2012-02-06

MUFE HD microfinish cream blush

Ahoj, přeji pěkný pozdní nedělní večer, případně krásný pondělní ráno, který vám doufám trošku zpříjemním dnešním článkem o tvářenkách. Teda, ne že bysme je teď potřebovaly, myslím, že ten prašivej mráz každé z nás vytvoří ruměnec zcela zdarma, ale co už :)


Dlouho jsem odolávala krémovým tvářenkám, teď jich dokonce i několik vlastním a pozor, i vcelku pravidelně používám. Moji první vysokorozlišující tvářenku jsem vyhrála u Plum v giveaway, a v důsledku spokojenosti s ní pořídila ještě další odstín.


Výrobce tvrdí, že tvářenka je dokonalou kombinací matujících a rozjasňujících pigmentů, které by tak měly vytvořit dlouhotrvající a přirozený vzhled. Je dermatologicky testovaná, bez parabenů. Jaká je realita? Názory na tuto tvářenku se celkem různí. Někteří ji milují, jiní tvrdí, že se jim s ní špatně pracuje, dělá fleky, nedrží....já jsem s ní spokojená. Používám ji jak pod pudr tak nad pudr, jak se mi zachce, u obou způsobů nanášení jsem nezpozorovala výraznější rozdíly. Mám za to, že v Sephoře na stojánku bylo napsaný, jak se má správně nanášet, že pod nebo nad, ale už si to nepamatuju. Jsem špatná blogerka! :) Obecně je zásada, že na pudrové produkty (stíny, tvářenky) se vyplatí používat krémovou bázi a u krémových zase naopak, čili tvářenka by měla líp držet, když ji nanesete až NA pudr. Ovšem, tahle sice krémová je, ale je to takovej suchej krém, žádný máslo. (A teďka je to trochu dvojsmysl, neb tahle tvářenka je super a není to žádný máslo!). Poněkud rychle zasychá a má takovej až pudrovej, suchej finish, rozhodně s ní nemáte pocit něčeho krémovýho na tváři - nicméně i přesto se mi s ní dobře pracuje a nemám problémy s flekatěním a to su celkem lemra.

Jak ji nanáším? Buď prsty, nebo štětcem Silk naturals, kterej jsem vám ukazovala tady. Tentokrát nemám výhrady ani k balení, je malý, skladný, roztomilý a praktický, víčko drží tam, kde má, takže ho rozhodně nebudu pomlouvat jako balení HD foundation. Téže má pumpičku, na tu je potřeba si zvyknout - musíte ji stlačit jakoby jen do půlky, aby vám produktu nevykydlo zbytečně moc. Dá se to vychytat, nic, co bych nezvládla. Většinou si ten kousek dám na ukazováček, obtisknu na druhej a následně naťupkám a rozmažu po tvářích. Případně teda ten štětec, ale jak jsem se naučila vychytat tu aplikaci, množství, zvládnu to docela hravě i jen s pomocí prstů.

Co se mi na ní nejvíc líbí? Asi ten finish opravdu přirozené "barvy" na tvářích, kterýho s málokterou tvářenkou dosáhnete. I výdrž se mi zdá být v pohodě, přesný hodiny vám nepovím, ale nemám potřebu to nějak během dne upravovat. Odstíny mám následující, číslo 14 a číslo 7, přičemž už teď nevím, proč jsem se tak trápila u čísla 7, ale nějak jsem nemohla přijít na název odstínu, mám ho ze Sephory, název odstínu jsem nikde nenašla, jen zespoda je číslo. Takže to nejspíš je číslo 7 One too many, ale už nevím, proč jsem nad tím tak dumala, ostatní swatche na netu mi nějak neseděly na ten můj....teď ani zpětně nemůžu vygooglit, kde jsem přišla na název Light peach z fotky, ale počítejte s tím, že je to One too many, každopádně sedmička :)
Jak vidíte, ačkoli základy jsou jiný, po rozblendění jsou si barvy vcelku podobný, SS rozhodně doporučuju všem majitelkám světlé pleti, málokterá krémová tvářenka by na ně byla přirozená. Sedmičku budu určitě používat spíš v létě, když jsem tmavší...teď je tak nějak střídám, jak se mi zachce, rozdíly na tváři tolik nevidím.



Asi si říkáte, že by chtělo vidět, jak to vypadá rovnou na tváři, co? Tohle jsem původně vůbec nechtěla publikovat, nějak jsem si neuvědomila, že ve zkouškovým si moje obočí žilo tak nějak vlastní život....tak nad tím prosím přimhouřete oko. Fotky jsou skutečně pro ilustraci, ale myslím, že jde docela pěkně vidět, že to vytvoří hodně přirozenej, zdravej nádech barvy. Čtrnáctka vlevo, sedmička vpravo. Jak říkám, rozdíl v podstatě minimální. Kromě tvářenky na sobě na fotkách žádné líčidlo nemám a tak si nevšímejte ani pleti, ale mám jedinou radu: máte-li 5 sekund na to, abyste vypadaly o něco líp, dejte si tvářenku. To je prostě základ. 


Verdikt?
Mám ji moc ráda, ale přiznám se, že ji nepoužívám úplně každej den, když fakt nestíhám (a že je to často), použiju svoji pudrovou, je to prostě rychlý a zvládnu to snad aji poslepu. S tou krémovou má pořád tak nějak pocit, že tam můžu něco posrat a nemám ty sekundy (kdepak minuty) na to, abych to nějak napravila. Koupíte ji v Sephoře, stojí okolo 800,-, ale s jejich 20% slevou, která je každou chvilku, jsem za ni platila myslím okolo 650,-. Na oficiálních stránkách Sephory je za 25 dolarů, takže jsem si snadno spočítala, že se slevou se mi ji určitě vyplatí vzít tady než tahat někde přes net. A můžu vám ji jen doporučit.

A na závěr ještě taková malá poznámka pod čarou, skoro bych to tu mohla přejmenovat na tvářenkovej speciál, tento článek. Hodně poslední dobou čtu na blozích, diskuzích, spekulace ohledně kvality vs. ceny výrobků. Dáme si tedy názornej příklad.


Vlevo je bronzující pudr Essence pro blondýnky. Vpravo, pokud jsem vás ještě neseznamovala, je moje all-time-favourite tvářenka (teda spíš bronzer co používám jako tvářenku) MAC Solar riche z válečnické limitky 2009. Mám ji přes 2,5 roku, používám ji opravdu hooodně často, takřka denně. Dokonce historicky první věc, od které mám už v kosmetickým šuplíčku backup, protože bez ní by můj život neměl smysl :)))

Pudr Essence je ségry, má ho půl roku, dle jejích slov taky používá hodně často, budeme tedy předpokládat, že taky takřka denně. Ale vidíte ten rozdíl v úbytku? Essence stojí odhaduju tak stovku, cenu bronzeru si nepamatuju, ale řekla bych, že tak 600,-. Vsadím se, že co nevidět zbude z Essence jen těžko použitelnej drolící se bordel. Kolik takových pudrů bych už si za tu dobu musela koupit? Možná bych už byla na stejné ceně jako jeden dražší bronzer....Proto říkám, investice se vyplatí! A někdy taky ne:


Tvářenku Peachy keen používám spíše sporadicky, ale přesto mi ji snad někdo žere, nebo se vypařuje, jak mizí. Asi to bude tím, že je hodně třpytivá - vyplatí se asi spíše si vsadit na matnější produkty, jemněji mletý, ty víc vydrží /uprostřed - Melba, vpravo Ripe peach - všechny používány se zhruba +- stejnou intenzitou/. Taaak konec informačního koutku o všech možných i nemožných věcech na tvář. Pokud vás něco zaujalo, pište :)

20 comments:

  1. Peachy keen mam moc rada a neprijde mi ze by to ubyvalo nejak rychleji nez ostatni. U tech fotek MAC vs. Essence je i pekne videt rozdil v konzistenci. Hnusnej hrudkatej pudr vlevo a krasnej jemnej pudr vpravo.....ale bohuzel, velka cast ceske blogove sceny si proste neda rict a bude te hnad na pranyr za to, ze si rada priplatis:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu peachy právě taky moc nechápu....mám ji sice dlouho, ale když to přeženu, dno bylo vidět pomalu po pár použitích :)Neříkám, že dražší je vždy lepší, ale někdy se to vyplatí :)

      Delete
    2. Já myslím, že nikdo nikoho nikam hnát nebude:-). Je pravda, že od té doby, co pracuju, si ráda koupím i dražší věci, protože rozdíl tam určitě je, ale je tu i spousta holek, které ty penízky fakt nemají a přesto chtějí vypadat hezky, takže já jsem pro obě varianty:-D Lucie

      Delete
  2. téda, to je ale úžasný článek. a tedy obdivuji tě, že jsi dokázala hit the pan u tvářenky... to se mi v životě nepodařilo (tedy dvakrát ano, ale to se nepočítá, protože mi to balení spadlo a vysypalo se). já vlastně i když mám minerální tvářenku ve vzorku mini množství, stejně nejsem schopná to dopotřebovat. ta barva se mi vždycky líbí, tak používám každý den, pak najednou toho mám jenom půlku, nastane asi nějaký psychický blok nebo co... já tu půlku uklidím a už nikdy nevytáhnu, protože co kdyby mi náhodou došla.

    a nemůžu si pomoct, ale 14 a 7 jsou pro mě diametrálně odlišné barvy. hlavně 7ička by mi asi neslušela. a děkuji moc za recenci, protože jsem konečně došla k závěru, že tyto tvářenky nepotřebuji. vůbec se mi nelíbí ten matový finish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No já právě ani tolik té kosmetiky nemám :) a co si oblíbím, to fakt používám hodně...moje kosmetická výbava je už tak nějak teď stabilní, ani moc neexperimentuju a spíš jen dokupuju, co dojde....jsem teda ráda, že ten základ už mám(a že to roky trvalo ho sestavit :)

      Jo a ty odstíny stejný určitě nejsou, ale v reálu mi přišly fakt hooodně podobný, hlavně na to, jak jsou odlišný na první pohled...na tváři ani rozdíl tolik nevidím :)

      Delete
  3. jsem ráda, že nejsem sama ohledně strachu u gelovejch tvářenek :D když ráno pospíchám nebo se líčím na nějakou důležitou akci, používám pudrovou. Když mám čas tak gelovou, protože mám taky strach že se ,,něco může podělat" :D

    ReplyDelete
  4. Jo a k tomu bronzeru - tenhle je zrovna vypadá dost hrozně, ale myslim, že i levnější značky maj dobrý výrobky. Bohužel ale když si člověk koupí levnější pudr/tvářenku/bronzer, tak nevidí jakou to má konzistenci dokud se nedostane pod tu vrchní vrstvu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě, nerada hážu všechny do jednoho pytle s tím, že levnější/dražší je lepší. Občas se člověk jakési generalizaci neubrání, ale myslím, že hlavně od toho máme ten internet, kde si můžeme načíst více recenzí. Zrovna od Essence mám perfektní bronzer, nijak neubývá, jenže se mi z něj zase dělají pupínky :/

      Delete
    2. kterej bronzer to přesně je..já jsem si koupila bronzing compact powder no.1 a když si ho dám na ksicht, tak na mě děsně zčervená :-/

      Delete
    3. Dashulka - ono i ty recenze nejsou úplně oukej, protože tu máme bloggerky co všechno akorát vychvalujou, nebo bloggerky co sice jsou objektivní, ale na pleti nám sedne něco jiného než jim... Já mám právě od Essence pudr a ten je úplně úžasnej, ale je to asi fakt o náhodě :D

      Delete
    4. Jájo, ten pruhatej rádoby Bobbi brown, sun club. Hodně mě to mrzí, barevně je skvělej, vydrží a pigmentace moc dobrá! :(

      Suzie: No já recenze myslím spíš MUA a tak, tam jdu vždy ze všeho nejdřív, přeci jen názor třeba 50, 100 lidí už je pro mě nějak směrodatnej...Zatím se mi to vyplácí řídit se tím :)

      Delete
  5. skvelá recenzia, nie dvojvetová, strasne rada čítam takéto obšírne články! Celkom si ma navnadila, stále sa priebežne lesknem a matný finish sa mi celkom pozdáva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuji, já se právě vždycky tak rozepíšu, že si pak říkám, jestli se pak někomu bude chtít číst ty moje eseje :-)

      Delete
  6. Jsem taky blázen do tvářenek :-), bezvadná recenze! Chce se zeptat, jak rychle ty krémové tvářenky ubývají? Jinak co se týče drogerky, tak můžu doporučit třeba duo pudrovou tvářenku od Dermacolu. Mám dvě (rok, půl roku), používám je hodně často a neubývají snad vůbec. Jsou jemně mleté. To jen taková moje vsuvka :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To netuším, jak ubývají, ale řekla bych, že vydrží hodně dlouho...obě mám poměrně krátce, tak jsem zatím úbytek nezpozorovala..
      Na Dermacol se musím někdy podívat blíže, musím říct, že mě dříve nijak nebral, ale pomalinku měním názor. Mám od nich taky krémovou tvářenku, je super, akorát je taková lesklejší a krémovější, tak je na tom o něco hůř s výdrží...

      Delete
  7. Výborný článek, moc za něj děkuji! Jsem tvářenkový maniak a tak jsem samozřejmě na ty MUFE koukala, odrazuje mě cena a to, že nejsou zas až tak krémové, já mám totiž ráda opravdu krémové krémové :). Ale barvy úžasný ta světlejší by mi zcela jistě šla. Jinak se mi moc líbí rozdíl v těch levných x dražších tvářenkách, vím o tom, akorát já ani ty levné nevypotřebuju a ráda střídám odstíny a tak je mi prostě líto dát 600 za tvářenku, ovšem musím uznat, že i na pleti ej to fakt rozdíl, ty jemně mleté krásně pigmentované dělají mnohem sametovjší povrch pleti a tak, pokud má někdo rozšířené póry, asi by ty levné a ještě třpytkaté neměl používat, protože to hodně zvýrazňuje......

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jo, i levný jsou super, ale já od tvářenky taky potřebuju, aby mi vydržela co nejdýl na tváři a vzhledem k tomu, že dekorativky se teď už nekupuju takový kvanta, tak mě není líto vyhodit více peněz.... :)

      Delete
  8. presne ako pises v drahsich a lacnejsich produktoch je rozdiel, uz som to pozorovala pri viacerych veciach, naj je to vidiet pri licenkach:), kedy ich neminies takou zavratnou rychlostou a maju aj lepsiu pigmentaciu:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Yes..za túto recenziu som veľmi vďačná, pokukujem po nich dlhšie. Krémové lícenky vyzerajú tak nejak..prirodzenejšie. Ta fotka pre ilustráciu veľmi pomohla! No, mne v oku zostane ako kúsok, ktorý by som ozaj mohla skúsiť ;-)

    cajova.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Jinak abych přispěla..já mám krémovou od inglotu za 250kč...a špica..nakupuji další.. :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails