2010-08-25

What was in my beach bag (a.k.a beach fridge :-)

Hi so I'm back and at first I wanna tell you what cosmetic products I used daily on the beach.

Ahoj, tak jsem zpátky a jako první vám předvedu, co nechybělo v mé plážové výbavičce.
This is my beach bag. Very simple, to match both my swimsuits, maybe a freebie or something like this from Oriflame that I found at home. And totally necessary scarf. I love scarves it's something like my "signature" my friends sometimes make fun of me :) I use it to cover my head, to hold my hair, cover my face etc..

Tak toto je moje plážová taška. Velmi jednoduchá, aby mi šla ke všem plavkám, prostě jsem ji vyhrabala doma, nějaká asi dárková nebo tak něco z Oriflamu. A můj totálně nezbytnej šáteček. Miluju je, je to něco jako moje poznávací znamení, až se mi kámoši smějou za to že mám furt cosi kolem krku. Používám na vše - sepnutí culíku, klasicky na ochranu hlavy, přes obličej atd....

Very important is sun lip care. As I mentioned in the headline, I kept all my beach beauty stuff in my little beach fridge because I think these product shouldn't be exposed such high temperatures. You can see in the picture what happens with MAC SPF 15 balm when you accidentally leave it out of the fridge for 20 minutes :)
Velmi důležitá je péče o rty na slunci. Jak jsem už zmínila v nadpise, všecku kosmetiku jsem na pláži měla v malé přenosné lednici :) - myslím, že kosmetika by neměla bejt vystavována tak velkým teplotám (o sluníčku nemluvě). Na fotce je názorná ukázka toho, co se stane s Mac balzámem, když ho necháte omylem na 20 minut venku (ale po zpětném ztuhnutí má pro mě paradoxně přátelštější konzistenci a lépe se mi nanáší).

Oriflame SOL kids SPF 25 - This is my favourite tanning cream, I don't use anything else anymore since last year. It has enough protection for my skin type, little goes a long way, the smell is very nice and I've never had any sun eczema with this cream. And the application is awesome, its very easy even when you have greasy hands.
Oriflame SOL kids SPF 25 - můj nej nej opalovací krém, objevila jsem ho loni a nepoužívám jiný. Má dostatečnou ochranu pro můj typ kůže, stačí ho maličko (ačkoli je balení jen 125ml, dvě balení mi bohatě vystačí na celých 12 dní u moře a to mazání neflákám :) Voní velmi jemně, ale hezky a nikdy jsem s tímto neměla sluneční vyrážku (dříve párkrát jo). a aplikace je výborná, pumpička se velmi snadno ovládá i s mastnýma rukama, což se o jiných šplíchacích říct nedá.

Oriflame Mineral face mist: another skin product that I absolutely love. I've tried a lot of face mineral mists - like Vichy, Avene, Bioderma...but this one kicks their butt! It's really refreshing, I'm in love with it. Ans as a bonus - now I use it after cleaning my face with gel cleanser.
Oriflame mineral face mist - naprosto ji zbožňuju, je super. Vyzkoušela jsem snad všechny minerálky ve spreji na trhu - Vichy, Bioderma, Avene....toto je spíš taková pleťová voda ve spreji, ale všem těmto produktům rozhodně nakope zadek v pocitu osvěžení a hydratace pleti. Říkala jsem už, že ji miluju? A jako bonus ji teď používám po čištění pleti místo pleťové vody...

Glisskur leave-in spray: I was desperately looking for some hair spray-product with sunscreen...and was totally unsuccessful - any ideas please? So I ended up with this. I don't prefer hair care products with silicones  inside them - and this one has it. But it smells awesome and I can brush my hair easily. Not bad.
Glisskur spray: Zoufale jsem hledala něco na vlasy s faktorem - ale marně. Nějaké tipy prosím? Nakonec jsem koupila toto, moc nepreferuju nasilikonované výrobky a tento jich má požehnaně. Ale krásně voní a vlasy jsou potom snadno rozčesatelný, není to špatný...

Bioderma Photoderm 50+
Classic. Cream for my face and sensitive body parts. My skin gets tanned easily and I have sunburns rarely but I don't underestimate sun protection though.
Bioderma Photoderm 50+
Klasika na obličej a citlivější části těla. Přesto že jsem tmavší fototyp, dobře se opaluju a spálím se výjimečně, raději ochranu na slunku nepodceňuju....

Bilboa latte di coco.
My HG summer product. Refreshes your body, enhances your tan and moisturizes + the smell is awesome. I bought it in Italy last year, too sad I've never seen it in my country. Definitely will buy new bottle when I see it somewhere! Love it!
Bilboa latte di coco:
 Můj naprostej letní must-have. Osvěžuje (proto mít s sebou plážovou lednici :), zintenzivňuje opálení a hydratuje....plus ta vůně, mňáááám! Koupeno loni v Itálii, škoda že jsem to u nás neviděla (jen nějakou takovou opalovací vodu jsem zahlédla v Balei)
Tropicai coconut oil: This is virgin Coconut oil that smells awesome (just natural coconut smell) - I use it on dry ends of my hair but it is multi-purposal, even for cooking meals. This is baby bottle that I purchased with big bottle and this is great for travelling - you sure don't have to carry such a big heavy packaging (it's made of glass)
Tropicai kokosový olej - je to panenský nebarvený, nevoněný olej, takže krásná čistá přírodní vůně kokosu. Používám ho na suché konečky a potom na ruce, nohy na noc, ale je vážně těžce multifunkční - dokonce i na vaření. Toto je mini balení, skvělé na cesty, které jsem si koupila spolu s tím velkým. Jinak dle mých průzkumů doporučuju tento Tropicai. Biokokosák z DM prý smrdí, jiné jsou parfémované a Saloos bývá často vyprodaný...toto je sázka na jistotu, pohodlně sehnatelná kdekoli na netu (lekarna.cz např.)

A jinak drobnosti - hřeben z pravého dřeva vhodný na česání mokrých vlasů, nezbytný slamák, čtivo a stylové kapesníčky s kachničkou :-)

7 comments:

  1. Můj balzám z Macu dopadl stejně a to jsem ani nemusela opouštět republiku :-) Ale ten tvůj má super odstín, co je to zač?

    ReplyDelete
  2. Blani je to Close for comfort, mám ale pocit, že je to z nějaký limitky možná :)

    ReplyDelete
  3. Chudák MAC :( mě se minule tak divně zase orosila a začla měknout rudá rtěnka od Lancome. Nj chudák 4h v autě min. ve 40stupních neni nic moc :D ale už je zase ok :))))
    Jinak ten balzám na ty konečky od Gliss Kur mám taky a jsem nadšená mě prostě přijde, že je fakt po něm nemám roztřepené :))))

    ReplyDelete
  4. mam stejny balzam na rty:) ten zluty myslim:) http://beautybookbykiki.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. HA! Krtek! To je určitě příbuzný toho mýho!!

    ReplyDelete
  6. 3 Researches SHOW How Coconut Oil Kills Fat.

    The meaning of this is that you literally kill fat by consuming Coconut Fats (including coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 researches from big medicinal magazines are sure to turn the traditional nutrition world upside down!

    ReplyDelete
  7. Thanks for the post. Nice ideas

    Frank - https://topperfumeformen.com/

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails