2013-04-19

Válka s akné

Ahoj všem!

Na téma pupínky jsem tentokrát sepsala článek pro blogerky.cz. Nejsem odborník, přesto ale doufám, že článek shledáte aspoň trošku užitečným a budu moc ráda, když svoje poznatky a tipy napíšete do diskuze.
Článek prosím ZDE.

Krásnej pátek :)


9 comments:

  1. Na akné skvěle funguje combo lotion mask podle Chizu Saeki a maska s vitamínem C.

    Lotion mask http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2013/04/chizu-saeki-method-triminutova.html pokožku krásně hydratuje a připraví a jakákoliv poškození se na ní hojí o 100% líp. Zhruba po třech dnech až týdnu používání lotion mask(chce to fakt denně, ale naštěstí je to rychlovka) můžeš udělat masku s C vitamínem http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2013/04/rozjasnujici-maska-s-vitaminem-c.html, která ti pomůže vyřešit to, co na pleti ještě bude zlobit (už ta lotion mask je hodně účinná). Céčko je trošičku dryák, takže bez té hydratační přípravy bych to asi raději nedělala. A pak zas pokračovat s lotion mask.

    Mně to funguje úplně luxusně, tak krásnou pleť, jako po tomhle jsem nikdy dříve neměla :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zajímavý, díky za tip...

      mimochodem, pěknej blog, přidala jsem si tě to sledovaných :)

      Delete
  2. Super článek. :) Něco z toho se bude hodit kolegyni, která vysadila antikoncepci a akné se jí vrátilo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, je to sviňa...už to nikdy nechci vidět, neříkám, že jsem v pubertě měla krásnou pleť, ale po vysazení se mi udělaly pupínky na obličeji daleko víc a hlavně v dekoltu a na zádech, kde jsem před tím v životě nic neměla :(

      Delete
    2. To je těžký, moje kamarádka třeba říká, že nikdy neměla tak hezkou pleť jako když vysadila antikoncepci. Já pro změnu nebyla z těch, který by ji zobaly už od patnácti a za pět, sem let ji popadla touha to zas vysadit, pročež by se mi ve dvaceti náhle pleť zkazila, ale uchýlila jsem se k ní, až když jsem na pleť víc jak deset let zkoušela všechno možný. Zlepšení hned s prvníma pilulkama, o 99 %. Budu doufat, že se mi splní to, že s antikoncepcí přežiju a v době, kdy ji vysadím kvůli mrněti, už budou hormony v klidu. Nebo prostě těhotenství nějak přežiju a pak na ni najedu znova, no. :-)

      Delete
    3. No, mě se taky pleť po HA spravila...ovšem po vysazení to bylo horší, než kdy předtím...

      Delete
  3. Dobrej článek, Dáši, výjimečně jsem si ho přečetla (jinak mám jakousi iracionální nechuť k článkům na Blogerkách). Za sebe musím říct, že silikony u mě hrají prim, bohužel ten záporný. Docela jsem se o tom už v pár článcích rozepsala a mám to odpozorováno z různých situací, takže si zatím stojím (a čištění pleti nepodceňuju). Sulfáty jakbysmet. Teď jsem třeba asi měsíc používala výhradně jeden drogerkový šampon, co jsem dostala k vánocům, a po tom měsíci mám pokožku hlavy plnou podkožáků. Hotové peklo :( Dokud používám bezsilikonové a bezsulfátové šampony, tak jsem v poho.
    No a ta strava, to je jasný, když člověk bude jíst humusy, tak mu ty humusy pak i různě po těle vyraší. I když už jaksi hodně s rezervou beru takové ty řeči jako "Nejez čokoládu! Budeš mít po ní pupínky!" nebo detto s kořením apod. Asi všeho s mírou, řekla bych. A ty čaje a bylinky v pravidelných intervalech jsou rozhodně ku prospěchu věci.
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, já nevím, nikdy jsem to moc neřešila v těch šamponech, ale až po vysazení HA a přestání barvení chemií to nějak pociťuju..přesto, že nemám lupy ani pupínky v hlavě (nebo spíš výjimečně), mám prostě neodbytnej pocit, že pokožka hlavy není zdravá...až vypotřebuju svoje sulfátový, tak si zkusím pořídit nějaký bez...
      ale silikony mi podle mě nevadí, v pleťovce vůbec...

      Delete

Related Posts with Thumbnails