2012-07-02

Vitality by M - Micelární voda a krém


Ahoj všem! Doufám, že jste si stejně jako já užili tento parádní víkend a teď jste naladěni na trošku kosmetiky. Nějak mě v poslední době zlobí foťák, ale doufám, že je to jen momentální rozmar a já budu teď  moct přispívat častěji. Vždycky, když se rozjede léto, začnu být celá taková rozlítaná, ale přesto ráda zasednu k blogovýmu světu.

Dneska budu psát o řadě pro mladé, odnoži značky Matis Paris - Vitality by M. Měla by to být řada pro mladé od 16 do 25 let, která dodá pleti potřebný vitamíny a svěžest. Ačkoli řady pro mladou pleť bývají většinou na akné, tahle je jiná, což mi vyhovuje. Ne, že bych pár pupínků neměla, ale rozhodně nepotřebuju nic agresivního, což většinou ty stop-akné výrobky jsou. Když se mi ozvalo české zastoupení značky Vitality by M, moc dlouho jsem neváhala. Sice se přiznám, že jsem o značce slyšela úplně poprvé, ale francouzský značky jsou mi tak nějak sympatický. Miluju Payot, Sampar...a Matis jsem měla v plánu taky něco vyzkoušet. Přišlo mi plné balení micelárky a vzorečky krémů a taky jedna Matis maska. Na tu vám přinesu recenzi asi až později, přiznám se, že jsem ji zatím měla na sobě jen tak 2x a co se týče ošetření pleti nad rámec běznýho čištění, z lenosti a časové úspory pořád sahám po peelingu od Samparu.

Můj celkovej dojem ze značky? Sloganem je "dejte sbohem nudné pleti". To se mi líbí a docela to i souhlasí, viz popisky jednotlivých produktů níže. Moc se mi líbí i veselý letní obaly, asi u mě není tajemstvím, že oranžová je moje oblíbenkyně. Takže značka je mi celkově velmi sympatická. Výhrady bych měla jen k tvrzení, že jde o ceny, které nezatíží peněženku. Jo, jasně, Matis patří mezi ty lepší značky, tak je jasný, že ani jejich levnější odnož nebude cenově žádná Balea. Dle svých FB stránek se zaměřují i na opravdu tu mladší věkovou kategorii. Mimochodem, OMG,ona ještě vychází Top dívka? Mazec :). Já patřím k té horní věkové hranici, jsem u pleťovky zvyklá si na kvalitu připlatit a pro můj příjem jsou ty ceny ještě oukej. Ale opravdu si nemyslím, že by si běžná sedmnáctka mohla přijít do parfumerky a koupit si sadu péče za cenu, která byla moje tehdejší kapesný tak na dva měsíce :). Na druhou stranu, už tehdy jsem si z občasných brigád pořídila nějakou dražší pleťovku a makeup, protože jsem byla ze svých pupínků dost nešťastná. Tu mě napadá taková otázka do diskuze, dopřáváte si dražší věci i s velmi omezeným rozpočtem? Případně zavzpomínejte na studentský léta, kdy bylo kapesný od rodičů vtipně malinká částka a čas na brigády dost omezenej :) No, trošku jsem odběhla od tématu, ale nějak mě napadlo, že by to nějaké mladší slečny mohlo zamrzet, že na to prostě v žádným případě nemají, ač je to prezentováno jako dostupné. A to když mi bylo šestnáct, byla tu leda tak Terranova a New Yorker a žádný blogový lákadla. Mít v té době s tehdejším "příjmem" informace, co jsou teď na blozích, asi mě šlehne :).

Začnu micelárkou Miscellar water 3in1. Tak prvně k tomu 3v1 - nějak se zaboha nemůžu progooglit k tomu, co to 3v1 vlastně znamená. A vůbec, gůgl prostě Vitality by M tak nějak nemá rád, prostě vzhledem k tomu, že jde o evropskou značku, je na jakýkoli info značně skoupej. Nicméně co jsem z kusých informací vydedukovala, 3v1 je nejspíš takovej reklamní trik. Možná jsem blbka, ale 3v1 mi evokuje cosi navíc oproti jiným micelárkám na trhu. Došla jsem k tomu, že pleť dokonale odličuje a čistí a zanechává ji krásnou a zářivou. Čili nic extra, co by neměly jiný výrobky, ale tím mě nechápejte špatně, že bych proti ní něco měla. Jen jsem čekala asi něco navíc, co se nekonalo - nebo jsem divná, když ve mě slovo 3 v 1 vzbudí takovou zvědavost?

Teda nekonalo, jak se to vezme, ona dělá to, co slibuje. Jsem s ní opravdu strašně spokojená.  Úžasně svěže voní po citrusech, takže kdo raději opravdu neparfémovanou "vodu", ruce pryč. Sice nemusím přehnanou parfemaci u výrobků na obličej, ale pokud je mi příjemná, je to pro mě jen plus. Moc nevím, co víc k ní napsat. Pleť je po použití prostě fajn, hezky vyčištěná (já osobně používám na dočištění po umytí obličeje čistící pěnou) a řekla bych, že i taková svěže vypadající a nijak mě nedráždí. Ale prosímvás, přiznejte se mi někdo, že po použití jakékoli micelárky nepociťujete bůhvíjaký zázraky a změny. Nebo jsem jediná a všechny ty tolik populární micelárky na mě prostě odmítají fungovat? Možná z tohoto popisu budete trošku zmatení, ale nebojte, i já sama jsem zmatená. Suma sumárum, zatím jsem s tímto výrobkem nadmíru spokojená a rozhodnutí, jestli si ji koupím po vypotřebení znova, jsem zatím odložila a mám k tomu jedinej důvod - cena je 420 Kč, na netu se dá sehnat za míň. Zatím ji používám přes měsíc a podle mě ubylo jen minimum (bohužel lahvička je neprůhledná, žejo). Pokud mi dlouho vydrží, snad do ní i zainvestuju. Strašně mě totiž baví ji používat, hlavně ta vůně je úžasná vzpruha - abyste totiž věděli, já jsem strašnej lenoch a často si jen obličej smyju ve sprše pěnou a potom už v polospánku nakrémuju a toť vše (proto mám krémy vždy zásadně na nočním stolku, nekrémuju přímo v koupelně, ráda nechám obličej po čištění trošku oschnout a odpočinout, ať se mi dobře krémuje). Co jsem tím chtěla říct? Když mě nějakej výrobek přiměje překonat moji lenost, asi bude dobrej, ne? :)

Dalším výrobkem byly vzorečky krému Vitamin C cream. A řeknu vám, do téhle věci jsem se maximálně zamilovala. Krém se mi velice "hodil do krámu", protože svýho dosavadního oblíbence Kiehls jsem pomalu, ale jistě uložila s příchodem tepla do ledničky k zimnímu spánku, na léto mi vyhovují lehčí krémy. Docela jsem si lámala hlavu s tím, jakej pořídit, s krémama je to těžký. Buď jsou moc drahý, nebo smrdí, nebo mi dráždí pleť, či zanechávají hnusnej film, případně pocit jakobych se vlastně zapomněla nakrémovat. Ne, shánění pleťovýho krému opravdu není moje oblíbená činnost. Proto se mi nesmírně ulevilo, že jsem ho už našla. Co nejdříve si koupím plný balení. Jak jsem četla ostatní recenze, nejsem jediná, komu krém opravdu sedl. Co od krému totiž hlavně opravdu chci, je pocit sjednocené a "naducané" hydratované pleti. A to umí prostě málo kterej. Jak to vypadá v praxi? Večer před spaním se nakrémuju. Ráno se vzbudím a pleť je barevně sjednocená - jakýkoli flíčky a nedokonalosti daleko míň výrazný, zářivá a hlavně naducaná a odpočatá. A žádná vysušená treska či donut z mekáče. Prostě paráda. Pro info, těch 10 ml vzorečků mi vystačilo na měsíc a něco používání, teď zoufale doluju zbytečky a chystám se na koupi plnýho balení. Nemůžu si pomoct, ale opravdu vás musím poslat do Fannu tento krém vyzkoušet - takže tradičně vám radím naklusat tam a vyžebrat si vzoreček. Malá technická - ve Fannu tuším nemívají testrový kelímky, nebojte se tedy a buďte připraveni, pěkně vlastní mini kelímek s sebou :) Jo, oficiální cena je 699,- za 50 ml, což je pro mě tak nějak přijatelný a krémy v této cenové relaci si  kupuju, takže tady s nákupem rozhodně neváhám.
Málem bych zapomněla - stejně jako micelárka naprosto božsky voní - taky citrusově, ale míň pronikavě, přesto stále svěže. A to jen umocňuje moji radost z patlání ho na sebe.

Doufám, že nevadí minimum fotek, ale nějak mi přišlo, že tady nejsou tolik potřeba, dávkování "jako z Lídlu" jste už určitě viděli třeba u Viennettky či Spiced Chocolate atd. Gratuluju, pokud jste to dočetli až sem. Já se omlouvám za tu slohovku, ale asi prostě neumím psát krátký recenze stručně popsat vlastnosti výrobku, já vám to všechno musím sdělit i s veškerou omáčkou okolo, mám pocit, že musím vždycky uvést všechny svoje pocity a okolnosti :).

17 comments:

  1. ja mam 24 a zacala ma znovu trapit plet ako keby som isla do puberty :)


    Súťaž o lak na nechty od Catrice a holografické samolepky na nechty. Prosím pripojte sa. Ďakujem :)

    http://dorota-art.blogspot.sk/2012/07/giveaway-o-catrice-samolepky-na.html

    ReplyDelete
  2. Matis je fajn. Tie ceny su sice priserne, ale na druhej strane, este som od nich nemala produkt, ktory by ma sklamal.

    ReplyDelete
  3. na ten krém si mě docela nalákala :) sice mám teď zásoby, ale dobré tipy na dobré krémy se nikdy neztratí :)

    ReplyDelete
  4. Zatím jsem od nich nic neměla, ale tu micerálku nejspíš vyzkouším :).

    ReplyDelete
  5. Micelárka mě zaujala, cena už méně..když můžu mít dvě Sensibio 500 ml za 530,-, tak je mi to za tuhle líto dát, jestli neumí nic navíc. Jinak se tedy co se týče pleťovky i dekorativky nijak neomezuju, i když na to nejsou peníze:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No já měla i červenou i zelenou Biodermu, ale nijak mě nezaujaly, abych si je koupila znova. Zelená mi navíc přišla taková trošku agresivní. Je to asi moje nešikovnost, ale strašně mi vadilo to balení - u obou mi půlka skončila v kabelce, když jsem s nima cestovala :)) A navíc jí z uzávěru vyteklo vždy zbytečně moc, tak jsem je měla strašně brzo pryč. Ale to je jen fakt asi moje subjektivní nešikovnost. Vím, že teď dělají i cestovní balení, mohla bych si ji přelívat do menšího a tak, ale už z principu se mě to dělat nechce :)

      Delete
    2. Dejničko, teď mají v některých lékárnách 1+1 bioderma 500ml zdarma :-) navíc na té jedné je takový ten lidlovský dávkovač :-) to už je ta cena Matisu opravdu někde jinde...

      Jinak mě ta bioderma sedí moc, používám jí až po vyčištění pěnou a spokojenost veliká..škoda, že Ti nesedne..

      Delete
  6. strašně mě tahle micelárka láká! :) škoda té ceny :-/

    ReplyDelete
  7. Abych pravdu řekla, tak mě micelárky moc neberou. Jako odlíčej dobře, ale že bych do nich byla ochotná investovat pětikilo? To ne. Já jsem měla doposud štěstí na nějakou akci, tak snad mě neopustí.

    Btw už mám blog :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Připojuju se k Dejničce, hned mám při večeru nějaký nový zajímavý počtení!

      Delete
  8. Vypada to sympaticky, i kdyz uz to hodne neni na mou vekovou kategorii. Ale priznam se, ze me se hrozne nelibi ty obaly te rady pro mlady, pusobi na me lacine. PS: tvoje slohova omacka je fajn, ja se u ni vzdycky pobavim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, aspoň někdo :)

      Jinak o těch obalech jsem už někde četla, že se nelíbí. Takže jsem asi spíš v menšině, pravda, nepůsobí luxusně, ale jsou oranžový a to mě uspokojí :)

      Delete
  9. Matis je většinou sázka na jistotu. Mám od nich sadu na zimu, která je na léto moc hutná a mastná. Teď zkusím Vitality. A cena mi připadá v pohodě. Krémy vydrží dlouho a prakticky nikdy nezklamou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já právě ještě od Matis nic nezkoušela - teda mám doma jen bronzující gel na tělo, ale na pleť nic. Máš nějaké favority?

      Delete
  10. Mňa zaujal ten krém ale asi si ho tiež nemôžem dovoliť ak pôjdem na brigádu ešte radšej investujem do nejakej dekoratívky , pretože stále používam ružový garnier a sedí mi.


    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  11. krémem jsi mě zaujala, zvlášt po tom propadáku s Biodermou bych ráda vyzkoušela něco funkčního

    ad micelárka - a on po jejím použití někdo pociťuje nějakou změnu? resp. měl by? já to beru tak, že to je prostě super odličovač, kterej mě neštípe v očích (zásadní), dá dolů i odolnej make-up, nemusím ho smývat, nemusít používat tonikum a není mastnej .. ale nic víc (no víc, tohle je podle mě skoro maximum, ještě by mohla hydratovat) nevidím

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails