2012-02-23

Vlasovej random - styling

Ahoj, tak dneska to bude opět takovej mišmaš, vlastně jsem původně chtěla recenzovat jen Tigi suchej šampon, no ale znáte to...člověk míní, život mění. Takže z toho tak nějak samovolně vzniklo tohle, ani nevim jako jak, na to se mě radši neptejte :) 



1)Fekkai glossing shine mist. Jo tak dobře. Začneme pozitivně. Opravdu zanechá lesklý vlasy, ani je nijak nezmastí. Ale smrdí! Ale jako ne stylem, že parfemace mi nevyhovuje, ale stylem chce se mě blinkat, když si ho šplíchám na hlavu. Nedělejte to nikdy v uzavřeným prostoru koupelny, to nebudete vědět, jestli se máte dřív dávit nebo dusit :). Už jsem přemýšlela, jestli ho nemám prošlej? Je to cestovní balení, z Jahody myslím. Každopádně na trhu existuje asi milion dva leštítek na vlasy, tak nevím, proč zůstávat u tohoto. Ale jo, občas ten smrad přetrpím a použiju ho, když chci mít vlasy lesklý jako filmová hvězda (a nebo psí koule, že?)

2)Got 2 be Powder'ful objemový prášek na vlasy. Fajn, taky začnu pozitivně. Tak špatnej není. Možná i něco objemu dá, ale víte vy co? Já asi nesnesu stylingový přípravky ve vlasech, toto udělá vlasy takový jakoby ulepený, zhrublý na dotek....a s tím já mám asi nějakej osobní problém nebo nevim. Můj vrchol vlasovýho stylování je lak na vlasy a to buď na ofinu, nebo na uhlazení culíku, případně vlny, ale to už je jinej level, viz níže. Nebudu říkat, že je to úplně na nic, ale jestli něco vím, tak je to to, že už si rozhodně nic podobnýho podruhé nekoupím.

3)Tigi rockaholic suchej šampon. No hurá, tady někdo zaspal dobu a poprvé v životě si vítězoslavně přinesl a postavil na poličku krásy suchej šampon a myslí si, že objevil Ameriku. Takže první věc všichni určitě dobře víte a to to, že vodu a šampon nic nenahradí. Ještě jednou, nic. Takovýhle věci hodlám používat v případě krajní nouze, ne jako součást vlasové rutiny. Jestli něco nesnáším, tak je to neumytý vlasy, myju si vlasy obden, někdy i denně, a to ne, že se mi mastí, ale protože trpím obsesí, že jsou prostě špinavý a blé :) 
Tento šampon vcelku účinkuje....teda já ho zatím použila tak dvakrát, vlasy sice zbaví "mastnoty", jsou hebčí, nadýchanější, rozhodně záchrana to je! Ale!! Prostě mám pořád pocit, že v těch vlasech "něco" je, takovej pocit až trošku ulepenosti...máte to taky tak? V suchých šamponech jsem fakt nováček....

Jo a ještě něco! Opravdu mi nevoní, má to být sice citrusová vůně, ale znova bych si ho nekoupila, už kvůli tomuto. Fakt hodně divnej smrad, značku Tigi jsem zvolila hlavně proto, že jak je známo, jejich výrobky krásně, cukrátkově a ovocně voní. Hm, tak hoši, tohle fakt ne!

A poslední věc k suchým šamponům obecně. Jsou to jakýsi pudry v aerosolu, čili pevný částice, proto mají sklony nedělat dobrotu. Jo, pochopitelně jsem na MUA četla ty recenze, jak půlce lidí se vypařil po prvním použití. A taky jsem četla, jak se Rendy z Ordinary life stalo to samý se Syossem, a taky zkušenosti dalších lidí s různýma dalšíma značkama. Takže jsem googlila rady, jak tomu zabránit, nějaká slečna si tam dokonce dávala jakýsi spešl lepítka....No nic, mám pro vás radu - svému suchému šamponu poctivě naslouchejte. Neboli poslechněte si to po každým použití. I ten můj po prvním použití ucházel. Zkoušejte klidně oddělat tu násadku a tou tyčinkou několikrát zakvrdlejte :) Pomůže to. Zatím má za sebou tak 5-6 použití a vše je, jak má být. Takže si dejte pozor i u ostatních značek, ať vás nepřekvapí prázdná flaška.
PS: pokud vám nějak nesedí počty použití, není to chyba v Matrixu, spolu se mnou ho používá i sestra :)

4)Tigi Superstar vlasový sprej na objem. Co k němu říct? Na laky na vlasy opravdu nejsem náročná, ani je  nepoužívám denně. Roky jsme se ségrou věrný modrýmu Taftu s oranžovým víčkem, který nám vždycky taťka kupuje v Makru ve velkým. Ale už to chtělo změnu. Je to vlastně sprej, ne lak (bez aerosolu), takže má jakoby mokřejší konzistenci, ale mě fixuje velmi pěkně a přirozeně, používám ho spíš na uhlazení culíku, třeba na zafixování ofiny by asi moc nebyl. Voní po jahodách (ale pořádně syntetických jahodách), jsem s ním spokojená, ale přesto nemám pocit nějakýho wow, že bych vám říkala - kupte si ho! Jo a zapomněla jsem, objemovej efekt nějak nepoužívám, tak ten neposoudím :)


Tyhle dva produkty na druhé fotce se mi tam nějak přimotaly při focení. Jsou to moji věrní pomocníci, když si jednou za sto let rozhodnu nakulmovat vlasy. Jak známo, jemný hřebíky jsou pro vlny nepřítel číslo jedna, takže je třeba nachystat pořádný fixační zbraně. Jako první dávám tepelnou ochranu a zároveň sprej na zafixování vln od Goldwellu. Taky vás, rovnovlásky, štve, jak jsme šikanovaný a přípravků s nápisem "straight" a čímkoli na žehlení jsou všude tři pr*ele a speciálních přípravků na natáčení je tak mizernej výběr? (až se mi chce skandovat něco ve stylu dyskrymynace py*o, ale raději ne :D ). S tímto výrobkem jsem moc spokojená a můžu jen doporučit, strašně se mi líbí to balení a tyto pumpičky ála sprej na šplíchání kvítek jsou mi moc sympatický!

Druhým produktem je tzv. zmrazovač Freeze it, speciální extra tužící lak pro náročné účesy. Dodá úžasnej lesk a krásně fixuje, ovšem nesmí se to s ním přehnat a pozor, šplíchat spíš z dálky. Jasně, nečekejte super pružnej účes ala Schwarzkopf Londýn, Řím, bazén a stále drží. Ale pokud chci opravdu vlny na celej den, nebo na celou noc, je to pro mě nepostradatelnej pomocník - perfektní třeba i na plesový drdoly a tak, který vyžadují extra fixaci. Hlavně jsem ráda, že i když  jsem kdysi dávno vzdala jakýkoli natáčecí úpravy vlasů, že mi prostě nic nevydrží, zjistila jsem, že vydrží! Jen to chce ty správný přípravky. A taky určitě dobrou kulmu, pro informaci, mám Remington ci95 a jsem s ní spokojená, akorát bych chtěla nějakou širší a nekónickou pro přirozený vlny a nějak se nemůžu rozhodnout, kterou....

19 comments:

  1. Mám to se suchejma šamponama stejně, často líná vstanu, řeknu si, že ho použiju, ale pak se stejně radši odploužím ty vlasy umýt. Prostě taky mám ráda pocit čistých vlasů a vadí mi tam cítit něco ať je to cokoli:-D

    ReplyDelete
  2. Já si Rockaholic taky koupila, ale po prvním použití ještě nevím, zda se mi zamlouvá nebo ne...
    Hezká recenze :-) Ten Goldwell vypadá sympaticky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pak napiš recenzi, až budeš vědět, jak se ti zdá :) jsem zvědavá...

      Delete
  3. S názorem na objemový prášek se ztotožňuju! všude mě zaráží to nadšení, protože já z něj mám přesně ten pocit ulepených vlasů jako ty..už nikdy víc!

    ReplyDelete
  4. Pěkná recenze. Já mám teď od Tigi šampon na objem a pak sprej na objem (pravděpodobně mám podobné vlasy jako ty) a zatím jsem spokojená. Voní jako žvejka, ale něco je tam po delší době trochu ostřejšího, ale vonět mi voní. :) O Rockaholicu jsem přemýšlela, ale mám doma ještě suchý šampon od Baley ve spreji, zatím se nevypařil a nemám také žádné námitky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jestli myslíš tu růžovou řadu, tak tu mám taky a zatím velká spokojenost! už mám druhý velký balení...

      Delete
  5. S tím Got2Be mám úplně stejnou zkušenost. Dodá objem, ale ty vlasy po tom... Podruhý už kupovat nebudu :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Souhlasim, FF Glossing smrdi...citim tam rybinu, coz neni zrovna lakava vune na vlasech, nastesti brzo zmizi a ty vlasy jsou opravdu leskle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, to jsem ráda, že nejsem jediná. na ten smrad si stěžuje více lidí, tak usuzuju, že nemám vadnej výrobek, prostě měl někdo jen vadnou hlavu, když vymejšlel parfemaci :D :D

      Delete
    2. :D :D jak jsem psala na svym blogu, nechapu jak to mohlo projit kontrolou kvality, je to desny a za ty penize...

      Delete
  8. Je super, že i rovné hladké vlasy se dají natočit a bude to držet déle než půl hodiny. Díky za tip! Už jsem se taky vzdala nadějí na pěkné vlnité vlasy. Teď by to ještě chtělo tu kulmu... :)
    Verunka, www.udvouverunek.wordpress.com

    ReplyDelete
  9. S tou obsesí s umýváním vlasů jsem na tom stejně. Umývám si je každý den. Druhý den, už mi prostě smrdí a přijdou mi že jsou až moc mastné. I když mastné vůbec nejsou. =D

    ReplyDelete
  10. Dáši,
    u mě došlo naštvání na ultrajemné hřebíky, které navíc schnou 8 hodin, tak daleko, že jsem je shodila a su nakrátko :) Doporučuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vážně? Tyjo, jak moc nakrátko? To bych teda nedala asi :) Jen jednou v životě jsem měla mikádo, to byly moje nejkratší vlasy v historii a vypadala jsem jako debil! :))

      Delete
  11. Myslím, že GOLDWELL je celkově dobrý, momentálně od něj mám med na jemnost a nemůžu si ho vynachválit.

    ReplyDelete
  12. Objemový prášek Got 2 be mám taky a s tím lepkavým pocitem ve vlasech souhlasím, ale zas tak mi to nevadí. Je pravda, že ho používám jen příležitostně, ale musím říct, že když ho použiji, tak se mi pak tak rychle nemastí vlasy u kořínků. Co se týče suchých šamponů, tak teď mám od Lee Stafford a jsem s ním moc spokojená.

    ReplyDelete
  13. Ten pudr na vlasy Got 2 Be tu mám taky a je to na nic :D ne že ne.. žádný objem mi to nedodá a navíc jak píšeš vlasy zhrubnou a jsou takové hnusné na dotek :-/ :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails