2013-12-29

MUFE Full cover concealer

Ahoj!
Věříte na kosmetickej osud? Já mám totiž pocit, že tohle mi bylo prostě souzeno. Po MUFE Full cover jsem pošilhávala už nějakou tu dobu. Několikrát jsem byla přesvědčená, že si ho koupím, nakonec jsem si to vždycky rozmyslela. Potom se ale objevil u Nuf a Nik v Blogsale no a tomu už nešlo odolat. Mám vyzkoušený, že odstíny, co sedí Hance, sedí i mně a navíc koupí přispěju na dobrou věc? Co bych mohla víc chtít?


O co jde? S korektorem dostanete 15 ml tubičku s praktickým aplikátorem (viz níže) naplněnou korektorem na bezolejové bázi, kterej vám zakryje kdejakou nedokonalost, na obličeji vydrží a působí přirozeně. Bohužel si nepamatuju, kolik stojí u nás, ale cena v US Sephoře je 32 dolarů a co si matně pamatuju, v našich Sephorách stojí okolo 800,-. Pokud využijete klasicky ještě 20% slevu, dostanete korektor s výborným poměrem cena/výkon. 

Opět si neodpustím trošku mé oblíbené kosmetické matematiky. Tolik oblíbenej korektor Catrice má obsah 0.1oz za 75 Kč - MUFE má obsah 0.5oz, takže srovnatelné množství korektoru Catrice vás vyjde na necelé 4 stovky. Teď už cena MUFE nezní tak úplně strašně, co? Oproti ostatním high end korektorům je ho opravdu hodně a vyplatí se (relativně, samozřejmě, levnější než drogerkový nikdy nebude).


Co se týče nanášení a krytí, má tekutou, ale hutnější konzistenci. Je třeba zmínit, že jde o korektor, takže se předpokládá, že na pleti už máte makeup. Jednou jsem se pokoušela rozetřít ho jen čistě na kůži a hůř se rozmazával. Kdežto když ho dávám na makeup, klouže jak po másle. Pokud nepoužíváte makeup, ani bázi, nebo nějakou "první vrstvu" na obličej, mohl by to být teoreticky problém.

Konzistence je ovšem pořád tekutá, žádná hustá kaše, blato, ani malta, takže čekejte vysoký (jako fakt, full cover) krytí a žádný nánosy. Měl by být i voděodolnej, což jsem teda nevím, nejspíš asi nezkoušela, nicméně můžu potvrdit, že s výdrží problém nemá. A hlavně se necuckovatí a neshlukuje do různých podivných útvarů po nějaké době nošení a nevytváří na obličeji nevzhledný krustičky, což mají některý korektory ve zvyku.

Zkoušela jsem ho dát i pod oči, jako dá se to, ale nedoporučuju to. Podle mě se pod oči vůbec nehodí. Pod oči (a nejen tam) mám už jinýho favorita, pokud jste nečetli, tak recenze zde - máme už druhý balení a můžu jen doporučit, protože oproti jiným /ač jinak super/ věcem pod oči ho tam není malej flusaneček, ale vydrží poměrně dost dlouho.


Musím konstatovat, že kosmetickej osud v tomto případě zasáhl zcela správně, s korektorem jsem naprosto spokojená, mám už ho nějakej ten měsíc a stále jsem nadšená. Spolu s tímto jsem si koupila ještě jeden exemplář, se kterým jsem neméně spokojená, ale o tom recenze zase příště..

Takže si to shrneme - skvělý balení, způsob nanášení, cena ujde, dobrý krytí, necuckuje, není nápadnej. Tohle rozhodně doporučuju! Seženete ho v parfumeriích Sephora, výběr odstínů je poměrně širokej, tady by mohl být jedinej kámen úrazu. Je možný, že i když je odstínů celkem 12 (to ale vč. těch pro černošky), tak si nevyberete, hodně odstínů mívá MUFE až příliš do žluta nebo naopak růžova. To je asi jedinej zádrhel, každopádně určitě se u něj zastavte, až půjdete v Sephoře kolem!

16 comments:

  1. mám ho taky, odstín č. 3, jsem nažloutlá bledule a sedí mi dobře. na konci července stál 870, kontrolovala jsem to kvůli článku na blog :D používám ho do vody, takže bez MU a jenom pod oči a nemám s ním problém, akorát teda musím pracovat rychle a štětcem. a je to fakt obr, už ho mám dva roky a nekončí!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do vody jako na plavání? A díky za upřesnění ceny!

      Delete
    2. jojo, je voděodolný a fakt vydrží všechno, moře, aquapark, x hodin... dávám si ho na kruhy pod očima, protože mám opravdu šílené, tak abych nestrašila okolí :D

      Delete
    3. Mohu potvrdit, že je skvělý pod oči a zakryje i jizvy a v bazénu vydrží, v moři ne. Použila jsem ho při focení jako makeup a skvělý porcelánový vzhled vytvoří.

      Delete
  2. vypadá skvěle! škoda, že mám Sephoru tak daleko :(( a hned se jdu kuknout i na druhou recenzi, o které ses v článku zmínila! :)

    ReplyDelete
  3. Pod oci je lepsi od nich gumidek, lepe se vsakuje a roztira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten je skvelej, ale jen toho obsahu je malicko...taky jsem tu uz na neho mela recenzi, ale diky tomu, jak rychle byl pryc, sem ho uz podruhe nekoupila...zlatej ten Chanel...a taky mam ted v merku zkusit ten Nars Radiant Creamy :)

      Delete
  4. teda vyzera skvele.. mne by asi najskor odtien nesedel, pretoze som skor dozelena.. :) od MUFE by som velmi chcela make-up.. len na slovensku sa k tejto znacke tak lahko nedostanem..


    Viva la Vida Dorota

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nojo, chce to vyzkoušet osobně, ale některý věci od nich koupíš za dobrý ceny na Jahodě...

      Delete
  5. Já používám korektory v podstatě jen pod oči, takže pro mě by bohužel nebyl :(. Ne že bych nepotřebovala zakrýt pupínky, ale nemám na to nervy.

    ReplyDelete
  6. Taky jsem nad ním přemýšlela - potřebuju zakrýt jednu pigmentovou skvrnu :)

    ReplyDelete
  7. nevypadá špatně, připíšu na seznam a časem ho třeba pořídím :)

    ReplyDelete
  8. mufe mám moc ráda a na jejich makeup nedám dopustit, takže se na korektor určitě zajdu podívat
    Once Upon a Time

    ReplyDelete
  9. lákavý... dobrých korektorů je po čertech málo!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails