2012-12-03

Svatá trojice

Ahoj!
Tak mě napadlo udělat post o třech mých nej makeupech, který momentálně (ale už delší dobu) používám. Srovnat je, jejich plusy a minusy, vznést argumenty, proč jeden makeup nestačí a tak. Zdá se mi, že o makeupech čtěte hodně rádi, tak snad vás tato mini - srovnávačka bude bavit. Vsadím se, že určitě taky doma nemáte jen jedno matlátko na obličej. Velkej rozdíl je, když máte pěknou pleť, nebo když na ní vyraší armáda červených šmejdů a černých teček, když chcete makeup na celodenní nošení do práce, na pařbu, když jsou letní třicítky, nebo když vám naopak tváře ošlehává mráz a pak se rosíte při přechodu do přetopené kanceláře/šaliny/obchodu/whatever.(školu jako příklad záměrně nedávám, já nevím jak vy, ale snad od základky po celou vejšku jsem ve škole permanentně trpěla zimou. Ale kdoví, třeba váš gympl není sice pěkná, ale provrepubliková budova s obřími nevytopitelnými prostory, nebo vejška naopak wannabe moderní "budova roku" kde ale často nic nefunguje, jak má.). No, to jsem se tak ze startu rozlítila, protože jestli mě něco dokáže vytočit, tak zima. Jestli letos ještě jednou pojedu šalinou, kde se mi bude kouřit od pusy, ať si mě fakt nepřejou.  A vůbec, DPMB (spolu s českou poštou) je taky jedna z top věcí na mým soukromým shitlistu, věci, na který nadávám takřka denně. No nic, každopádně tímto úvodem jsme si tak nějak shrnuli, že jeden makeup opravdu nestačí.


Momentálně střídám hlavně Revlon a Diora, zejména kvůli jejich krycím schopnostem. Za posledních pár týdnů se mi totiž vcelku zbláznila pleť. A bohužel, demo krytí přímo v akci nebude, třeba by sem mohla ještě zavítat slečna anonymka od PlumFoolery a sdělit mi, že mám příšernou pleť, ale můžu si za to sama, protože nepoužívám vhodnou kosmetiku, a to přeci všechny problémy s pletí vyřeší, když používám správnou péči, prostě nemůžu mít akné!!! Stejně tak jako okurky od profesora Rhona z Bubenče nemůžou být kyselé! Jé, kdyby to na světě bylo takto jednoduchý a všechny krémy na vrásky, akné, pilulky na hubnutí a růst prsou fungovaly, to by tu chodili jen samí dokonalí sluníčkoví lidičkové. To by byla krása. Nicméně back to reality, žejo. Ale teď vážně. Já osobně jsem přesvědčená, že na pleti se odrážejí všelijaké faktory a pokud ji chceme zlepšit, nestačí si zajít k paní dermatoložce a koupit si krém - kdyby to stačilo, krásnou pleť máme všecky do jedné. Znáte to. Celkový stav a činnost vnitřních orgánů, životní prostředí, stravovací návyky, pitný režim, spánek, stres, hormonální nerovnováha, a poté samozřejmě taky péče o pleť. A teď už fakt k těm makeupům, dnes se přeci jen nebudu zabývat příčinama a odstraněním neduhů, ale pouze jejich prachsprostou kamufláží. Tady jsem je nafotila pěkně všechny vedle sebe:


Revlon Colorstay

Hlavní zbraně: Solidní krytí, ale hlavně úžasná výdrž a dlouhé udržení na matné pleti. A taky je levnej.
Kdy používám: Ideální na večer, nebo když víte, že budete mít opravdu náročnej den a nechcete se každou chvíli upravovat.
Hlavní nedostatky: Větší pupínky tak dobře nezakryje, na to je potřeba korektor. Je třeba rychle roztírat. Ze všech tří na pleti "nejznatelnější", neřekla bych, že dělá masku, ale věřím, že někomu může na pleti "vadit". Holt je hutnější.
Moje resumé: Nepostradatelný příležitostně. Na každodenní nošení bych volila něco lehčího, každej den ho určitě nenosím. Ale prakticky kdykoli, když vyrážím někam na kořalku, sahám automaticky po Colorstay. Neflekatí, nemizí z obličeje.

Chanel Vitalumiere Aqua (podrobnější recenze zde)

Hlavní zbraně: Přirozenost, střední krytí, neviditelnost, zdravě sjednocená a rozzářená pleť. Rozhodně nejpohodlnější na "nošení".
Kdy používám: Kdykoli mi to stav pleti dovolí. Četla jsem pár stížností na to, že málo kryje. Ale to bych fakt neřekla. A že u mě je co krýt. S běžnými menšími nedokonalostmi si hravě poradí. Krycí makeupy používám spíš z lenosti používat korektor :). A taky se snažím vždy dávat přednost přirozenosti i na úkor toho, že nebudu jak z fotošopu.
Hlavní nedostatky: Věřte mi, těžko se hledají. Vydrží celý den, ale přes léto (kdy ho používám asi nejčastěji) je přeci jen třeba v parným počasí přes den přepudrovat. To je asi tak jediný, co mě napadá
Moje resumé: nyní mám druhý balení. Jak nad tím tak přemýšlím, zítra mu asi po nějaké době dám zase přednost. Pro mě asi stále o trošku víc jednička.

Dior Hydralife BB cream (podrobnější recenze zde)

Hlavní zbraně: Skvělý krytí, krásnej, vláčnej pocit na pleti, dlouhá výdrž a hydratace.
Kdy používám: Kdykoli chci něco víc zakrýt, kdykoli mám pocit, že moje pleť potřebuje hydratovat, kdykoli potřebuju, aby se moje pleť cítila "jako v peřince". Čti při bolavých sobotách/nedělích pomocník číslo jedna.
Hlavní nedostatky: dělá přirozeně "rozzářenou" pleť, proto mám lepší pocit, když jednou během dne přepudruju. Je jen jeden odstín, takže nemusí sednout všem.
Moje resumé: všem doporučuju minimálně vyzkoušet ve vzorku. Jak jsem nedávno psala v článku pro blogerky.cz, v poslední době skoro nepoužívám nic jinýho, strašně jsem si ho oblíbila. Tenhle výrobek má podle mě narozdíl od parodií, co se poslední dobou rojí jak na běžícím pásu, plný právo honosit se názvem BB cream.

To je asi tak všechno, doufám, že se vám takový resumé líbilo. Jen dodám, že všechny poznatky vycházejí z dlouhodobé zkušenosti. BB krém používám už cca půl roku, u Chanelu mám druhý a u Revlonu třetí balení.

Mějte se všichni krásně a snad brzo zase u dalšího článku :)




36 comments:

  1. Mě ta tvoje srovnávačka bavila, moc hezký a dobrý nápad :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Vždycky mě potěší, když někdo shledá článek užitečným...

      Delete
  2. Jsem se zas jednou pobavila....jo a vubec! Co mas co hodnotit makeupy na beauty blogu! A jeste k tomu kryci! Kdybys ses o svou plet radne starala tak to nepotrebujes, abys vedela :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo a ještě by se mohlo řešit, jak sis takový drahý věci mohla dovolit :D :D

      Delete
    2. ja som tiez raz dostala komentar: " som nevedela, ze mas tak spatnu plet" a to dost casto spominam, aku problematicku ju mam...ale inak super post, bavilo ma jeho citanie a coraz viac ma to taha k tomu chanelu:DD

      Delete
  3. Revlon jsem měla taky několikrát, je to moje stálice. Neměla jsem problém s tím, že by byl na pleti patrný, ale s minerálním make-upem je to samozřejmě něco jiného. Vitalumiére Aqua musím někdy vyzkoušet, aspoň ve vzorečku :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jestli to správně chápu, ty máš ten minerální? Ten jsem nezkoušela, ale láká mě, stejně jako pěnová verze...

      Delete
  4. Nijak špatnej není teda ani jeden, jestli chápu dobře (to by si je taky nepoužívala, že jo :)) Ale stejně mě nejvíc láká ten Chanel. Zapomněla jsem ti pak odepsat na mail, ale fakt ti moc děkuju za doporučení, je vidět, že víš o čem mluvíš a máš přehled, to jsem potřebovala, radu od někoho "světa znalého" :)) Jen co budu mít chviličku - což je teď před Vánoci dost scifi - tak doběhnu pro ten vzorek, ráda bych si ho pořídila pod stromek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, mám je ráda všechny...Chanel určitě ve vzorečku vyzkoušej...

      Delete
  5. Tak Chanel VA je mojí stálicí. Jen mě vždy překvapí, jak mu vytýkají, že nekryje. Když mi ho poprvé zkoušela konzultantka v US, tak jsem byla tou krycí schopností příjemně překvapená. Navíc když použiju Sigmax, tak se to krytí ještě zvýší. Pořád mám ale nutkání koupit tu kompaktní verzi...nemáš s ní zkušenost? A jak nanášíš ten Colorstay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. S kompaktní verzí zkušenost nemám, ani mě popravdě už tolik neláká...

      Jinak, můj štětec na makeup slouží vesele ve stojanu na štětce jako lapač prachu :) Nevím, prostě jsem se nikdy nenaučila to s ním umět, takže všechno nanáším prsty :)

      Delete
  6. Zrovna dneska jsem o Revlonu colorstay četla u Rendy a obě jste mi připomněly, že jsem ho měla na wishlistu a pak sem na něj nějak zapomněla :D Musím si ho konečně už pořídit, jenom nevím s tím odstínem, na netu swatche nic moc teda. Nevěděla bys, který odstín by pasoval mezi odstíny 208 a 209 Dermacolu makeup cover? (208 je na mě světlá a 209 zase tmavá :D) Sice ten Revlon není drahý, aby to nestálo za risk, ale lepší je ,když se člověk trefí hnedka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já makeup cover vůbec nepoužívám, takže bohužel nevím :(

      Delete
  7. Já mam jedinej! Takovejch krámů matlacích doma, ale na víc makeupů nemam nervy. Mám pihatou, suchou drž..pleť, sem tam se zeleným nádechem (miluju dotazy "není Ti něco?" ne, není, neumírám, jsem prostě nevyretušovaná nesexy zrzka!) a tak buuuď je dobrá konstelace hvězd a stačí korektor pod oči, nebo je ráno v koupelně málo světla (to spíš)...nebo si po hubě musím rozmatlat revlona stejně, jako si představuju, že si zbytek vás normálních dává krém... ale zas musim slabě, páč ty pihy, že jo... No, proč píšu? Mam jeden makeup. V 27ti letech. I dětí budu mít za chvíli víc. Ale díkybohu za toho jednoho...

    Revlon je miláček a odpouštím mu i tu aplikaci ve stylu "Kolik mi toho dneska vyteče do dlaně? Litr?"

    andrejiinka

    ReplyDelete
  8. Revlon je můj svatý grál:)
    Jinak k předchozímu komentáři, já to řeším tak, že vezmu vatou tyčinku, tou naberu potřebné množství na hřbet ruky, poté vezmu štětec a makeup zapracuji.
    Takže žádné zbytečné plýtvání:)

    ReplyDelete
  9. me se asi nejvic libi ten Dior.. uz jsem o nem hodne slysela a jen samou chvalu....

    jinak me taky porad vsichni rikaj, ze mam akne proto, ze nedostatecne cistim plet - haaa haaaa... lidi by si meli fakt vsimat svyho, co? :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to jo....hlavně tvrdit něco takovýho, když je to prostě (minimálně z části) nesmysl...a nebo provokace taky možná...

      Delete
  10. mne zas chanel VA nejak nesedi, resp. aj by sedel, keby sedel. ale on sa vypari za 3 hodinky, alebo ho moja tvar zozerie, ktovie. ale prva hodina je jedna basen, o tom potom.
    u mna vyhrava dior nude.
    PS

    ReplyDelete
  11. Revlon mám, ale nějak extra nadšená z něj nejsem. No a když vidím tvoji lahvičku tak mě napadá jestli nemým fake:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ten se snad ještě nefalšuje :)

      A proč ti nevyhovuje?

      No..je jasný, že nic nesedne všem :)

      Delete
  12. tyhle roky uz jsou za mnou :))
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    ReplyDelete
  13. Dlho rozmýšlam na tým CHanel. Je mi celkom nanič, len chcem drahú kozmetiku. A neviem do čoho by som tak investovala :D TEraz hovorím ako keby mám doma pod vankúšom 500 eurovky. Nie, to nemám len niekedy mám chuť mať aj HIGH END značku.

    http://oh-thanks-i-am-woman.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jestli to vysloveně "nepotřebuješ" a ráda si jen uděláš radost, tak bych teda volila něco jinýho...nejlepší na dělání radosti je podle mě nějakej luxusní rozjasňovač, tvářenka, bronzer - to je podle mě i nejlepší investice :)

      Delete
  14. Na Revlon nedám dopustit...
    A poslední dobou jsem si taky oblíbila MAC a Inglot...
    BB od Diora zní dobře, ale ten jeden odstín mě odrazuje. Zkusím si zajistit vzorek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vzorek určitě zkus, mě se zdá, že se ten odstín vcelku přizpůsobí...

      Delete
  15. Už si konečně musím tenRevlon koupit když o něm všichni tak básní !!:)
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    ReplyDelete
  16. Super recenze, já jednu dobu používala ten od Revlonu a nemohla jsem si stěžovat, i když teď mám momentálně nejoblíbenější MAC Studio fix fluid :) Ten Chanel zní dobře :)

    ReplyDelete
  17. Na Revlon také nedám dopustit. Dior vypadá moc dobře, jen je škoda těch odstínů. Já jsem hodně světlá, tak by mi asi barevně nesednul. Snad časem dodají více barviček.

    ReplyDelete
  18. Ufff to bylo počteníčko, asi o nějakém z nich popřemýšlím, moje pleť teď taky šílí :( A moc mě pobavila vsuvka o slečně anonymce :)
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  19. Parádní srovnávačka! Při čtení Tvých recenzí se nejen něco nového dozvím, ale i skvěle pobavím:)

    ReplyDelete
  20. Revlon mám zrovna ve svém wishlistu,takže si mi nalákala ještě víc :D
    http://nemesisjournal.blogspot.cz

    ReplyDelete
  21. Máš skvělé članky a recenze,a dobrý vkus na kvalitní kosmetiku...škoda jen že moje peneženka s diorem ani chanelem moc nekamarádí:D musím jí hodně přemlouvat aby něco dala :D hodně zdaru. Muj blog http://mischellebeautybook.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails