2013-09-04

Korres Quercetin & Oak cream

Ahoj všem!
Jak jsem v minulým článku avizovala, chci vám napsat něco o mým novým oblíbeným krému. Hodně jsem s recenzí váhala a tento článek se zakládá na mých zkušenostech za minimálně 3 měsíce pravidelnýho používání. Mým novým miláčkem je Korres Quercetin & Oak antiageing antiwrinkle day cream. Mám verzi pro normální až smíšenou pleť, což je fakt super, protože tyhlety "výživnější" krémy jsou většinou pro mě příliš hutný a mastný..


Značku Korres považuju za tak trochu srdcovou záležitost, protože mě to jednak táhne spíše k pleťovce s přátelským složením a jednak prostě miluju Řecko :-). Ačkoli s touhle značkou nemám úplně nejvíc zkušeností, nic, co jsem doposud vyzkoušela, mě nezklamalo. Jedinou obavu jsem měla z jedné věci - už na několika blozích jsem četla, že slečně Korres nebo jiná přírodní kosmetika po určité době používání začala kazit pleť. Naštěstí jsem na sobě nic podobnýho nepozorovala a naopak mám pocit, že na mě působí spíš blahodárně.



Krém je v balení z tmavýho skla s plastovým vrškem a pumpičkou. Balení má u mě 1*. Ač se to nezdá, na fotce výše vidíte, že pokud se podíváte do lahvičky proti světlu, zjistíte, kolik zbývá. Na fotce jsou cca 2/3 obsahu, mně po 3+ měsíčním používání zbývá tak půlka. Pumpičkovej aplikátor je spolehlivej, dobře se s ním manipuluje a poslouchá mě. Víčko drží na svým místě a jen tak se neoddělá, což moc oceňuju, jelikož krém už se mnou za prázdniny něco po kabelkách nacestoval. 

Co se týče samotnýho krému, je trochu hutnější konzistence a voní asi jako dřevo a med dohromady, představuju, si, že takhle nějak voní smola z dubu? Vůně je zvláštní a neotřelá, ale mně příjemná. Myslete na to, pokud vaše nosy nerady tuhletu přírodní kosmetiku a zavděčíte se jim spíš něčím typu Nivea nebo Garnier, nebo ještě spíš krémem úplně bez parfemace. Prvně jsem byla trošku rozpačitá při nanášení, přišlo mi, že to díky hutnosti krému tak nějak drhlo. Je třeba postupovat rychle - nicméně časem jsem došla na skvělou vychytávku. Obličej si po umytí osuším, jen decentně, zkrátka to trochu odfláknu a po lehce vlhké pleti klouže krém jedna radost. 

Vstřebává se hodně rychle a zanechá na pleti pro mně sametovou vrstvu a pocit. Asi to nebude nic pro ty, kteří mají rádi pocit "ničeho" na obličeji. Ale já musím za sebe říct, že už dlouho mi nebyl žádnej krém tak příjemnej, už jen proto, že je pryč veškerý pnutí, pocit podrážděnosti nebo vysušenosti. Jako asi všechny výrobky Korres je bez silikonů, parabenů atd.



Co mě na něm nadchlo nejvíc? Jak si poradil v těch 40 stupňových vedrech. Předpokládala jsem, že tohle bude naprostá trefa vedle, budu ho muset dočasně vyměnit za něco lehčího a budu vypadat jak mastnej koblih s rozteklou polevou (neboli mejkapem). Ale vůbec, naopak. Jo, patřím k těm magorům, co nosí makeup celoročně, je mi to zkrátka tak příjemný, protože když ho nemám, strašně moc si šahám na obličej a to pak dělá neplechu jak všichni víme. A musím říct, že letošní léto jsem fakt nevěděla, co je to se přes den přepudrovávat, odmašťovat se, nebo vůbec se jakkoli upravovat - to stačilo minimálně a zpravidla až v pozdním odpoledni/navečer. Dělala jsem různý experimenty a došla k tomu, že to má z velké části na svědomí právě tento krém.

Dříve jsem ho používala přes den, ale tak jsem si ho oblíbila, že ho teď posledních pár týdnů používám i na noc a tak odsunul můj oblíbenej Sudokrem, kterej sem doposud patlala před spaním. Protože mojí pleti dělá jednoduše líp. 

PS: Kupovala jsem ho na nějaké akci na Jahodě za celkem zlomek ceny, okolo 350 Kč. Přiznám se, že moc nevím, kde výhodně kupovat Korres, Profimed ho nabízí za 860,-. Ráda uvítám v komentářích vaše tipy, kam levně na Korres. Zdá se mi, že Jahoda ho začíná pomalu, ale jistě stahovat. 

Abych to shrnula, tohoto miláčka jsem si koupila spíše ze zvědavosti a z důvodu slevy, ale naprosto mě překvapil a nadchnul a mazání se krémem je teď moje nejoblíbenější část péče o pleť. Konečně jsem objevila něco, co opravdu hydratuje a nemasti!

9 comments:

  1. Korres je mi jako značka strašně sympatická, bohužel nákup od nich odkládám na dobu, až budu mít stálé zaměstnání a dost peněz...

    ReplyDelete
  2. Bohužel, Korres v ČR zakoupíš jen v Profimedu a v Korres Butik v Myslbeku. Na netu možná něco najdeš, ale vysloveně kamenný obchod není jinde, než je výše uvedeno :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jj myslela jsem právě něco na netu...třeba thehut.com prodává, ale taky draho...když si vemu, kolik Korres stojí v Řecku -Grrrrr!

      Delete
  3. na značku Korres teď bude sleva při dnech Marianne (13. - 15. září), a to přímo na pleťové krémy 25% ;) na těch Tvých 350 Kč to nemá, ale aspoň něco ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidíš, to sem taky mohla zmínit, díky za doplnění! Na DM se chystám, ale na Korres nejspíš ne...mám v merku spíš boty :)

      Delete
  4. Tato znacka je pre mna uplnou novinkou, prvy krat som o nej pocula vdaka augustovemu Ladyboxu.
    Ak mas zaujem, mozes sa zapojit do mojej giveaway ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/2013/09/giveaway.html

    ReplyDelete
  5. Od Korresu mám doma barevný balzám na rty, a mám na něj hrozně rozporuplný názor :D na rtech je strašně zvláštní, nemám pocit, že by vyživoval, spíš na nich jen tak sedí, a barva (mám kdouli) není vůbec vidět...jasně, je to balzám, nečekám plné krytí jak se rtěnkou, ale aspoň náznak barvy by se mi líbil...takže nevím, asi si už s touhle značkou nechám pro příště zajít chuť :/

    ReplyDelete
  6. Krémík od Korresu jsem také zkoušela, loni jsem ho koupila v nějaké super slevě v Korresu v Praze, asi za 450. Byl super, ale už jsem ho dodělala, tak pokukuju po něčem novém. Narazila jsem na vzorek od kosmetiky PAYOT - hydratační sérum Elixir d´eau. Má také ovesný výtažek, jako Korres, gelovou strukturu a na hydrataci je fakt super, řekla bych, že i o něco lepší.

    ReplyDelete
  7. No toto je sranda lebo ja aktualne robim v labaku na svojej diplomovej praci prave s jeho zlozkou kvercetinom :D Nevedela som, ze sa dava aj do kozmetickych pripravkov. Asi si o tom idem nieco vygooglit :) Inak super tip na mastnu plet, ktorou mimochodom velmi trpim tiez.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails