už míň, ale já předtím používala Sisley, takže varianta Sampar se mi pořád zamlouvá a vyplatí víc :-) Jinak tím, že mám možnost srovnání, tak si dovoluji říct, že v mnoha ohledech se kvalitou právě té Sisley vyrovná, což se mé problematické pleti nesmírně líbí :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo, Sisley je hodně drahá, že? Co všechno používáš teď od Samparu?

      Delete
  12. ja som o tejto znacke nikdy nepocula. doteraz som netusila, ze taka existuje

    ReplyDelete
  13. Inak Sampar ma momentalne na svojej stranke 30%ne zlavy,plus zaujimave darcekove sety a pri objednavke nad 60eur dostanete zadarmo 2x200 ml nieco ako mineralka v spreji a nad 100eur je postovne zadarmo. Ja som to riskla na zaklade tvojich recenzii,tak som zvedava:-)

    Miriam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koukala jsem....ale teď nějak není na rozhazování, musím se trošku uskromnit, nebo se díky svýmu shopaholismu nedostanu ani a dovču :)

      Delete
    2. Dej pak vědět, jak jsi spokojená. Recenzí na tuto kosmetiku je stále zoufale málo. I na youtube jsou videa hlavně ve fránině a v té nejsem zdaleka tak zběhlá jako v anglině a detaily mi utečou, i když smysl většinou pochytím :)

      Delete
  14. Ozaj,enzymaticky piling od Syncare si neskusala? Zaujimalo by ma porovnanie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten jsem nezkoušela, ale prý je dobrej. Jako levnější variantu podobnýho produktu můžu doporučit freeman enzymovou masku s ananasem. Má v sobě sice drobný zrníčka, ale pleť umí úžasně rozzářit.

      Delete
  15. Já mám taky ten enzymatický peeling a jsem moc spokojená, miluju tu vůni..jak budou kačky, jdu do dalšího produktu ;-) Jinak super článeček !

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails