2012-02-18

Lancome Teint Miracle

Ne, nebojte se, nezavrhla jsem svoje oblíbence a nevyměnila je za tento Lancome. Ale jelikož ho máme doma (koupila si ho mamka), tak jsem ho pochopitelně musela otestovat, a jak praví česká klasika přeci, co je doma, to se počítá, pánové, tak proč neudělat recenzi? Jednak je to takovej hodně populární makeup, spousta z vás o něm mluví, spousta z vás sděluje, že ho chce vyzkoušet (v souvislosti s nedávnou blogovou reklamní masáží společnosti), hodně lidí ho chválí a tak. No a v neposlední řadě, já na něj byla taky hodně zvědavá! 

Prvně jsem byla takový testovací morče. Jo, jsem často mamky oběť, když chce něco vyzkoušet, ale popravdě mi to jako kosmetickýmu nadšenci nijak nevadí. Takže jsem byla vyslána do parfumerky, naklusala tam s vlastními kelímky (ve fannu testrový nemají) a nabrala několik vzorků. Testovaly jsme krom tohoto co si tak pamatuju Diorskin Nude a Forever a Lancome Photogenic. Ani jeden ze zmíněných mě sice nijak zvláště nepohoršil, ale ani nenadchl, naopak bych řekla, že jak Nude frajeří s neviditelným vzhledem, není to tak úplně pravda. Ale nebudu je nijak hodnotit, všechny jsem je měla jen ve vzorečku a to není dost na recenzi, takže šlo spíš o první dojem. Jako vítěz vyšel TM, proto nakonec taky po dloooooouhým váhání došlo k nákupu.
Mimochodem, pokud někdy narážíte na neochotu prodavaček dávat vzorečky do kelímku, přelstěte je vlastními nádobkami. Někdy to není úplně jejich vina, třeba je vůbec nedostávají.

Teď už ale k samotnýmu makeupu, ježiš jak já to zas sesumíruju, aby z toho nebyla esej? Ok, pokusím se v bodech tenktokrát.


  • Je příjemně tekuté konzistence, dobře se roztírá a je na pleti takřka neviditelnej.
  • Krytí je tak střední, spíš lehce střední, nebo jak bych to řekla, není to zmizík, ale nechci zase říct, že houby zakryje, to zas není pravda. Dá se vrstvit a dosaženej level krytí mi plně vyhovuje. Na pupínky je třeba korektor, ale to mi přijde logický, makeupy, co zamaskují i pupínky na celej obličej, to musí bejt zákonitě maska.
  • Někde v českým eshopu jsem četla, že je neparfemovanej. Ale kdeže. Parfemace je naopak vcelku výrazná, taková nevim, možná květinová? Mě nevadí, ale upozornění pro ty, co nemají vůně moc rádi.
  • Je oil-free, ale obsahuje alkohol (docela hodně, ve složení je na 3.místě), takže pozor, pokud vám věci s obsahem alkoholu vadí. Dále v něm samozřejmě najdete celou řadu silikonů, to jen tak pro info. Plus ještě má ochrannej faktor SPF 15.
  • Teď v zimě mi vyhovuje - jeho rozjasňující efekt je super, vážně zanechá hladkou, zdravě vypadající pleť. Ovšem po několika hodinách ho musím lehce přepudrovat v t-zóně (nebo prostě jednou během dne). Což mi mi nijak nevadí, ale už teď vím, že na léto pro mě určitě nene, to bych byla koblížek čerstvě vytaženej z friťáku. Z toho soudím, že bude vhodnější spíš pro méně se mastící typ pleti - ovšem zde pozor na alkohol. Když jsem pročítala recenze na netu, tak hodně lidí zaškrtlo jako jeho vlastnosti "hydratační"...tak třeba to bude pravda, u mě to určitě platí, kdo má strach, že by mohl zvýrazňovat šupinky, určitě vyzkoušet na vzorku.
  • Neoxiduje, nedělá fleky, ale někdy mám večer pocit ne, že zmizel, ale že už jeho krycí schopnost není úplně dokonalá. Takže výdrž určitě není 100%.
  • Nezalízá do pórů ani vrásek, je opravdu hodně přirozenej.
  • Cenově se pohybuje tak od těch 900-1000,- kč na netu.

Co říct tak nějak celkově? Určitě mě zaujal a jsem s ním v podstatě dost spokojená, jediná věc, která mi vadí je na mou pleť lehce přehnanej dewy-efekt, je to hezký, ale po několika hodinách je to už moc a je potřeba přepudrovat. To mi teď vůbec nevadí a jsem s ním spokojená, ale vím, že v létě by to nešlo, ale teď ho používám za poslední cca 3 týdny denně. Proto bych si ho asi nekoupila, nebo minimálně používala jen v zimě. A navíc, na dewy look už tu mám Vitalumiere přeci. Jinak ale všem doporučuju minimálně vyzkoušet ve vzorečku, za ozkoušení rozhodně stojí! A rozhodně i teď v zimě, kdy potřebujeme dodat trošku šťávy a jasu, naše pokožka je z toho počasí otrávená a mdlá úplně stejně jako my :)



A co vy? Máte ho? Chcete ho? Co si o něm myslíte? Jaké máte zkušenosti s obstaráváním si vzorečků kosmetiky v parfumerkách?

20 comments:

  1. já snad žádnej vzorek žádat ani nezkoušela :D

    vzhledem k tomu, jak jsou prodavačky ochotný a znalý i při pouhým dotazu na něco (ne teda, že bych se snad aspoň ptala, toho už jsem po zkušenostech taky samozřejmě nechala :D zvlášť když se mi kolikrát stalo, že ty blbky ani nevěděj, jestli nějakou značku vůbec v prodejně maj nebo ne - resp. tvrděj, že nemaj a, přitom to stojí kus od nich na regálu - opačný případ jsem samozřejmě nezažila :D), tak si dovedu představit, jak by se tvářily při požadavku na vzorek, a o tento zážitek se ráda ochudím

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nenech se odbýt:) Prodavačky někdy na člověka koukají jako na socku, co jde vydyndat vzorečky, ale tak žejo, kde jsme? Myslím, že ani ti z nás, co nemají hluboko do kapsy /což já rozhodně nejsem :)/, si nekoupí makeup stojící přes litr bez nějakýho vyzkoušení. A tím myslím pořádnýho. Co se týče vzorečků, fakt nestačí mini kydnutí na jedno použití. Měly bychom všechny dát našim obchodům najevo, že je normální dražší produkty zkoušet, součástí té ceny by měl být i nějakej servis, k čemuž vyzkoušení rozhodně patří :)

      Delete
  2. já jsem určitě jedna z těch, co jsou v jeho fan klubu. měla jsem ho v několika vzorečkách, celkem mi vyhovoval, ale vzorečky zrovna neodpovídaly barvě mé pleti, takže jsem se necítila dobře. určitě na mě udělal větší dojem než poslední dva Diory, co jsem zkoušela. Někdy musím vybrat fakt odpovídající odstín a tak týden dva zkoušet a pak budu definitivně vědět :) ale zatím se tvářil nadějně

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, určitě není k zahození a stojí minimálně za zkoušku. Diorovský makeupy mě taky zatím nenadchly, máme ještě doma jakejsi tónovací odporně drahej krém, kterej má kromě zkrášlovací funkce působit i proti vráskám a rozjasnit a blabla....ač dobře vím, že nejsem cílová skupina, i tak si myslím, že za moc nestojí, v ničem mě nenadchnul....

      Delete
  3. Vtipná story se vzorečky :D to mě teda ještě nenapadlo :) a to ty prodavačky můžou?? Co když mi prostě řeknou že vzorečky nedávají :(

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I to je v Česku určitě možný :) v tom případě bych šla asi o dům dál. Ta paní ve Fannu nám řekla, že oni vzorečkový kelímky nedostávají, takže nám to nemá do čeho dát a doporučila, ať si skočíme koupit mini kelímky do lékárny, tak jsem tam šla :).
      V Marionnaud, Douglasu a Sephoře vlastní kelímky sice mají, ale klidně můžou říct, že jim zrovna došly, tak se určitě vyplatí vzít vlastní :). Já zatím osobně nemám zkušenost, že by mi někde vyloženě odmítli dát vzorek. Vždycky dali, více či méně ochotně, s více či méně kyselým ksichtem :)

      Delete
    2. Tak mě ve Vaňkovce v Douglasu řekli, že mě s tím můžou namalovat a to je tak všechno. Nepochopili, že se musím namalovat sama a víckrát, zvlášť když jsem od nich pokaždé vylezla jako oranžová obluda :-(
      V Sephoře mi vzorky dali, ale že by se předali, to zase néééé.

      Delete
    3. Blongie007: jo? Já když jsem projevovala zájem v Douglasu o make-up, tak mi vzoreček vnutila sama prodavačka. Ještě že tak, nevyhovoval mi :). Asi je to fakt o tom, na koho narazíš.

      Delete
  4. Mám a jsem s ním naprosto spokojená. Jen teď v zimě jsem ještě bledší než normálně a můj odstín 02 je moc tmavý. A další tisícovku za něj dávat nebudu, počkám si na jaro :)
    Jeanne

    ReplyDelete
  5. ja ho mam a jsem spokojena, ale v lete bude potreba ho prepudrovat behem dne, jak rikas..

    ReplyDelete
  6. Díky za recenzi, dobrá :)

    Zkušenosti nemám. Vlastně jednu, kdy se na mě prodavačka dívala, jak na socku, že chci trošku make-upu a řekla mi, ať si to vyzkouším na prodejně. Mno :( tak jsem šla a už nikdy nic nechtěla.

    ReplyDelete
  7. Já se bojím, že bych se po něm strašně leskla, protože alkohol a moje pleť = hrozně mastná pleť. Takže ne, asi se po něm ani nebudu dívat...
    :-)

    ReplyDelete
  8. Měla jsem možnost vyzkoušet ve vzorečku a ani mě nenadchl a ani neurazil. Takový průměr. Pro mě je momentálně nejlepší Max Factor Xperience Weighteless Foundation.

    ReplyDelete
  9. s tvojou recenziou uplne suhlasim, dokonca sa mi paci omnoho viac ako ta moja:)))

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přiznám se, že tvoji recenzi jsem předtím nečetla, ale až teď jsem si ji vyhledala a koukám, že se docela shodujem :)

      Delete
  10. Prosím dej mi tady hlas http://ter-es.blog.cz/1202/1-kolo-sonb-3
    Jsem tam Michelle El. Když budeš chtít, jakkoliv oplatím :)) Děkuji předem :))

    ReplyDelete
  11. Je to veľmi dobrý makeup..akurát ani mňa nejak neohromil.Na internete mu prideluju xy ocenení, ale podľa mňa trošku preháňajú.. sú aj lepšie ;-)

    cajova.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. dashul jaká je u tohohle make upu cena?teda doufám že ted nebudu za blbku a nezjistím že jsi to v článku psala:D jinak užasnej vzhled blogu

    ReplyDelete
  13. Škoda len, že mám na neho moc mastnú pleť. Recenzia je skvelo napísaná ;)

    ReplyDelete
  14. Skvěle napsaná recezne :) Pěkný blog, sleduji tě :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails